|פרה קצת בישולים ואפייה מהחג האחרון

bigjack

New member
|פרה קצת בישולים ואפייה מהחג האחרון../images/Emo71.gif

למעשה לחג לא בישלתי כי עבדתי עד 5 אחה'צ בערב החג והגעתי הרוג
לעומת זאת ביום חמישי התארחו אצלי חבורת הגברברים הידועים יותר בכינוי "הדובים" עם הדובים אני נפגש כבר הרבה שנים בכל יום חמישי בלילה למפגש ללא הנשים של כיף ובין היתר יש גם אוכל טוב, בכל שבוע אנחנו מתארחים אצל אחד מהחבורה והוא דואג לאוכל שתייה וקינוחים.............יש כאלו שמבשלים לבד (בעצם מעט מאד
) והשאר או שקונים מוכן או שהאשה מכינה
כשהתור שלי מגיע זה ההזדמנות שלי להשתולל במטבח עם אוכל שבבית בד'כ לא אוכלים. אז זה מה שהכנתי לדובים השבוע: חומוס תוצרת בית מרק רגל עם קציצות אורז ובשר תבשיל באזין טריפוליטאי עם שפונדרה וניוקי אורז עם עשבי תיבול, שקדים, צנוברים ובצל מטוגן פוקאצ'ות לחם כפרי עם גרעיני חמניות וטימין חצאי אגסים בסירופ בתוך קדאיף עם קצפת (לצערי לא צולם)
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifמרק רגל תימני עם קציצות בשר ואורז

לקציצות: 1 כוס אורז מושרה שעה במים 0.5 קג בשר טחון עם שומן כבש 2 ביצים מעט קמח מצה מלח פלפל שחור כוסברה קצוצה לערבב את כל המצרכים ואחרי כחצי שעה של מנוחה במקרר ליצור כדורים בגודל פינג פונג ולהוסיף למרק בשעה האחרונה של הבישול. למרק מצרכים: 6-8 עצמות רגל עם מח ובשר מסביב חב' קטנה גידים ראש שום קלוף וקצוץ גס 2 בצל גדול קצוץ גס 300-500 גר' שעועית לבנה קטנה מושרית לילה לפני 2-4 כפות חוואייג' למרק (רצוי טרי מחנות תבלינים) קמצוץ הל טחון מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם 2-3 פלפלוני צ'ילי יבשים (לאוהבי החריף) ההכנה: בסיר גדול מרתיחים את העצמות והגידים כרבע שעה, מסירים את הקצף, מוסיפים את שאר המצרכים,ממלאים במים רותחים עד קצה הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 3-4 שעות לפחות (עד לריכוך הגידים). אני מעדיף לאחר הרתיחה להכניס את הסיר לתנור לכל הלילה על 100 מעלות, יוצא הרבה יותר טעים ורך.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif בבשיל באזין טריפוליטאי

במקור התבשיל הזה מוגש עם כדורי בצק מבושל שאותן לא הכנתי ובמקומן הכנסתי לתבשיל בסוף הבישול ניוקי שעושה יופי את העבודה
באזין-תבשיל בשר ובצל טריפוליטאי מקור מהמשפחה תבשיל זה מכינים בעיקר בחגים כמו ראש השנה ושבועות, יש לו רוטב מתקתק, במקור אוכלים אותו עם עיסת בצק שבושל במים, אבל הוא מעולה עם אורז לבן או קוסקוס. ניתן לבשל בתוכו גם ניוקי שיחליף את הבצק. מצרכים: 6 בצלים גדולים קצוצים גס 0.5 קג' בשר בקר-אני משתמש במס' 5 טרי (אפשרי גם עם עוף) 4 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים ל-4 באורך 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות 0.5 כוס שמן תירס או קנולה מלח פלפל שחור טחון 1 כפית קינמון 1 כף פפריקה חריפה (לא חובה) מים ההכנה: מטגנים את הבצל בשמן עד לריכוך ושהוא נהפך שקוף. מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים ומעט מים רותחים, מערבבים טוב ומוסיפים את הבשר ותפוחי האדמה, מוסיפים עוד מים עד לכיסוי התבשיל ולא יותר, הרוטב אמור להיות סמיך, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עם מכסה מעט פתוח כ-3 שעות עד לריכוך הבשר, עם עוף ניתן לבשל חצי מהזמן אבל הטעם משתבח ככל שמבשלים יותר.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif אורז עם עשבי תיבול

אורז פרסי רגיל שבושל עם חופן פטרוזיליה וחופן שמיר קצוצים
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif האורז מוכן

עם שקדים צנוברים ובצל מטוגן
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif פוקאצ'ות

אחת עם קצח רוזמרין ומלח גס השנייה עם אניס שומשום ומלח גס
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif מתכון לפוקאצ'ות

