פרוזקטור

איש ילד

New member
פרוזקטור

יש לי פרוזקטור 300W. מסיבה שאינה ברורה לי כל נורת (אלוגן) שאני מתקין נשרפת לאחר זמן קצר ביותר, לעיתים לאחר מספר הדלקות מועט ולעיתים לאחר מספר ימים (נורות מסוגים ואכויות שונות), מה הסיבה לכך?
 

מאגר

New member
פרוזקטור

במקום להשתמש בפרוזקטור ששורף נורות שהן גם מסוכנות כדאי לך להחליף את הפרוזקטור או בפרוזקטור PL3X26W או פרוזקטור 250W או 250W מטלהלייד שאורך חיי נורה שלו הוא בסדר גודל של 25000 שעות אך מחיר הפרוזקטור יקר יותר ממחיר פרוזקטור הלוגן
 

doram44

New member
סליחה על הנימה הדידקטית

המילה פרוג'קטור אינה מציינת דבר. אנא השתמשו במונח גוף תאורה . ואופי ההארה יכול להיות אור שוטף או מציף=פלאד לייט (FLUD LIGHT)ואור ממוקד או נקודתי זה שנקרא בסלנג ספוט לייט(SPOT LIGHT).
 

מאגר

New member
דורם 44 שלום

אינני מתכוון להיכנס לפולמוס עיברי בנושא המילה פרוזקטור מאחר ומילה זו נדונה כבר באקדמיה ללשון העיברית ומאחר והיא נקבע כמילה אונברסלית כאשר יש לה פרוש עיברי אך לא שמיש כשם שלטלפון קוראים "שח רחוק" ואיש אינו משתמש בזה אלה במילה טלפון שהיא מילה אינטרנציונלית, ניקרא הפרוז'קטור בעיברית לא גוף תאורה אלה מציף תאורה ובטוח שאת לא תשתמשי בזה כשם שאיש לא ישתמש בזה.ואם הלקוח שואל על פרוזקטור כי זה מה הוא מכיר אנו לא נצליח לשנות את העולם כשם שדון קישוט לא הצליח להילחם בתחנות הרוח.
 

רז חשמל

New member
בית מנורה באיכות ירודה

היום מיובאים לארץ גם פרוז'קטורים שמחירם נמוך ממחיר נורה ! הפרוז'קטורים האלו מצוידים בבית מנורה באיכות ירודה וזו הסיבה לשריפת נורות בתדירות גבוהה.גם אם תשים נורת הלוגן באיכות טובה (אוסרם , פיליפס או ג'נרל אלקטריק) בית הנורה יגרום להתחממות המגעים ולשרפת הנורה. עדיף להשקיע בפרוז'קטור איכותי יותר. צריך לזכור שאורך החיים של נורות הלוגן נמוך בהרבה מנורות פלורסנט. אולי פתרון של פרוז'קטור עם נורות PL יהיה מתאים לך - גם אורך חיי נורות, גם חסכון בחשמל וגם פחות חום.
 

sharon669

New member
לא לנגוע בנורה ../images/Emo62.gif ביד ../images/Emo45.gif

מפאת החום האדיר שיש על הזכוכית אסור לנגוע בשטח הנורה כמוכן יתכן שהנורה נמצאת ללא כיסוי של בית המנורה ואז היא חשופה ללחות שגורמת לשרפתה המהירה שרון.
 

tevagil

New member
אולי אתה נוגע בה ?

צריך להרכיב את המנורה בלי לגעת בה ישירות באצבעות. לשם כך יש עם המנורה ניילון או נייר מיוחד שמאפשר לך לעשות זאת. אני לא יודע מה הסיבה אבל זה מה שאומרים.
 

amidek

New member
אסור לגעת במנורה בזמן ההרכבה!

הסיבה היא שהמגע "עוטף" את המנורה בשכבת שומן דקה מאוד שיש על האצבעות ופוגע באוורור שלה, פשוט מחמם אותה יותר.
 

sharon669

New member
הסיבה היא

שהשומן שיש באצבעות (ויש הרבה למרות שאיננו רואים אותו ) גורם לחימום משמעותי של משטח הזכוכית מפני שהוא פשוט נשרף ואז אדי היוד שבתוך הנורה בורחים החוצה וטונגסטמן לא עומד בשריפה ונקרע ואז הנורה נשרפת . ד"ר ויקטור וולט מחלקת להנדסת חשמל בטכניון
 
למעלה