פרדוקס שאתם בטח מכירים

פרדוקס שאתם בטח מכירים

רציתי לפתוח דיון. אני אוהב פרדוקסים ואחד מהאהובים עלי זה הפרדוקס שאין לי מושג איך קוראים לו חהחה, אוקיי תקחו מטר מהקיר כל פעם תצעדו קדימה חצי ממה שנשאר, אומנם אתם מתקרבים למטרה (הקיר), אבל אתם לא תגיעו! הדבר הזה משגע אותי, בגלל זה אני אוהב פרדוקסים, בעעבעעעעעעע, יש לכם עוד פרדוקסים! תכתבו אותם! כי זה מקניף!

יש עוד אחד לא פרדוקס אבל מגניב

זה ידוע לכל פילוסוף ובטוח גם לכם, אבל זה כזה טוב! עץ נפל ביער, אף אחד לא ראה אותו ולא שמע אותו נופל, האם הוא נפל???? לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא כןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן {דונו בנושא אינפנטילי זה}

neko

New member
האמת היא שזה דווקא נושא מעניין

מכיוון שהוא קורא תיגר על מערכת ההגדרות הבסיסית שלנו, ומראה לנו שהיא פשוט לא נכונה.

כן זהו פרדוקס הדיכוטומיה..

אחד מתוך בערך 40 ומשהו פרדוקסים של זנון .. פילוסוף יווני הנה עוד שניים שידועים.. פרדוקס אכילס והצב תחרות ריצה בין האצן האגדי, אכילס, לבין... הצב: אכילס רץ פי 10 מהר יותר מן הצב. הוא מחליט להתחשב בצב ונותן לו יתרון של 1000 מ'. אם כן, הצב מתחיל את התחרות ביתרון של 1000 מ' קדימה. זנון טוען שבתנאים אלה אכילס לעולם לא יוכל להשיג את הצב. זאת, מכיוון שבזמן שאכילס יעבור את 1000 המטרים הראשונים ויגיע אל נקודת ההתחלה של הצב, יספיק הצב להתקדם 100 מ', ולכן הוא יקדים את אכילס. וכאשר אכילס יעבור מרחק נוסף של 100 מ', יספיק הצב לעבור 10 מ' נוספים, ושוב יקדים את אכילס. וכך הלאה. כלומר - בכל פעם שאכילס מגיע לנקודה שהצב היה בה קודם, בזמן הזה הצב מתקדם לנקודה רחוקה יותר, גם אם המרחק לא גדול. לכן, אמנם כל הזמן אכילס ילך ויתקרב אל הצב, אך לעולם לא יוכל להשיג אותו. פרדוקס החץ הנע: מטרת הפרדוקס להראות שחץ שנורה, אינו יכול לנוע. כל דבר שנמצא בחלל, נמצא באחד משני מצבים: או במצב של תנועה או במצב של מנוחה. ביחידת הזמן הקטנה ביותר, יחידה שאינה ניתנת לחלוקה, החץ אינו יכול לנוע. מדוע? מכיוון שאם החץ נע ממקום אחד למקום אחר, סימן שניתן לחלק את יחידת הזמן הזאת לשתי יחידות לפחות, ובשתי יחידות זמן אלה החץ נמצא בשני מקומות שונים. אבל - הרי הנחנו שהייתה זאת יחידת זמן, שאינה ניתנת לחלוקה. אם כן, בכל יחידת זמן, שאינה ניתנת לחלוקה, החץ נמצא במנוחה. מכיוון שהזמן מורכב כולו מיחידות שאינן ניתנות לחלוקה, ובכל אחת מהן החץ נמצא במנוחה, לכן החץ שנורה אינו יכול לנוע. הפרדוקס החזק ביותר שאני מכיר..^^

FortuneFaded

New member
כל הקטע של הפרדוקסים

הוא שהם בעצם מבוססים על החלטות של בני אדם וחילוק שלהם של דברים. הרי במציאות אין דבר כזה יחידות זמן, לזמן כזמן ממש לא אכפת איך אנחנו מודדים אותו או באילו יחידות, הוא פשוט ינוע. כנ"ל אכילס והצב - במציאות אכילס פשוט יצעד כמה צעדים וימעך את הצב - הסיבה היחידה שיש פרדוקס היא ההחלטה שלנו לחלק את הזמן ליחידות קצובות. מה עוד שעם סוגים שונים של מתמטיקה (שלא היו זמינים בתקופו) אפשר להוכיח את פתרון הפרדוקסים. הם עדיין חמודים

חולק על דעתך

זה בלתי אפשרי לדעת האם הזמן מחולק או לא, על מנת להקל ולהבחים בין דברים מחלקים אותו ליחידות. אגב יש לי תיאוריה שלא קיים הווה. רק עתיד ועבר. "עכשיו" עבר שסיימתי לכתוב, ותוך כדי שכתבתי את זה גם עבר. עוד חמש שניות לא יהיה הווה יהיה עבר.

