פרדייז - Paradise (דיסני פלוס) עונה 1

Lhuna3

Well-known member
פרק 1
חתול הבר נפגע
כמעט עד סוף הפרק השתעשתי במחשבות מה לעשות לתמונות של אוברי בשביל לנקום בדילן ששיקרה לי שהעיקר פה זה לא חקירת רצח.
כי מה לעזאזל אכפת לי מי רצח את הנשיא הדמיוני לשעבר?
אבל אוברי ודילן ניצלו ממני ברגע האחרון כי... אפוקליפסה :love:

טוב אז יש נשיא (ארה"ב) צעיר וחתיך ובעל חוש הומור [ג'יימס מרסדן], ומנהל האבטחה שלו, שהוא לא פחות חתיך [סטרלינג ק.בראון, החיים עצמם].
(הראיון שלו הזכיר לי את השיחות שהיו בסדרה הבית הלבן כשגייסו את צ'ארלי על איך זה יראה שבחור שחור הולך לצד הנשיא בתפקיד "עוזר אישי" שלו).

ואז הוא כבר לשעבר והוא נרצח ויש כל מיני חשודים כבר, אבל זה כאמור לא כזה מעניין.
מה שכן מעניין זה שהיתה אפוקליפסה ושהכל בעצם מתרחש בעיר תת קרקעית שתוכננה עוד בתקופת כהונתו השניה של הנשיא הזה (או מלפני) בפרויקט סודי ביותר כאשר הממשל חזה שתהיה אפוקליפסה.
ואיכשהו כנראה שמה שקרה זה באשמת הנשיא הזה, כי קולינס (מנהל האבטחה שלו) מאשים אותו בכך שאיבד את אישתו (ניתן להניח שהיא מתה, אבל אני עוד לא יודעת פרטים על מה שבאמת קרה בשביל להיות בטוחה בזה).
אני רק מקווה שלא ימתחו אותנו עד הסוף העונה עם להבין מה באמת קרה שם (אני כמובן מתכוונת לאסון הזה ואיך זה היה באשמת הנשיא וכל זה, לא מי רצח אותו).

ניק, מתי אתה רוצה לצפות בפרק השני?

LeAnnDyIan

Well-known member
פרק 1 רציתי באמת להגיד לך מראש שאת רק צריכה לשרוד את פרק 1 עד הסוף אבל לא רציתי לספיילר.

אני כנראה אצטרך לצפות שוב כדי להגיב כי אני לא זוכרת מה בדיוק קרה בכל פרק ולא רוצה לספיילר בטעות משהו.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כמעט עד סוף הפרק השתעשתי במחשבות מה לעשות לתמונות של אוברי בשביל לנקום בדילן ששיקרה לי שהעיקר פה זה לא חקירת רצח.
כי מה לעזאזל אכפת לי מי רצח את הנשיא הדמיוני לשעבר?
אבל אוברי ודילן ניצלו ממני ברגע האחרון כי... אפוקליפסה :love:

טוב אז יש נשיא (ארה"ב) צעיר וחתיך ובעל חוש הומור [ג'יימס מרסדן], ומנהל האבטחה שלו, שהוא לא פחות חתיך [סטרלינג ק.בראון, החיים עצמם].
(הראיון שלו הזכיר לי את השיחות שהיו בסדרה הבית הלבן כשגייסו את צ'ארלי על איך זה יראה שבחור שחור הולך לצד הנשיא בתפקיד "עוזר אישי" שלו).

ואז הוא כבר לשעבר והוא נרצח ויש כל מיני חשודים כבר, אבל זה כאמור לא כזה מעניין.
מה שכן מעניין זה שהיתה אפוקליפסה ושהכל בעצם מתרחש בעיר תת קרקעית שתוכננה עוד בתקופת כהונתו השניה של הנשיא הזה (או מלפני) בפרויקט סודי ביותר כאשר הממשל חזה שתהיה אפוקליפסה.
ואיכשהו כנראה שמה שקרה זה באשמת הנשיא הזה, כי קולינס (מנהל האבטחה שלו) מאשים אותו בכך שאיבד את אישתו (ניתן להניח שהיא מתה, אבל אני עוד לא יודעת פרטים על מה שבאמת קרה בשביל להיות בטוחה בזה).
אני רק מקווה שלא ימתחו אותנו עד הסוף העונה עם להבין מה באמת קרה שם (אני כמובן מתכוונת לאסון הזה ואיך זה היה באשמת הנשיא וכל זה, לא מי רצח אותו).

