פרוטוקולי תקשורת

amikaml

New member
פרוטוקולי תקשורת

שלום, יש לי שאלה: מה הקשר בין פרוטוקולי תקשורת ל QA? איך עובדים עם פרוטוקולי תקשורת ב QA? מה עושים בדיוק? האם כל כך מסובך ללמוד את זה? תודה

boulderdash

New member
תקשורת ו QA

מה הקשר בין Word ל QA? מה הקשר בין Fifa 2005 ל QA? מה הקשר בין Firefox ל QA? מה הקשר בין TCP/IP, SNA, Token Ring, 802.11, 3G ל QA אני מקווה שאתה יורד לסוף דעתי... היכן שמפתחים מוצר כלשהו יש QA (אני לפחות רוצה להאמין כך), כל תחום מתאפיין בסוג בדיקות / הבטחת איכות שתואמים את אופיו. וכאמור, היכן שמפתחים מוצר בתחום התקשורת ישנו QA שתואם את אופי המוצר, תחום התקשורת הוא רחב, אפשר לומר ענק, ואופי ה QA בחברת המגדירה את עצמה בתחום התקשורת לאחרת יכול להיות הבדל שמיים וארץ. אני אתן לך דוגמאות לחברות מתחום ה"תקשורת", אני מקווה שזה יבהיר לך את העניין לדוגמא: חברה א', מפתחת תוכנת מסרים מיידים, כגון ICQ, Yahoo Messanger, MSN וכד' חברה ב', בנק (כלשהוא) המפתח פורטל המאפשר ללקוחותיו לגשת ולנהל את חשבונם דרך האינטרנט. חברה ג', מפתחת אפליקציות לחיבור מחשבי מיינפריים למערכות Windows על גבי רשתות מבוססות רשת Token Ring (קצת הסטוריה לא כל-כך רחוקה ואף כיום) כמו שאתה מבין התחום רחב מאוד, יש כאלו שיגידו מרתק, חלק יגידו תודה, לא!. מסובך? תלוי בך, אני מניח שחלק יעניין יותר וחלק פחות, קשה לומר בלי לדעת למה בדיוק הכוונה כשאומרים "פרוטוקלי תקשורת" אבל אני בגישה של: אם יש רצון ויש יכולת אז הכל אפשרי. It's up to you dude... שיהיה בהצלחה.

amikaml

New member
הבנתי, אבל...

אני שואל ברצינות, מכוון שאני נשאל בראיונות על פרוטוקולי תקשורת ומעולם לא עבדתי עם זה. אם ניקח לדוגמה יישום שעובד עם SS7 - מה לדוגמה בודקים בהקשר לפרוטול זה, האינטרנט מלא במידע טכני וקשה לדעת מה רלוונטי.

boulderdash

New member
מצטער, אין לי מושג מה זה SS7.

אבל כמו שאמרת, הרשת מלאה באינפורמציה טכנית... תנסה לקרוא וללמוד כמה שניתן על הפרוטוקול, ואז תפעיל את הראש ואת הדמיון ותנסה לתכנן בדיקות על סמך מה שאתה לומד.

Rשף

New member
גם לבדיקות SS7 יש מרחב ענק

תלוי מה החברה מפתחת בקשר ל SS7 ועד כמה היא מעונינת לבדוק, SS7 הוא STACK של פרוטוקולים שכל אחד מהם מסובך במיוחד...

למעלה