פוקאצ'ה BIGJACK הבצק מתאים ל-2 פוקאצ'ות או פיצות גדולות מצרכים לבצק: 4.5 כוסות קמח לחם 2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1.5 כפיות מלח 0.5 כוסות שמן זית 2 כוסות מים *הערה לגבי המים: עדיף להתחיל עם יותר מים מאשר פחות ולבדוק אחרי 5 דקות לישה את הבצק הרבה יותר קל להוסיף קמח לבצק במידה והוא רטוב מידי. קמחי שטיבל (לחם, כפרי ושיפון) "שותים" יותר מים מאשר קמח לבן. תוספות פוקאצ'ה 1: 0.25 כוסות שמן זית מלח גס חצאי עגבניות שרי קוביות גבינת עיזים קצח תוספות פוקאצ'ה 2: 0.25 כוסות שמן זית מלח גס זעטר קצח ההכנה: לשים במיקסר או באופה לחם על "תוכנית בצק" את כל מצרכי הבצק, הרטובים למטה והיבשים למעלה, וללוש כ-10 דקות על מהירות נמוכה. לאחר מנוחה של 10 דקות ממשיכים ללוש כ-5-10 דקות עד שהבצק מתאחד, הבצק צריך להיות גמיש, רך, ומעט דביק. במידת הצורך מוסיפים מעט מים או קמח בתחילת הלישה השניה. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח מחלקים את הבצק ל-2 על נייר אפייה משומן בשמן זית ועליו מפוזר קמח תירס משטחים כל חלק בעזרת האצבעות עד לעובי של כ-1.5 סמ', יוצרים גומות בבצק בעזרת קצה האצבעות, מזלפים למעלה שמן זית, מפזרים את התוספת הרצויה ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה. מעבירים בעזרת הנייר לתנור מחומם על 225 מעלות, שופכים 0.5 כוס מים בתבנית מתכת שחוממה בתחתית התנור, מורידים את הטמפ' ל-200 מעלות ואופים (עדיף על אבן שאמוט) כ-10-15 דקות עד שמשחים מעט. באמצע האפיה מורידים את הבצק מהנייר ומשיכים לאפות ישר על האבן. לקרר את הפוקאצ'ה על רשת ברזל או עץ.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif לחם כפרי עם חמניות וטימין

הלחם אחרי תפיחה
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif הלחם מוכן + המתכון

לחם צנובר, אורגנו וזיתים כפרי BIGJACK אותו המתכון רק עם תוספת של גרעיני חמנייה וטימין יבש מצרכים לבצק: 3.5 כוסות קמח לחם 1 כוס קמח כפרי שטיבל 2.5 כפיות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1.5 כפיות מלח 4 כפות שמן זית 2 כוסות מים *הערה לגבי המים: עדיף להתחיל עם יותר מים מאשר פחות ולבדוק אחרי 5 דקות לישה את הבצק הרבה יותר קל להוסיף קמח לבצק במידה והוא רטוב מידי. קמחי שטיבל (לחם, כפרי ושיפון) "שותים" יותר מים מאשר קמח לבן רגיל. תוספות: 0.5 כוס צנובר קלוי במחבת 1 כוס זיתים מגולענים 3 כפות אורגנו יבש ההכנה: לשים במיקסר או באופה לחם על "תוכנית בצק" את כל מצרכי הבצק, הרטובים למטה והיבשים למעלה, וללוש כ-10 דקות על מהירות נמוכה. לאחר מנוחה של 10 דקות מוסיפים את התוספות וממשיכים ללוש כ-5-10 דקות עד שהבצק מתאחד, הבצק צריך להיות גמיש ולא רך מידי, במידת הצורך מוסיפים מעט מים או קמח בתחילת הלישה השנייה עם התוספות. מתפיחים כחצי שעה, מוציאים אויר ומעצבים כיכר לחם מאורכת, מקמחים את הלחם ומכסים במגבת יבשה כשעה עד שעתיים עד שהלחם מכפיל את נפחו, חורצים 3-4 חריצים אלכסוניים בסכין משוננת דקה, מכניסים לתנור מחומם על 225 מעלות, שופכים כוס מים בתבנית מתכת שחוממה בתחתית התנור, מורידים את הטמפ' ל-200 מעלות ואופים (עדיף על אבן שאמוט) כ-30-40 דקות, 5 דקות אחרונות פותחים מעט את דלת התנור לאפשר לאדים לצאת ולקרום להתייבש. לקרר את הלחם על רשת ברזל או עץ.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifאגסים בקדאיף (מסתבר שכן צילמתי../images/Emo9.gif)

מצרכים: 0.5 קג' שערות קדאיף 200 גר' חמאה מומסת 1 קופסת שימורים של חצאי אגסים ללא הסירופ 5-6 כפות סוכר לסירופ: 1 כוס מים 1 כוס סוכר כמה כפות דבש גרידת לימון מרתיחים את חומרי הסירופ כ-10 דקות עד שמסמיך מעט ההכנה: מקרמלים מעט את האגסים משני הצדדים במחבת עם הסוכר, מערבבים את הקדאיף עם רוב החמאה (משאירים מעט לטיגון), מסדרים בשכבה צפופה במחבת חצי מהקדאיף, מסדרים את האגסים על הקדאיף, מכסים את האגסים בשכבה נוספת של קדאיף, מטגנים עם מעט חמאה כ-4-5 דקות עד להשחמת התחתית, הופכים בזהירות את הקדאיף בעזרת צלחת ומחזירים למחבת, מטגנים כ-4-5 דקות עד להשחמת החלק התחתון, מעבירים לצלחת הגשה ושופכים את הסירופ מעל הקדאיף. אפשר לאכול קר או חם אני קיררתי והוספתי קצפת למעלה
 
למעלה