גם אני די השתעממתי חלק גדול מהפרק.
דווקא לא הרגיש לי כל כך כמו חקירה, כלומר לא הרגיש שיש ממש חשודים.
אבל כל הקטע שהוא מסתיר את זה שהוא גילה שהנשיא נרצח הרגיש לי הזוי ומיותר וטיפשי.

גם שימוש מוגזם בפלאשבקים קצת מעצבן אותי.

ויש לציין שהגעתי לפרק הזה עם מצב רוח לא טוב כי היה לי יום מחורבן אז הרגשתי מראש שאני לא הולך להיות מרוצה מהפרק וזה הרגיש שאני צודק תוך כדי צפייה.

יחד עם זה מה שמשך אותי למהלך הפרק הייתה התחושה הזאת שמשהו לא בסדר. לא חשבתי שזה אפוקליפסה ועיר תת קרקעית, אבל היו רמזים גדולים לכך שמשהו מוזר קורה שם ואני חלקית פשוט לא הייתי עם מספיק מצב רוח כדי להתרכז בהם.
זה מצחיק כי אם לא היו מגלים את הדבר הגדול הזה בסוף הפרק אז בטח הייתי מתחיל להביא כל מיני תיאוריות.

אז הדבר הראשון שהיה לי מוזר - זה לא נראה כמו הבית הלבן.
וניסיתי לחשוב... האם פשוט לא ראיתי אותו מאחור? האם הוא כבר לא גר בבית הלבן?
דבר שני זה הפרש השנים.
הפלאשבק הראשון חוזר אחורה 5 שנים לזמן שבו הוא נבחר בפעם השניה. כלומר אם אחרי 5 שנים הוא עדיין הנשיא אז הוא כבר בקדנציה שלישית שזה דבר שלא עושים בארה"ב. אז האם הוא ביטל את הדמוקרטיה? האם הוא פשוט ביטל את החוק שאומר שאין קדנציה שלישית לנשיא?
כמובן שמה שעונה על שתי התהיות זה פשוט שהוא כבר לא נשיא מכהן. כלומר זה יסביר את עניין הזמן ואת זה שזה לא נראה כמו הבית הלבן. הרעיון הזה עלה לי בראש בשלב קצת מאוחר אולי, אבל זה הרגיש מוזר. קודם כל כי נראה שיש המון אבטחה בשביל נשיא לשעבר. ושנית כי מה מעניין אותנו סדרה על רצח של נשיא לשעבר?
היו עוד דברים קטנים - כמו זה שבבוקר הוא מתעורר בבית, רץ למשכן הנשיא, ואז רץ חזרה הביתה.

האמת שעד כמה שהגילוי על האפוקליפסה וזה שהם גרים בסט סרט של ג'ים קארי היה גדול, אני חושב שהטוויסט המפיל יותר עבורי היה הקטע שהוא אומר לנשיא שהוא יוכל לישון שוב כשהוא ימות.
ניק, מתי אתה רוצה לצפות בפרק השני?
מחר.
אומנם מסקרן אותי לדעת מה קורה, אבל אפילו יותר מסקרן אותי לגלות איך אני מרגיש אחרי מספיק שעות שינה.
אם כי אולי גם אני אצליח לישון טוב רק אחרי שג'יימס מרסדן ימות

didalf

Well-known member

אז הר וות'ר?