אם יש רק עתיד ועבר אין מה שיחלק בינ

הם,ההווה הופך לעבר כשהוא עובר(לא מצליך להסביר את זה טוב יותר) ז.א אם היה רק עתיד ועבר איך היית יודע מה עתיד ומה עבר?

That80sshow

New member
רגע מה הקטע של פרדוקס העץ

אם עץ נפל ואף אחד לא שמע שהוא נופל, ומישהו בא לאחר מכאן ורואה עץ על הריצפה, מה הוא יחשוב שקרה לעץ? שהוא הופיע משום מקום? לאאא שהוא נפל! כזאת שאלה מפגרת :) זה כמו להגיד, אם אתה נוסע לחופשה, הבית שלך מתפוצץ והשכנים לא שמעו, זה כאילו בחיים לא קרה? לא! ברגע שתחזור תדע :) ואם זה לא יובחן לעולם ע"י אף אחד, אז גם אי אפשר לדבר על זה :)

neko

New member
זה לא פרדוקס, זו שאלת ZEN.

ממליץ בחום לקרוא על הנושא של ה-ZEN באופן רציני, לפחות בגוגל אם לא בספרים. השאלה היא לא אם הוא נפל - השאלה היא "אם עץ נופל ביער ואף אחד לא שם, האם הוא משמיע קול?". זו לא שאלה שנועדה למחקר מדעי, זו שאלה שנועדה "לפתוח" לך את המחשבה בצורה שונה ממה שהתרגלת לחשוב.

hanaaat

New member
הי אני חדשה+פרדוקס האלוהים

אם אני זוכרת נכון, את השאלה הזו שאל ברקלי במסגרת הדיון בשאלה האם אנו מקבלים את הידע שלנו על העולם באמצעות השכל או החושים. כבר שכחתי את ההקשר המדויק. ופרדוקס האלהים (בהנחה שיש כזה והוא כל יכול) האם אלהים יכול ליצור אבן שלא יוכל להזיז?

איתן333

New member
אכילס והצב - זה בכלל לא פרדוקס!

זאת שאלה מכשילה! אפשר לחשב בדיוק את נקודת המפגש של אכילס והצב. זאת משוואת תנועה פשוטה: חומר של כיתה ז'. הקטע המכשיל בשאלה הוא: שכל הזמן מסתכלים מה קורה כשאכילס מגיע אל נקודה שהצב היה בה, וככה ממשיכים להתקדם ואף לא מגיעים לנקודה שבה הם נפגשים. שימו לב: אתם מסתכלים רק על הפרש המרחק בין אכילס לצב! (שהולך וקטן בכל נקודה) שימו להפרש הזמן בין נקודה לנקודה ותראו שגם הוא הולך וקטן. בדרך הזאת אתם כל הזמן שואפים להגיע לנקודת הזמן שבה אכילס והצב נפגשים, אבל לא מגיעים אליה. כמו הפרדוקס של הקיר, אתם לא מגיעים אף פעם לקיר, כל פעם אתם מתקרבים פחות ופחות! (שניה, עשירית שנייה,... אלפית שנייה וכו'...) לסיכום: אתם חושבים שאכילס לא מגיע אל הצב אף פעם. והטעות שלכם היא שאתם אף פעם לא מגיעים לנקודת הזמן שבה אכילס מגיע לצב. (אני מקווה שהבנתם אותי, קשה להסביר את זה בכתב...)

איתן333

New member
ובנוגע לפרדוקס השני:גם זה לא פרדוקס

הטעות שלך הפעם היא, שאתה יוצא מנקודת הנחה שאפשר לחלק את הזמן ליחידות כל כך קטנות שאי אפשר לחלק אותן עוד פעם. מי אמר שזה ככה? אולי הזמן הוא רציף? כמו ציר המספרים? בין כל שני מספרים קיים עוד מספר!

טוב..

מה אתה רוצה ממני אבל? לא אני קבעתי את זה.. הפרדוקסים האלה קיימים כבר יותר מ2000 שנה אני לא יודע מה הם חשבו .. אם אפשר לחלק זמן ליחידות או לא... מלמדים את זה גם באוניברסיטה .. הייתי באיזה כמה הרצאות שם

oreg7

New member
חידה המבוססת על פרדוקס

זוכרים את "עסינו עסק" ? יש לך 3 וילונות, בשניים יש מכונית, באחד יש דחליל. אתה בוחר בוילון מספר 1. המנחה חושף בפניך את וילון מספר 2, האם סטטיסטית כדאי לך לשנות את דעתך או להישאר עם וילון מספר 1?

oreg7

New member
תיקון קטן

יש 2 דחלילים ומכונית אחת. ולמקרה שזה לא היה ברור, הוא חשף וילון עם דחליל.

פיזנאב

New member
ואם באמת יש שני מכוניות ודחליל אחד

והמנחה בוחר וילון רנדומלי?

RainDrop

New member
אם אני לא טועה,../images/Emo80.gif

יש הסבר מפורט לפתרון החידה הזו בספר "המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה", והתשובה היא שכדאי לשנות.

למעלה