פרוגסטרון נמוך עם תמיכה הורמונלית

פרוגסטרון נמוך עם תמיכה הורמונלית

עד כמה פרוגסטרון נמוך (11.1 ו-15.9) הגיוני בבדיקת בטא (שלילית) כשאני עדיין לוקחת תמיכת פרוגסטרון?
כלומר, אני מבינה שמכיוון שלא נקלט הריון, הפרוגסטרון לא אמור להיות גבוה במיוחד- אבל בכל זאת, יש תמיכה- היא לא אמורה להעלות את הרמה שלו?
בחודש הקודם, 12 יום לאחר ההחזרה, החזרה על בסיס ביוץ טבעי (נטלתי אוביטרל אחד כתמיכה ביום הביוץ עם תמיכת קרינון אחד ביום)- יצא לי פרוגסטרון 15.9
החודש, עשינו החזרה על בסיס הורמונלי (3 אסטרופם ביום, קרינון אחד ביום וכל 5 ימים פרוגסטרון ריטארד 500) ויצא לי פרוגסטרון אפילו יותר נמוך- 11.1- למרות שיום לפני הבדיקה קיבלתי מנה אחרונה של פרוגסטרון ריטארד!
זה לא מוזר? התמיכה והזריקות לא אמורים בכל זאת לגרום לעליה בהורמון? יכול להיות שהגוף שלי לא סופג/קולט את התמיכה כמו שצריך?

בפעמים הקודמות, יום לאחר הבדיקה (עם בטא שלילית) הפסקתי תמיכה והתחילה וסת (יום לאחר אותה בדיקה)
הפעם עברו כבר יומיים ועדיין לא עושה סימנים שהוסת בדרך... אני תוהה אם זה בכל זאת קשור לזריקה שקיבלתי שגורמת לוסת להדחות (ואם כן- למה זה לא מתבצא בבדיקת הדם)

נועה312

New member
עונה

וסת אמורה להגיע כשגם האסטרדיול וגם הפרוגסטרון מספיק נמוכים ועם תמיכת האסטרופם, אני מניחה שיש עוד לאסטרדיול שלך לאן לרדת ושתקבלי מחזור בקרוב.. לגבי הפרוגסטרון לי הוא נראה נמוך מדי ואני חושבת שכדאי שתבקשי מהרופא שלך להחליף את התמיכה לזריקות גסטון, אפילו יומיות.. ניסית לבדוק הורמונים שבוע אחרי החזרה כדי לדעת אז איפה את עומדת ואם התמיכה מספיקה?

שכחתי לציין שנבדק גם E2

סתם במקרה, האמת, כנראה שהרופא הוסיף את השילוש של פרוג' אסטרדיול וLH כשביקשתי רק פרוג' בנוסף לבטא
&nbsp
בכל אופן הE2 יצא 948 pmol/L
אין לי מושג מה אמור להיות הערך שלו לפני הווסת, אבל אני יודעת שביום השלישי לווסת אצלי הוא בד"כ בסביבות המאה ומשהו אז... כנראה שיצטרך באמת לרדת קצת
&nbsp
אני ממש מודאגת בנוגע לפרוגסטרון, כשכן נקלט הריון בעבר (סבב עם הורמונים), הפרוגסטרון עמד על 22 (גם בבטא של כמעט 700) וההריון נפל לאחר שבוע
בגלל זה אני שואלת על הערך הנוכחי, הוא אמנם מגיע עם בטא שלילית אבל מוזר לי שגם עם תמיכה, הוא נמוך כל כך
מצד שני- מדובר בסבב החזרה על בסיס הורמונלי- כלומר ביוץ לא היה והפרוגסטרון נובע כולו מהתמיכה. אם כך- תמיכה כזו לא אמורה לגרום לרמת פרוגסטרון אחידה (פחות או יותר) אצל כל אשה שתיקח אותו בהחזרה כזו?
יכול להיות שיש מי שהגוף שלה לא סופג מספיק טוב תמיכת פרוגסטרון?
&nbsp
אני מתכננת להתייעץ עם הרופא שלי בראשון, אבל בעבר יצא לי לשתף אותו בדאגות לגבי רמות הפרוגסטרון הנמוכות שלי והוא טען שהוא לא מתייחס לפרוגסטרון ושיש נשים שהרמה שלו אצליהן היא 20 בהריון והכל עדיין תקין- ושאצל כל אשה זה שונה...
לא יודעת... לא קונה את התשובה הזו

&nbsp
&nbsp

נועה312

New member
עונה

לדעתי האסטרדיול צריך לרדת לפחות לסביבות ה-250-300 בשביל שהמחזור יגיע.
לגבי הפרוגסטרון, לא נראה לי שזה משנה אם זה סבב הורמונלי או לא. גם בסבב הורמונלי וגם אחרי שאיבה לא אמור בעקרון להיות גופיף צהוב בשלב שבו העוברים מנסים להשתרש ברחם. לכל אישה יש גוף שונה ועל כל אישה תכשיר אחר של פרוגסטרון משפיע בצורה שונה ולכל תכשיר יש ספיגה שונה בגוף שלה. יש גם נשים שאלרגיות לסוג מסוים של פרוגסטרון למשל ולסוג אחר הן לא אלרגיות. לי למשל יש פרוגסטרון של מעל 90 בסבב החזרה על בסיס הורמונלי עם תמיכה של רק אנדומטרין.
העצה שלי היא קודם כל שתנסי להתעקש עם הרופא שלך על גסטון ודבר שני, שתעשי פעם הבאה בדיקות הורמונליות כמה ימים אחרי החזרה כדי לוודא שהתמיכה מספקת.

בסבב לא הורמונלי התכוונתי להחזרת מוקפאים על בסיס ביוץ טבעי

כך שלכאורה בסבב הזה בכלל לא חייבים להוסיף תמיכה (כי הביוץ מתרחש כרגיל והגופיף הצהוב אמור לתפקד כהרגלו גם כן)
בסבב כזה התוצאה של הפרוגסטרון ביום הבטא השלילית יצאה 15.9 (עם תמיכה של קרינון אחד ליום)
&nbsp
בעקרון גם גסטון כבר יצא לי לקבל באחת ההחזרות ועדיין לא נקלט
&nbsp
בהחלט אבקש ממנו בדיקה הורמונלית יומיים לאחר ההחזרה, כי אני חושדת שיש בעייה בתמיכה
אולי להחליף את הקרינון באנדומטרין... אני משתמשת כל הזמן בקרינון והפרוגסטרון מעולם לא נמדד אצלי מעל 22 עם תמיכה
אולי הגיע הזמן לרענן סוג תמיכה

טוליתי

New member
פרוגסטרון ביום הבטא השלילית אינו מדד שחשוב

להסתכל עליו. אם את רוצה להיות בטוחה שהפרוגסטרון אופטימלי בתקופת ההשתרשות, בדקי פרוגסטרון יומיים לאחר ההחזרה.

אבקש ממנו לבדוק לאחר ההחזרה הבאה- תודה

מאיזו רמה של פרוגסטרון זה נחשב תקין? (יומיים לאחר ההחזרה)

למעלה