פרוטוקול חדש ושאלה על צטרוסייד

מצב
הנושא נעול.

אמאלה2

New member

אז הייתי אצל הרופא והוחלט הפעם על דיכוי קצר בתקווה שכך יבול הביציות יהיה קצת יותר גדול. הלוואי. זו פעם ראשונה שאני לא אקבל דקא ארוך. אני קצת חוששת כי הנה שוב מתחילים עם הניסוי והטעיה, דבר שחשבתי שלפחות נמנע בסיבוב מס' 3 אבל הגוף משתנה ועימו התגובות לטיפול. בכל מקרה רציתי לשאול אם הבנתי נכון לגבי הצטרוסייד - למעשה, רק באמצע מעקב הזקיקים מתחילים להזריק? בכמה זריקות בדר"כ מדובר? הרופא אמר לי שמדובר בזריקה תת עורית בדומה לגונל/מנוגון ואני יכולה להזריק לעצמי. אתכן אני יכולה לשאול אם מדובר בחומר כואב בדומה לדקא... שיהיה שבוע טוב מלא בבשורות טובות!

תתחדשי על הפרוטוקול!

אז הייתי אצל הרופא והוחלט הפעם על דיכוי קצר בתקווה שכך יבול הביציות יהיה קצת יותר גדול. הלוואי. זו פעם ראשונה שאני לא אקבל דקא ארוך. אני קצת חוששת כי הנה שוב מתחילים עם הניסוי והטעיה, דבר שחשבתי שלפחות נמנע בסיבוב מס' 3 אבל הגוף משתנה ועימו התגובות לטיפול. בכל מקרה רציתי לשאול אם הבנתי נכון לגבי הצטרוסייד - למעשה, רק באמצע מעקב הזקיקים מתחילים להזריק? בכמה זריקות בדר"כ מדובר? הרופא אמר לי שמדובר בזריקה תת עורית בדומה לגונל/מנוגון ואני יכולה להזריק לעצמי. אתכן אני יכולה לשאול אם מדובר בחומר כואב בדומה לדקא... שיהיה שבוע טוב מלא בבשורות טובות!
תתחדשי על הפרוטוקול!
צטרוטייד נחשב אצל רובנו להרבה יותר ידידותי ומוצלח מדכא ארוך. קודם כל, תופעות הלוואי שלו הרבה פחות נאחסיות (אם בכלל יש). שנית, הוא אכן נלקח, כפי שהבנת, באופן יומיומי במהלך המעקב, מהרגע שהזקיקים מגיעים לגודל מסויים (איזה גודל בדיוק משתנה מרופא לרופא) ועד להבשלתם ומתן הכוריגון. ההבדל המהותי ביותר בין שני סוגי החומרים הוא שהדכא למעשה מדכא את כל הפעילות ההורמונלית של הגוף וכשהגוף מדוכא לגמרי, רק ההורמונים המלאכותיים שאנחנו מזריקות עובדים. הצטרוטייד מונע אך ורק את הפרשתו של הורמון ה-LH הגורם לביוץ, כך שבמחזור כזה, גם הגוף מייצר הורמונים, בנוסף לאלה שניתנים לו בזריקות, למעט ה-LH, למניעת הביוץ לפני המועד הרצוי. יש בפורום השכן (הריון אחרי) לא מעט נשים שהצטרוטייד שיפר את התגובה השחלתית שלהן באופן ניכר. החומר מגיע מוכן בערכה עם מזרק מיוחד עם קפיץ, שכל מה שנותר לעשות הוא לשאוב אליו את הממס ולהזריק תת-עורית (אפילו יש שם פדים קטנים ספוגי אלכוהול לחיטוי). אני מצאתי שהחומר טיפה יותר מציק מהגונל והמנוגון, כלומר הוא גרם לי קצת לצריבה וגירוד לאחר ההזרקה, אבל לא משהו שאי אפשר לסבול. אגב, החומר לא זול ולא תמיד זמין בכל בתי המרקחת, כך שחשוב לוודא מראש שיש אותו במלאי. לי יצא שהייתי צריכה די להתרוצץ כדי להשיג אותו, כי בגלל המחיר לא רציתי לצבור מלאי שלא אזדקק לו. אז שיהיה המון בהצלחה במחזור החדש הזה, אמאלה2, שתהיה לך תגובה מעולה ושבסופו תבשרי לנו את הבשורה הנפלאה מכל!

