פרוביוטיקה, ברזל ו- B12

Gidi Shemer

New member
תלוי

לגבי פרוביוטיקה, אני פחות מכיר. שווה לבדוק לגבי המוצר. לא נראה לי שצריכה להיות שום התנגשות.
ל- b- 12 שום דבר לא מפריע. הוא מיודד עם כולם, ואפילו יש כאלו שמספרים שבדרך למעי הדק הוא מספר בדיחות קרש.
ברזל- זו שאלה של תוסף הברזל. זה לא ענין של b-12 או לא, אלא של קיבה ריקה או לא, וזה כבר תלוי התוסף הספציפי.

ברזל

אני לוקחת פלורדיקס (כתוב על הקופסא: תערובת תמציות צמחים ושמרים בתוספת ברזל אורגני, רכזי פירות, דבש וויטמינים). למה זה משנה לעניין החברות שלו עם תוספים אחרים?

בעיקרון - תוספים אני מרחיקה ממוצרי חלב, קפה ותה, ולוקחת לפני או אחרי ארוחה.
אז עדיף לקחת ברזל על קיבה ריקה לגמרי, נגיד לפנות בוקר, ולא בצמידות לארוחה?

RSPA

New member
פלורדיקס צריך לקחת לפני הארוחה. אלה הנחיות היצרן.

חוץ מזה, בכללי : ויטמין C מסייע לקליטת ברזל. בפלורדיקס יש כמות מסויימת של ויטמין C אבל גם אכילת פלפל אדום, למשל, עשויה לסייע בעניין.

Gidi Shemer

New member

Gidi Shemer

New member
לגבי b12 ופרביוטיקה

אז קודם כל, מה ש rspa כתב.

לגבי, b12, אין בעיה לקחת אותו ביחד עם תוסף הברזל. לגבי הפרביוטיקה, תלוי בפרביוטיקה. אם ההוראות הן לקחת אותה ביחד או אחרי הארוחה, מן הסתם לא יהיה מתאים לקחת אתה ביחד עם הברזל כי אותו צריך לקחת לפני הארוחה

פרוביוטיקה – כתוב לקחת כמוסה ביום עם הארוחה, אני לוקחת אחרי

וברזל – בד"כ לפני.
הנקודה בשאלה שלי הייתה, שאצלי בשוטף מרווחי הזמנים בין לפני ואחרי ארוחות הם לא ממש גדולים (חוץ מאותן פעמים בהן אני נקלעת לארוחות שחיתות בנות 7-8 מנות ו- 4 שעות. כן ממש... :)), ולכן אם פרוביוטיקה וברזל מפריעים אחד לשני, אולי כדאי לקחת אותם בארוחות שונות ולא לפני ואחרי אותה ארוחה.

זה מה שאני עושה באופן כללי

רק שלא תמיד אני סגורה על זה שהנחיות היצרן הן אופטימליות, וחושבת שאולי יש אנשים שגילו שלעשות אחרת עובד בצורה טובה יותר. תודה.

ו אולי

New member
ברזל

ההמלצה שקיבלתי מהמטולוגית היא לקחת את הכדור לפני השינה, כדי לא לאכול כמה שיותר זמן לפני ובעיקר אחרי.

למעלה