פרוביוטיקה אחרי ניתוח

פרוביוטיקה אחרי ניתוח

עברתי ניתוח גניקולוגי מסוים לפני שבוע בדיוק.
עד עכשיו הדבר שהכי הציק לי זה הקושי ביציאות. עכשיו תודה לאל יש יציאות אבל הן קשות. לכן חשבתי לקחת פרוביוטיקה כדי לזרז את פעילות המעיים. (התייעצתי גם עם רופא המשפחה שלי שידוע כתומך נלהב של פרוביוטיקה והוא כמובן המליץ).
אלא שעכשיו גיליתי שהפרוביוטיקה שקניתי מיועדת יותר לטיפול אחרי מתן אנטיביוטיקה ולא כתוב שם משהו לגבי פעילות מערכת העיכול.
אני מניחה שגם זה טוב כי הרי עברתי ניתוח וקיבלתי אנטיביוטיקה אז גם את הפרוביוטיקה הזאת טוב לקחת כדי להחזיר את החיידקים שאבדו בעת מתן האנטיביוטיקה בניתוח.
אבל השאלה היא האם ככל הידוע לכם אותה פרוביוטיקה יכולה בכל זאת לעזור גם עם עניין היציאות, למרות שזה לא מצוין במפורש?

0 אור 0

New member
כן והסבר

פרוביוטיקה זה בסך הכל חידקים "טובים" כדי לחדש את אוכלוסית החידקים שניזוקה מהאנטיביוקה
גם אם לא מציינים, אז בעצם הקיום של החידקים האלו הוא זה שמאפשר את העיכול - ולכן זו בדיוק אותה פרוביוטיקה שתשפר את העיכול גם במצבי שלשול, גם במצבע עצירות, ובמצבים של בעיות עיכול אחרות שקשורות למעי הגס. בדרך כלל היא תעזור גם במצבים של בעיות וגינליות שונות ודלקות בדרכי השתן.
פרוביוטיקה טובה נמדדת בכמות חידקים גדולה ובמספר סוגי החידקים, מעבר לכך יש פרוביוטיקות שיש להם ל מיני פרטנטים של קפסוליזציה וכד' כדי שהחידקים יגיעו במלואם למעיים
ההמלצה שלי היא לקחת את הפרוביוטיקה לתקופה מוגבלת (חודש עד 3 חודשים), ובמקביל לעבוד על שיפור התזונה לכיוון יותר מלא ובריא, כך שתישמר הבריאות ללא תוספים
&nbsp

תודה

כמובן שבמקביל לנטילת הפרוביוטיקה, משתדלת גם להקפיד על תזונה נכונה (מה שלא כל כך קשה בעצם כשאני מרותקת לבית ויכולה לאכול רק את מה שיש בבית ולא לאכול בחוץ). מקווה שאכן יעזור.
תודה על ההסבר.

למעלה