אמאלה2

New member
שאלה לגבי המזרק

תתחדשי על הפרוטוקול!
צטרוטייד נחשב אצל רובנו להרבה יותר ידידותי ומוצלח מדכא ארוך. קודם כל, תופעות הלוואי שלו הרבה פחות נאחסיות (אם בכלל יש). שנית, הוא אכן נלקח, כפי שהבנת, באופן יומיומי במהלך המעקב, מהרגע שהזקיקים מגיעים לגודל מסויים (איזה גודל בדיוק משתנה מרופא לרופא) ועד להבשלתם ומתן הכוריגון. ההבדל המהותי ביותר בין שני סוגי החומרים הוא שהדכא למעשה מדכא את כל הפעילות ההורמונלית של הגוף וכשהגוף מדוכא לגמרי, רק ההורמונים המלאכותיים שאנחנו מזריקות עובדים. הצטרוטייד מונע אך ורק את הפרשתו של הורמון ה-LH הגורם לביוץ, כך שבמחזור כזה, גם הגוף מייצר הורמונים, בנוסף לאלה שניתנים לו בזריקות, למעט ה-LH, למניעת הביוץ לפני המועד הרצוי. יש בפורום השכן (הריון אחרי) לא מעט נשים שהצטרוטייד שיפר את התגובה השחלתית שלהן באופן ניכר. החומר מגיע מוכן בערכה עם מזרק מיוחד עם קפיץ, שכל מה שנותר לעשות הוא לשאוב אליו את הממס ולהזריק תת-עורית (אפילו יש שם פדים קטנים ספוגי אלכוהול לחיטוי). אני מצאתי שהחומר טיפה יותר מציק מהגונל והמנוגון, כלומר הוא גרם לי קצת לצריבה וגירוד לאחר ההזרקה, אבל לא משהו שאי אפשר לסבול. אגב, החומר לא זול ולא תמיד זמין בכל בתי המרקחת, כך שחשוב לוודא מראש שיש אותו במלאי. לי יצא שהייתי צריכה די להתרוצץ כדי להשיג אותו, כי בגלל המחיר לא רציתי לצבור מלאי שלא אזדקק לו. אז שיהיה המון בהצלחה במחזור החדש הזה, אמאלה2, שתהיה לך תגובה מעולה ושבסופו תבשרי לנו את הבשורה הנפלאה מכל!
שאלה לגבי המזרק
קודם תודה על ההסבר המקיף! היות ומדובר במזרק מיוחד האם כדאי לקבל קודם הדרכה של אחות או שמדובר במשהו פשוט לחלוטין?

1029

New member
צטרוטייד

שאלה לגבי המזרק
קודם תודה על ההסבר המקיף! היות ומדובר במזרק מיוחד האם כדאי לקבל קודם הדרכה של אחות או שמדובר במשהו פשוט לחלוטין?
צטרוטייד
מנסיון מומלץ לקבל בפעם הראשונה הדרכה מאחות כיצד להכין את הזריקה. אני מזריקה סביב הטבור שם הכי פחות כואב לי. ג'וד.

