פרדיגמת הרכבת שמנגד. מה עושים.?

פרדיגמת הרכבת שמנגד. מה עושים.?

המקרה: החיים של כולם נעים קדימה, ורק שלך תקועים על המסילה. אבל בגלל התנועה של האנשים סביבך- זה גם נראה כאילו אתה בתנועה. בסוף יום, אתה מבין שהחיים תקועים וצריך שינוי. מה אני עושה? נמאס לי להיות תקועה ולהיות תלויה בתנועה של חיים של אחרים.ומצד שני שינוי זה דבר קשה שתמיד מעורר חרדות, פחדים, תהיות, רצון אולי בכל זאת להישאר לסבול במצב הנוכחי...:/

אוקיי....אני בעד להישאר "תקוע"

החיים של כולם נעים קדימה? זו ההתרשמות שלך? לי דווקא יש התרשמות אחרת לגמרי מהעולם. נראה לי שכולם עושים הרבה כל הזמן, עובדים קשה, זזים ממקום למקום בלי הרף, אבל בעצם רק חוזרים שוב ושוב לאותה נקודה ולא מתקדמים לשום מקום. בנסיבות האלה אני כבר מעדיף להשאר באותה הנקודה ולעשות שינויים רק לעיתים רחוקות. הבאת דימוי יפה.... אבל לפי הדימוי הזה- למה זה רק נראה כאילו גם אתה בתנועה? זה לא "כאילו", אתה באמת בתנועה כל הזמן גם בלי לזוז בכלל בנסיבות כמו שתיארת- מכיוון שכל העולם מסביבך משתנה בלי הרף, אז גם אתה משתנה. גם הקיום שלך משתנה כל הזמן בלי שאתה עושה כלום- כי היחס של הדברים אליך משתנה. למשל- דוגמה קטנה להבהרה- אם למשל יש לי חבר טוב והחיים שלו כל הזמן משתנים והוא "מתקדם" בחיים בעוד אני נשאר באותו מקום- עדיין גם אני בעצם מתקדם, כי לפני עשר שנים היה לי חבר טוב סטודנט, ואילו אחרי ארבעים שנה יש לי חבר שהוא סמנכ"ל בכיר בבנק. גם אם אני נשארתי פילוסוף בטלן אמנם ולא "התקדמתי" בכלל באותה תקופה לפי התפיסה המקובלת, אבל יש לי חבר סמנכ"ל בנק ולא חבר סטודנט!
ממליץ לך על הספר "החיים הם במקום אחר" של מילאן קונדרה. נראה לי שתאהבי אותו ויתן לך כמה רעיונות בנוגע ל"פרדיגמת הרכבת" ובכלל לגישה הכללית שלך...

הקטע זה, שהחבר הסמנכ"ל שלך יזם את השינוי,

ולא אתה. אתה- לא עשית כלום! וזה הדבר שמציק . אגב, אני את=] (טעויות חוזרות ונשנות של פורומים שאף פעם לא ברור עם מי אתה מדבר)

שלום

פניתי אליך בלשון נקבה. (שימי לב במשפט האחרון..."נראה לי שתאהבי אותו וגו...) כאשר דיברתי בלשון זכר היה זה המשך של תגובה לטיעון שלך שהיה מנוסח בלשון זכר. ובכן, התייחסתי רק למשפט הראשון בהודעה המקורית שלך, ל"פרדיגמת הרכבת שמנגד". לצערי אין לי שמץ של מושג מה את צריכה לעשות כדי לא להיות תקועה. רק ניסיתי להראות לך שאפשר להסתכל על התקיעות הזו בצורה אחרת.