Lhuna3

Well-known member
גם אני די השתעממתי חלק גדול מהפרק.
דווקא לא הרגיש לי כל כך כמו חקירה, כלומר לא הרגיש שיש ממש חשודים.
לי הרגיש שכן, כאילו בהתחלה האישה שהיתה עם הנשיא בלילה והשאירה שם את העגילים (וראינו אותה גם בסוף), וגם שני המאבטחים שמתחת לקולסון בהיררכיה, הבחור והבחורה, העבירו בין ידיהם משהו בהסתר, ונתנו לנו להבין שבינו ובין אישתו היו בעיות רציניות, וגם שיש את האישה הזאת שהיה לה עימות עם הנשיא במרפסת שכאילו הקפיץ את קולינס לראות אם הנשיא צריך עזרה... כל הדברים האלו הרגישו לי כמו קטע שהכותבים מנסים לגרום לנו לחשוד בכולם.
אבל כל הקטע שהוא מסתיר את זה שהוא גילה שהנשיא נרצח הרגיש לי הזוי ומיותר וטיפשי.
לא הרגיש לי הזוי, כי די הובהר שיש לו סיבה מאוד ספציפית וזה לא סתם, כי יש משהו סודי שהוא לא רוצה שיתגלה ע"י החוקרים, אולי זה מה שנעלם מהקופסא שם (בסוף אנחנו מבינים שזה כנראה היה הטאבלט עם הפרטים על הפרויקט הסודי, שכנראה יש עליו נתונים שעדיין סודיים) וכולי.
ויש לציין שהגעתי לפרק הזה עם מצב רוח לא טוב כי היה לי יום מחורבן
מצטערת לשמוע |נחמה|
יחד עם זה מה שמשך אותי למהלך הפרק הייתה התחושה הזאת שמשהו לא בסדר. לא חשבתי שזה אפוקליפסה ועיר תת קרקעית, אבל היו רמזים גדולים לכך שמשהו מוזר קורה שם ואני חלקית פשוט לא הייתי עם מספיק מצב רוח כדי להתרכז בהם.
אני דווקא לא הרגשתי שום דבר כזה.
אז הדבר הראשון שהיה לי מוזר - זה לא נראה כמו הבית הלבן.
וניסיתי לחשוב... האם פשוט לא ראיתי אותו מאחור? האם הוא כבר לא גר בבית הלבן?
דבר שני זה הפרש השנים.
הפלאשבק הראשון חוזר אחורה 5 שנים לזמן שבו הוא נבחר בפעם השניה. כלומר אם אחרי 5 שנים הוא עדיין הנשיא אז הוא כבר בקדנציה שלישית שזה דבר שלא עושים בארה"ב. אז האם הוא ביטל את הדמוקרטיה? האם הוא פשוט ביטל את החוק שאומר שאין קדנציה שלישית לנשיא?
כמובן שמה שעונה על שתי התהיות זה פשוט שהוא כבר לא נשיא מכהן. כלומר זה יסביר את עניין הזמן ואת זה שזה לא נראה כמו הבית הלבן. הרעיון הזה עלה לי בראש בשלב קצת מאוחר אולי, אבל זה הרגיש מוזר. קודם כל כי נראה שיש המון אבטחה בשביל נשיא לשעבר.
אוקיי אז אני גם ראיתי שזה לא הבית הלבן, אבל בהתחלה חשבתי אוקיי, זה יכול להיות בית אחר ששייך לנשיא ושהוא נמצא שם חלק מהזמן (שזה דבר שאני מכירה מסדרות אחרות).
אחרי שהובהר לנו שעברו 5 שנים מתחילת הקדנציה השניה שלו אז באמת הסקתי שהוא פשוט כבר נשיא לשעבר. אולי זה אכן קצת יותר אבטחה ממה שמקצים לנשיאים לשעבר, אבל לא היה נראה לי משהו מופרך. נגיד למשל שמסיבה כלשהי הוא נחשב בסיכון גבוה.
כמובן שאחרי הגילוי של סוף הפרק, חוזרת האפשרות שהוא בכל זאת עדיין "הנשיא המכהן" של מה שנשאר שם, כי אולי אחרי האירוע בוטלו הבחירות או משהו (עדיין יותר נראה לי בכל זאת שהוא "לשעבר", אבל כלום לא בטוח.)
ושנית כי מה מעניין אותנו סדרה על רצח של נשיא לשעבר?
אישית אני לא מבינה מה מעניין אותנו סדרה על רצח של מישהו בכלל, אבל משום מה שאר האנושות ממשיכה להתעניין בנושא :-D
היו עוד דברים קטנים - כמו זה שבבוקר הוא מתעורר בבית, רץ למשכן הנשיא, ואז רץ חזרה הביתה.
למה זה מוזר? זו ריצת הבוקר שלו, והוא גר קרוב אז הוא מנצל את זה לקפוץ להגיד שלום לעובדים שלו.
האמת שעד כמה שהגילוי על האפוקליפסה וזה שהם גרים בסט סרט של ג'ים קארי היה גדול, אני חושב שהטוויסט המפיל יותר עבורי היה הקטע שהוא אומר לנשיא שהוא יוכל לישון שוב כשהוא ימות.
זה קצת הפתיע כי זה היה נראה שהם יצרו קשר חברי, אבל מצד שני הפרצוף של קולינס נראה כל כך ממורמר עליו שלא לגמרי הופעתי.

