פרובינציאלי מול פדרלי - כדאיות להחליף באמצע?

shipy1234

New member
פרובינציאלי מול פדרלי - כדאיות להחליף באמצע?

כידוע, מחזור אוגוסט-נובמבר 2005 במסלול הפדרלי קיבלו מכתבים בהם צויין שנקבל את הטפסים הרפואיים בעוד 6-8 חודשים. אבל כידוע, לא ממש ניתן לסמוך על אמירה זו לנוכח ניסיון העבר (המכתב הראשון אמר תוך שנה..), וזה עשוי להיות גם עוד 12 חודשים או יותר... לאור זאת, האם יש טעם לעבור למסלול פרובניצאלי נניח מניטובה? כמה זמן הוא אמור לארוך ובאיזו עלות אם כבר התחלת תהליך PR במסלול המלא הישן? תודה, שיפי

MichCantor

New member
בנושא מחזורים כל כך ישנים....

לדעתי למחזורים כל כך ישנים, לא כדאי: א. התהליך הפרובינציאלי ארוך יותר בחודשים האחרונים (לדעתי יותר משנה וחצי). ב. לאור המקרה שלי, לא יחזירו את הכסף + עלות גבוהה יותר לפחות ב- 2,000 $ (ביקור בקהילה). מישל

dannyk27

New member
זו לא עלות זו השקעה

בעיקר לבעלי משפחות. ו2000$ זה כסף קטן יחסית לתהליך כולו.

MichCantor

New member
התכוונתי לבעלי בקשות ישנות (2005).

אלו, אני לא בטוח שכדאי להתחיל את התהליך מול הקהילה בגלל ההמתנה הארוכה כיום לביקור.

dannyk27

New member
ההמתנה דוקא התקצרה

לפחות לפי מה שהם כותבים, מה שהתארך זהו זמן ההמתנה לתשובה הראשונית, בשל בדיקות נוספות שעל הקהילה לעשות כדי לנפות את הרמאים למינהם. בכל אופן גם אם התהליך התארך בכמה חודשים עדיין אפשר לדעתי לעשות את הלנדינג במסלול מניטובה לפני שבפדרלי מתחילים לעיין בכלל בתיק.

Astroo

New member
מה השיקולים של הקהילה במתן מכתב תמיכה?

הם העובדה ששני בני הזוג יהודים מבטיחה תשובה חיובית? האם העובדה שהתחתנו בקפריסין יכולה להפריע?

dannyk27

New member
ראשית חייבים לעמוד בקריטריונים

הפרובינציאליים, בלי זה לא ידברו איתכם. חוץ עכשיו שני בני הזוג חייבים להוכיח את יהדותם אם ע"י שליחת סריקה של ת.ז או של תעודת הנישואין, וכן יבדקו מידת רצונכם והתאמתכם להגר לקנדה בכלל ולוויניפג בפרט.

למה "להחליף"?

לך על שניהם. אני הייתי במסלול קוויבק ואז הורידו את הנקודות בפדראלי והלכתי עליו במקביל. אם אתה רוצה ללכת על מניטובה לדעתי אין לך שום "הנחה" באגרות בגלל שאתה במסלול PR. לגבי כדאיות: אני אומר - כמו שהמצב נראה עכשיו כדאי לירות לכל הכוונים, עד שמשהו יתפוס. מקסימום אם הPR רץ לך בסופו של דבר יותר מהר - ראית את מניטובה.

TrigATUSA

New member
אני היגשתי בנובמבר 2005 ולא קיבלתי שום מכתב

אני צריך להיות מודאג?

yaron0072

New member
בכל מקרה השלב הסופי הוא פדרלי בשני המקרים

שלב של בדיקות רפואיות ושל עבר פלילי אז אם אישרו שלב ראשון בפדרלי זה אותו דבר כמו אישור של פרובינצאלי

MichCantor

New member
הזמן כיום מהגשת התיק הפרובינציאלי לשגרירות...

עד לבדיקות הרפואיות הינו כחודש ימים בלבד.

dannyk27

New member
לאחר האישור הפרובינציאלי

שזה כשלושה חודשים לאחר המכתב תמיכה של הקהילה.

dannyk27

New member
בין שנה וחצי לשנתיים

הכל תלוי ברצון הטוב של הקהילה ושלך.

yaron0072

New member
אני רק אציין שאני הגשתי מתוך קנדה ודרך קוויבק

שלושה חודשים מההגשה לקוויבק קיבלנו זימון לראיון ואישור על קבלתנו ואז הגשנו לפאבלו שם נעצר שנה שלמה ואחרי שנה קיבלנו את ה PR אבל לפאבלו מגישים כל מדינות אמריקה עד לדרום אמריקה לא כולל אז יש שם המון בקשות הם לא מטפלים רק במדינה אחת כמו השגרירות בישראל אז אני לא יודע בדיוק איך זה עובד.

yaron0072

New member
תיקון התכוונתי לקארביים וארה"ב

מקסיקו כבודה במקומה מונח למרות שאני חושב שריק שם כי כולם בארה"ב

למעלה