פרודניה פרודניה פרודניה, חייב שים לזה סוף

כל שנה אותו סיפור,
כל שנה אני מפזר מקס גרד וזה לא ממש עוזר,
השנה אני חייב לפתור את זה ולא להגיע לשלב שבו נהרס לי הדשא,
החלטתי לרסס, מהו הוא החומר המומלץ ?

drorim69

Active member
אין טעם לרסס מדשאה שלא קיימים בה מזיקים. אם תזהה נוכחות מזיקים תחזור ותשאל.
מתי בד"כ אתה מפזר מקסגארד? ומתי בהמשך "נהרס" לך הדשא?
אולי מומחי המדשאות יוכלו לענות מנסיונם

הגיעו מלא פרפרים אשר מתילים עכשיו זחלים, פרודניה, זקוק להמלצה לריסוס, ניסיתי מספר חומרים גרגיריים כמו מקסגרד ומרקורי
אך זה לא ממש מחסל את הכמויות האדירות אשר גומרות לי על הדשא

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הבעיה עם כל החומרים האלה שהם גם רעילים עבורנו. בשדות ובחקלאות משתמשים בחומרים שהם על בסיס של זרחנים אורגניים. משהו מהמשפחה של "גז העצבים" הידוע לשמצה. מדובר במשפחת חומרים חזקים מאד ועל כן מסוכנים מאד לאדם ולכל בעלי החיים. ה"יתרון" של החומרים הללו, שהם מתפרקים "די" מהר, ועל כן, הם פוגעים בזחלים שקיימים בשטח, אבל הם לא ימנעו הטלה חוזרת וגל חדש של זחלם שיופיע תוך זמן די קצר.
ובכל זאת: ציפור שתאכל כמה פגרי זחלים "טריים", שהורעלו זה עתה, תתפגר, ואז ציפור גדולה ממנה תאכל אותה וגם היא תתפגר, ואז יבוא הנשר ויאכל את הפגר הגדול יותר ו(הפתעה)... גם הוא יתפגר. ולתופעה הזו קוראים "פירמידת מזון". אז בגלל כל הדברים האלה, השימוש בחלק ניכר מחומרי ההדברה הללו נאסר.
ומה הפתרון? מעבר להדברה ביולוגית. אז מחפשים את אויבי הזחלים ומפזרים אותם בשטח, בתקווה שהם יצודו את הזחלים הארורים.
ומה מוכרים לאדם הפרטי?
מוכרים לו גם כן זרחן אורגני מוחלש, שאיכשהו, יכול לפגוע בגל זחלים עכשווי. רוב הזחלים באמת מתים, אבל כמו בשדה, תוך זמן לא רב תופיע הטלה חדשה שגם את בניה יהיה צורך להשמיד בעזרת פיזור חדש.
ומה עם הההנאה מהדשא? בכל פרק זמן, יהיה עליך למנוע מכל אלה שרוצים ליהנות מהירוק שבגינתך, את העלייה לדשא.
אז זה מה שאתה רוצה?

כתבת יפה, הבנתי את שרשרת ההרעלה, אבל אני מחפש פתרון ועדיין לא מצאתי,
בסוף יש גם אנשים משקעים כל השנה מטפחים ודואגים לדשא, בשנה שעברה בקושי הצלחתי להצילו, הוא היה גמור,
וההרס עבר גם לשנה הזו.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כתבת יפה, הבנתי את שרשרת ההרעלה, אבל אני מחפש פתרון ועדיין לא מצאתי,
בסוף יש גם אנשים משקעים כל השנה מטפחים ודואגים לדשא, בשנה שעברה בקושי הצלחתי להצילו, הוא היה גמור,
וההרס עבר גם לשנה הזו.
המומחים היותר גדולים לדשא בפורום הזה הם רן פאוקר ושמוליק שמואלי. אולי מהם תבוא הישועה.

למעלה