|כן|
אומנם מסקרן אותי לדעת מה קורה, אבל אפילו יותר מסקרן אותי לגלות איך אני מרגיש אחרי מספיק שעות שינה.
אחרי שתגלה (איך זה מרגיש לישון מספיק) אז תספר גם לי.
אם כי אולי גם אני אצליח לישון טוב רק אחרי שג'יימס מרסדן ימות
זה לא יפה!

Lhuna3

Well-known member

אז הר וות'ר?
פרק 1 יש דימיון באמת, אבל בפרדייז זה לא מקלט מעאפן כזה, זה עיר שלמה עם שמיים ושמש מזוייפים ורחובות ועצים ונהר עם ברווזים (מזוייפים אבל נראים אמינים) והכל, יותר כמו בסרט המופע של טרומן, כמו שניק רמז. בגלל זה רק בסוף הפרק אנחנו מגלים שאנחנו לא בעולם "הרגיל". (אבל אני גם לא אתפלא אם נגלה בסוף שיש בחוץ גראונדרים).

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לי הרגיש שכן, כאילו בהתחלה האישה שהיתה עם הנשיא בלילה והשאירה שם את העגילים (וראינו אותה גם בסוף),
האישה שהוא שוכב איתה. זה לא חשודה. אבל כן מעניין שבסוף היא כנראה גם סוכנת
וגם שני המאבטחים שמתחת לקולסון בהיררכיה,
את רוצה לומר שהיו לה שמות?
הבחור והבחורה, העבירו בין ידיהם משהו בהסתר,
זה היה מעניין. באופן כללי מעניין שאיכשקוראיםלו הראשי סומך כל כך על הבחור. ואז מגלים שהוא ישן במשמרת. ובמקרה התעורר דקה וחצי אחרי שהמצלמות חזרו לפעול.
ונתנו לנו להבין שבינו ובין אישתו היו בעיות רציניות,
"נתנו לנו להבין"
וגם שיש את האישה הזאת שהיה לה עימות עם הנשיא במרפסת שכאילו הקפיץ את קולינס לראות אם הנשיא צריך עזרה...
זאת נראה לי הסגנית נשיא שלו. וכנראה קוראים לה סאם. ואני מכיר את השחקנית אבל אני לא בטוח מאיפה ואני מפחד לבדוק.
כל הדברים האלו הרגישו לי כמו קטע שהכותבים מנסים לגרום לנו לחשוד בכולם.
לא ממש הרגיש לי שאפילו מנסים לגרום לנו להתעניין בזה ממש.
לא הרגיש לי הזוי, כי די הובהר שיש לו סיבה מאוד ספציפית וזה לא סתם, כי יש משהו סודי שהוא לא רוצה שיתגלה ע"י החוקרים, אולי זה מה שנעלם מהקופסא שם (בסוף אנחנו מבינים שזה כנראה היה הטאבלט עם הפרטים על הפרויקט הסודי, שכנראה יש עליו נתונים שעדיין סודיים) וכולי.
רק בהמשך הובהר שיש לו סיבה.
הקטע הוא גם שמובן שיהיה ברור לאחר מעשה מתי הוא גילה את הגופה ומתי הוא נתן הוראה לסוכנת להזעיק את המי שהיא לא הזעיקה. אבל אפילו לא ראינו ששואלים אותו למה הוא חיכה.