בוקר נפלא ../images/Emo13.gif

האם מסקנתך היא ש"החיים תקועים וצריך שינוי", או שמא את מרגישה כי את רוצה בשינוי? אם את מרגישה כי רצונך ב"שינוי", כדאי שתחשבי לעצמך: מהו אותו השינוי המיוחל אליו את שואפת? באילו תחומים בחייך היית מעוניינת לעשות שינוי? כל שינוי ממקום מוכר עשוי לעורר חששות, בשל התזוזה ממקום ידוע ומוכר אל עבר מקום לא מוכר. המוכר והידוע נוסך בנו תחושת ביטחון מסויימת- לעתים על-אף היותו מאד לא נוח ולא נכון בעבורנו. בשל היותו מוכר, הוא הופך עבורנו לאזור נוחות- לפחות שם אנו יודעים מה מצפה לנו ועם מה אנו מתמודדים. כדי להתמודד בהצלחה עם תחושת הפחד/חרדה שבשינוי, יש לי כמה הצעות עבורך: * ערכי רשימה של אותם הדברים אותם את מרויחה מהמציאות הקיימת (ללא השינוי) ורשימה של הדברים שלא טובים לך במציאות הזו. * הגדירי לעצמך את היעד לשינוי. * חשבי: האם יש משהו שאת עלולה להפסיד כתוצאה מהשינוי? האם זהו מחיר גדול מדי, או שמא עדיין השינוי רצוי בעבורך? * עבור אנשים רבים, הדרך הנכונה ביותר לביצוע שינויים היא באמצעות צעדים קטנים. חשבי: מהו הצעד הכי קטן שאת מוכנה כבר עכשיו לעשות, לקראת השינוי המיוחל? והמלצה חמה: אם ההשארות במצב הנוכחי היא עבורך מצב של סבל (כפי שציינת במשפט האחרון בדבריך), אל תשארי שם! המון הצלחה!
גילת

גם לי עזרת בתשובה שלך... ../images/Emo8.gif

ניסחת את הדברים ממש יפה... זה מעניין אותי לחשוב איפה אני עומד בתהליך הזה שתיארת. (אבל אני כותב כאן בזהות גלויה לחלוטין ואלה דברים אישיים אז אני לא אפרט יותר...)

עשיתם לי את הבוקר... (-:

ואם תרצה להתייעץ בעניינים אישיים, באופן דיסקרטי, אתה בהחלט רשאי לפנות אלי באמצעות המסרים. יום נפלא...
גילת

לאיש התקוע קבל את תמיכתי המיסטית \

קבל פריסת ראש הדרקון שבודקת בישבילך מה יעודך בחיים \ =========================================== 1 - דע = קלף הכוהנת הגדולה \ השם ברא ליך חוכמה היגיון בריא ושיפוט חזק אך אינך מישתמש בהם כיאות \ 2 - מאיין = קלף הקוסם \ מין האל מקור כל היצירה \ 3 - באת = קלף מלכת הגביעים הפוך \ באת לעולם חסר מוסר \ חסר כינות \ ולעיתים חסר מציאות \ 4 - ולאן = קלף היירח \ לעתיד שבו תימצא סכנה רמאות וצרות שמהם תוכל לצאת ביזכות האינטואיצייה שלך \ 5 - אתה = קלף הקיסרית \ המילה גבורה משוייכת אליך \ גם נישואים \ השגיות \ ואף פוריות טובה \ 6 - הולך = קלף מלך המטות \ לבגרות \ חוכמה \ ומסירות שייקדמו אותך בחייך \ תן חיוך בנאדם \ ================================================================= אני קורא בקלפיי טארוט ומתקשר קפוץ לבקר בקומונת חלומות ותיקשור שם אני אחד המנהלים \

option613

New member
מה זה משנה איפה אחרים ואיך הם נעים..?

משנה מה את עושה עם החיים שלך, בלי קשר לאחרים, כל עוד זה לא פוגע בהם כמובן. כשמרגישים תקועים, לא תמיד הפתרון הנכון הוא מיד לזוז. כי בשבירת הרגל יש משהו מסוכן. מצד שני, וזה תלוי בטיפוס, לפעמים מה שצריך לעשות במצבים כאלה זה באמת להכריח את עצמנו לקום ולעשות מעשה, נגד הפחדים והחששות. אז צריך לבחון את המציאות באופן הכי אובייקטיבי שאפשר, עם כמה שפחות להשאב ל'בא לי להשאר במקום המוכר'. שימי מול עינייך מה יש לך היום ומה את רוצה לעשות. הייעוץ הזה הוא כללי כי מה שכתבת די כללי. אולי אם תרחיבי יהיה אפשר לרדת לפרטים ומן הסתם לדייק יותר.

למעלה