פרוטאין

קוMקוMון

New member
פרוטאין

אני מיתאמן כבר חצי שנה בחדר כושר הגובה שלי מטר 80 ואני שוקל 87 קילו ובנוי ממש טוב אמרו לי שאני צריך ליצרוך 120 גרם חלבון הבעיה שזה עושה לי גזים בבטן וזה ממש מפריע לי מה לעשות???????? להפסיק לאכול חלבון??? אני יודע שאם אני יפסיק המסה השרירית שלי תרד אני אוכל שני קופסאות גיבנה 3 אחוז ושני קופסאות טונה במיים

tushtk

New member
חלבונים

שלום, מהנתונים שרשמת אני מניח שמטרת האימונים שלך היא היפרטרופיה (עלייה במסת השריר). השריר זקוק לחלבונים כדי להתעבות, ואכן הכמות המומלצת למטרה זו היא 1.5-2 גרם חלבון לכל ק"ג. שתי קופסאות גבינה + שתי קופסאות טונה מביא אותך לאיזור ה-120 גרם חלבון ביום. כמה הערות שאולי יעזרו לך: 1. נסה לצרוך כמויות קטנות יותר של חלבון בכל ארוחה, ופצל את סך החלבונים ל-6-8 ארוחות ביום. 2. הרבה אנשים סובלים מאי סבילות ללקטוז, או במילים אחרות - רגישים למוצרי חלב. יכול מאוד להיות שזאת הבעיה. נסה להמעיט באכילת מוצרי חלב לתקופה מסוימת. 3. טונה היא מקור מצוין לחלבון, אך לא נחשבת למזון איכותי בגלל כמות הכספית הגדולה שבה. נסה להמיר את הטונה בחזה עוף/פרגית/פסטרמה/חזה הודו. 4. ישנם עוד מקורות לחלבון. ביצים הם מקור מצוין לחלבון, כל עוד אינך מפריז בכמות החלמון שאתה אוכל (עד 2 ביום). בנוסף אתה יכול לשלב בין קטניות לדגנים וליצור חלבון מלא. על סויה אני לא ארחיב בגלל חילוקי הדיעות לגביה, אך גם היא נחשבת לחלבון מלא. גם בקינואה יש חלבון מלא, אך הטעם בעייתי להרבה אנשים. דרך אגב, כל עוד כמות הקלוריות היומית שלך לא משתנה באופן דרסטי, ואתה ממשיך להתאמן באופן סדיר, המסה השרירית שלך תרד באיטיות רבה אם בכלל. התהליכים האלה לא קורים בלילה אחד. בהצלחה.

למעלה