אני בפעם הראשונה קצת הסתבכתי ../images/Emo9.gif

שאלה לגבי המזרק
אני בפעם הראשונה קצת הסתבכתי

גם בגלל שזה היה צטרוטייד ארוך (יש דבר כזה) שמספיק לכ-6 ימים (מנה ענקית!) ולא המנה היומית הקטנה יותר. אנסה להסביר, אבל תזכרי שעברו כבר כמעט 9 חודשים מאז (כן, כן!) אז אני מסתמכת על הזכרון. בערכה יש מזרק שהבוכנה שלו קשורה לקפיץ שמושך אותה אחורה, למצב של פתיחה, והממס כבר נמצא בפנים. האמפולה עם האבקה פקוקה במין גומי כזה, שצריך להעביר עליו פד עם אלכוהול לחיטוי (הפד הספוג באלכוהול כלול בערכה) ואז לדקור אותו באמצעות המחט (אין שבירת אמפולות כאן) ולהזריק פנימה את הממס. במקרה שלי, מכיוון שלא הבנתי שהמזרק מצוייד בקפיץ, שמחזיר את הבוכנה אחורה מעצמו, נכנס המון אוויר למזרק יחד עם החומר המומס ונוצרו המון בועות - ממש קצף - שקשה היה להפטר מהן אחר כך. הדבר שצריך להקפיד עליו זה כשמזריקים לאמפולה את הממס, להחזיק את הבוכנה דחופה כלפי פנים, כך שלא תקפוץ אחורה מעצמה ויכנס למזרק אוויר, ולשחרר אותה רק כשהמחט כולה בתוך הנוזל כך שרק הנוזל יישאב, בלי בועיות. אני לא בטוחה שאני מסבירה מספיק ברור, אז אם יש לך אפשרות, אולי כדאי באמת בפעם הראשונה לקבל הסבר והדרכה מהאחות. בכולופן, בפעמים הבאות, בצטרוטייד היומי כבר היה יותר קל וכבר הבנתי את העקרות, כך שלא היתה בכלל בעייה. ושיהיה בהצלחה לכל מזריקות הצטרוטייד החדשות! והלוואי שהחומר הזה ימלא אחר הציפיות הגבוהות שכולנו תולות בו!

העין ה 3

New member
הי, אמאלה

הי, אמאלה
שאלת גם בשמי! אני בדיוק כמוך, אחרי כל כך הרבה מחזורים עם דקא, הוחלט לשנות לצטרוטייד בשביל להשיג כמות גדולה יותר של זקיקים. נוכל לעשות השוואות... אני מתחילה מחר את המנוגון (בעצם זה כבר היום...), ובמרשם של הצטרוטייד כתוב לי 5 יחידות, אז כנראה שזה מה שהרופא שלי חושב שאצטרך. בבית המרקחת אמרו לי שיש כאלה שכתוב להן 5 ויש כאלה שכתוב 7. בהצלחה לשתינו. ורדה

1029

New member
ורדה

הי, אמאלה
שאלת גם בשמי! אני בדיוק כמוך, אחרי כל כך הרבה מחזורים עם דקא, הוחלט לשנות לצטרוטייד בשביל להשיג כמות גדולה יותר של זקיקים. נוכל לעשות השוואות... אני מתחילה מחר את המנוגון (בעצם זה כבר היום...), ובמרשם של הצטרוטייד כתוב לי 5 יחידות, אז כנראה שזה מה שהרופא שלי חושב שאצטרך. בבית המרקחת אמרו לי שיש כאלה שכתוב להן 5 ויש כאלה שכתוב 7. בהצלחה לשתינו. ורדה
ורדה
אני מוסיפה בהצלחה לשלושתנו. לאחר 21 ימי גלולות,התחלתי מטרודין עם מנוגון ומחר אני מתחילה צטרוטייד. להתראות בעוד 9 חודשים בחדר לידה. ג'וד.

הי אמאלה2../images/Emo24.gif

הי אמאלה2

מאחלת לך הצלחה בטיפול
דרך אגב,גמני עכשיו באמצע טיפול
שאיבה וההחזרה צפויים להיות שבוע הבא(בשאיפה שהכל ילך כמתוכנן)

אמאלה2

New member
ורדה וענת המון תודה ובהצלחה גם לכן

הי אמאלה2

מאחלת לך הצלחה בטיפול
דרך אגב,גמני עכשיו באמצע טיפול
שאיבה וההחזרה צפויים להיות שבוע הבא(בשאיפה שהכל ילך כמתוכנן)
ורדה וענת המון תודה ובהצלחה גם לכן
אני למעשה מתחילה רק עוד כשבוע וחצי כשהמכשפה תופיע לה. ורדה אם יש לך עידכונים לגבי הצטרוטייד אני אשמח לשמוע. הלוואי לכולנו רק בשורות טובות

מצב
הנושא נעול.
למעלה