אוקיי אז אני גם ראיתי שזה לא הבית הלבן, אבל בהתחלה חשבתי אוקיי, זה יכול להיות בית אחר ששייך לנשיא ושהוא נמצא שם חלק מהזמן (שזה דבר שאני מכירה מסדרות אחרות).
אחרי שהובהר לנו שעברו 5 שנים מתחילת הקדנציה השניה שלו אז באמת הסקתי שהוא פשוט כבר נשיא לשעבר. אולי זה אכן קצת יותר אבטחה ממה שמקצים לנשיאים לשעבר, אבל לא היה נראה לי משהו מופרך. נגיד למשל שמסיבה כלשהי הוא נחשב בסיכון גבוה.
כמובן שאחרי הגילוי של סוף הפרק, חוזרת האפשרות שהוא בכל זאת עדיין "הנשיא המכהן" של מה שנשאר שם, כי אולי אחרי האירוע בוטלו הבחירות או משהו (עדיין יותר נראה לי בכל זאת שהוא "לשעבר", אבל כלום לא בטוח.)
אני מניח שהוא נשיא מכהן.
אם כי אני גם לא אתפלא אם לא הייתה אפוקליפסה אבל כן הכניסו את הנשיא להר הזה למקרה שמשהו יקרה. או כחלק מניסוי או משהו.
אישית אני לא מבינה מה מעניין אותנו סדרה על רצח של מישהו בכלל, אבל משום מה שאר האנושות ממשיכה להתעניין בנושא :-D
אחרי שירצחו אותך את יותר תתענייני בזה
למה זה מוזר? זו ריצת הבוקר שלו, והוא גר קרוב אז הוא מנצל את זה לקפוץ להגיד שלום לעובדים שלו.
ממתי מאבטחים של הנשיא גרים כל כך קרוב לנשיא. אולי יש להם מקום לישון בו קרוב, אבל לא בית שגם הילדים שלהם גרים בו.
זה קצת הפתיע כי זה היה נראה שהם יצרו קשר חברי, אבל מצד שני הפרצוף של קולינס נראה כל כך ממורמר עליו שלא לגמרי הופעתי.
אבל היה לו פרצוף ממורמר גם בפלאשבקים.

בכל מקרה כל הקונספט של עיר תת קרקעית עם נשיא וכל זה הוא קונספט מגניב.
גם קונספט שנעשה בעבר בצורות שונות.
וזה לחלוטין מסוג הדברים שאת מתלוננת עליהם שמביאים אותנו לתוך הדבר הזה עם תעלומת רצח.
אבל באמת שלא מרגיש לי שמה שמעניין זה מי רצח. ואומנם הרצח הזה עומד במרכז הפרק, אבל זה ממש לא מרגיש לי כמו whodunit. (אבל אם אנחנו מהמרים אז הסוכנת הצעירה שבעצם שוכבת עם הבן של הנשיא)(וגם עם אבא שלו)(והיא בהריון ולא יודעים ממי)

(אבל אני גם לא אתפלא אם נגלה בסוף שיש בחוץ גראונדרים)
אני מחזיק אצבעות לגראונדרים.
(ואם כבר אז מה קרה עם כל האנשים בתחנות חלל מעל כדור הארץ?)
אחרי שתגלה (איך זה מרגיש לישון מספיק) אז תספר גם לי.
לאור זה שהשעה היא כבר אחרי עשר אז כנראה שגם הלילה אני לא אגלה
זה לא יפה!
חשבתי לכתוב שאני אשן אחרי שנשיא ארה"ב ימות, אבל זה נראה לי מסוג הדברים שיש בוטים שמחפשים אמירות כאלו.

למעלה