פרדניזון ולידה

pitzkipitzkit

New member
פרדניזון ולידה

בת 33. הריון שני, שבוע 22. ללא טיפול תרופתי.

לאור דלקת מפרקים כרונית (RA, ובעבר JRA) טופלתי כחצי שנה בפרדניזון (מינון 10-20 מ"ג, ובחודשיים-חודשיים וחצי האחרונים של הטיפול מינון של 5 מ"ג). הפסקתי את הטיפול בבת אחת כשבוע-שבוע וחצי לפני שנכנסתי להריון. לאור ההפסקה הלא-הדרגתית הייתה לי תקופה של סחרחורות (בתחילת ההריון) עד שרמת הקורטיזול התנרמלה. וכבר מס' חודשים שאני מרגישה מצויין (גם מבחינת דלקת המפרקים).

במעקב שגרתי אצל הראומטולוג הוא ציין בפניי שאצטרך לקבל בזמן הלידה שלוש (?) מנות עקה של הידרוקורטיזון לאור כך שהגוף שלי עלול להיכנס לשוק בזמן הסטרס של הלידה וצריך לספק לו סטרואידים. עוד ציין כי עליי להיות במעקב במרפאת אם ועובר - הריון בסיכון גבוה (גם בהריון הקודם הייתה לי דלקת מפרקים אך לא נטלתי סטרואידים).

האם כך הדבר??? שכן עד הלידה יהיו כ9 חודשים ללא פרזניזון? האם המערכת לא חוזרת לתפקוד מקסימלי?
והאם העירוי הנ"ל "מחבל" בתוכניות שלי ללדת טבעי? עם מיילדת ללא השגחה רפואית.

במידה ואצטרך לקבל כאלו עירויים, האם הנ"ל אכן מחייב השגחה רפואית בזמן הלידה? שכיבה במיטה? או שאוכל להיות פעילה ובתנועה כמו בלידה הקודמת (לידה פעילה וטבעית, ללא משככי כאבים, במרכז לידה טבעית בבית חולים)?

פרדניזון ולידה

באמת 9 חודשים ללא טיפול בפרדניזון נשמע לי תקופה מספיק ממשוכת כך שאין צורך בטיפול "עקה" בעת הלידה. אבל, אני ממליץ שתפני לרופא\ה אנדוקרינולוגים שהם המומחים הרשמיים לגבי שאלה זו ותקבלי חוות דעת רשמית לגבי הצורך בטיפול במנת "עקה" של סטרואידים לקראת הלידה. ניתן גם לקחת טבליות פרדניזון ולא חייבים עירוי של קורטיזון.

למעלה