פרוטוקול טיפול

זיוית !!!

New member
פרוטוקול טיפול

למה הכוונה , שיש מספר פרוטוקולי טיפול בהפריות- מבחנה? לפי מה מחליטים איזה פרוטוקול כל בחורה מקבלת? ומנסיונכן, איזה פרוטוקול המומלץ, והמוצלח ביותר? האם כל בי"ח נותן פרוטוקול טיפול אחר? יותר מדי שאלות ? ? ?

יעל@

New member
לגבי הפרוטוקול

ישנם מספר אפשרויות לטיפול מבחינה תרופתית, ועל כן יש פרוטוקולים שונים. את הפרוטוקול מתאימים לפי הבעיה. וכמובן שמשנים אותו מבחינת מינונים וכו´ בהתאם למעקב בטיפול. יעל

נועם@בת

New member
מספר פרוטוקולי טיפול- פשוטו כמשמעו

יש כל מיני שיטות לגרום לאשה לייצר הרבה זקיקים ולהביא אותה לשאיבה. ישנן מספר הורמונים שניתנים לדיכוי, ואפשר לתת אותם בתחילת מחזור או בסופו. יש זריקות שונות של הורמונים שניתן לשלב ביניהן, וכו´ וכו´. אינכזדבר פרוטוקול מומלץ. לכל רופא יש את הפורטוקולים המועדפים עליו. לכל אשה יש פרוטוקל שמתאים לה יותר או מתאים פחות. למשל למי סובלת משחלות פוליציסטיות יתנו מטרודין או גונל שלא מכילים LH. כל אשה מגיבה אחרת לחומרים, והרופא לוקח בחשבון את הטיפולים הקודמים שעברה, ואיך הגיבה להורמונים בהזרעות וכו´ וכו´ וכו´... בדרך כלל בבית חולים מסויים מקובלת גישה מסויימת, אבל רוב הרופאים פתוחים לשינויים, ומוכנים לקבל הצעות נוספות. נועם

זיוית !!!

New member
הפרוטוקול האישי שלי ?!

הבעיה שלי הינה מכאנית בלבד, חצוצרה אחת נכרתה לי כתוצאה מהידרוסלפינקס "ענק" שהפריע לרירית הרחם לגדול וכנראה בגלל זה ההריון הראשון והאחרון שלי ( עד כה ) לא החזיק מעמד, ובזמן הניתוח גילו כי החצוצרה השנייה חסומה לחלוטין. עד כה טופלתי עם פרגונל / מנוגון מהיום השלישי של המחזור- נאמר לי שזהו הטיפול "הקצר" וישנו טיפול "ארוך" - מה ההבדל ? כל ארבעת מחזורי ההפריה היו באותה מתכונת - לא שונה דבר. נאמר לי כי בטיפול "הארוך" אחוזי הצלחה גבוהים יותר. איזה פרוטוקול עדיף יותר לבעיתי? אודה לתשובות.

נועם@בת

New member
אני לא חושבת שיש הבדל בינהם.

השאלה איך את מגיבה. מאחר והביציות לא יכולות לעבור דרך החצוצרות, אין ברירה אלא להפרות אותה מחוץ לגוף. ההתאמה אליך, היא בהתאם לתגובה של הגוף. הרעיון הוא להשיג 10 עד 15 ביציות בשלות, לא יותר. לא ציינת מתי קיבלת את הדיכוי, אבל אני מניחה שקיבלת אותו בתחילת המחזור. אם הבנתי נכון - טיפול ארוך, הוא טיפול שמתחיל ביום ה21 של המחזור הקודם, שבו מתחילים לתת את הדיכוי. טיפול קצר מתחיל ביום השלישי למחזור. מתאים לך- זה מה שיתן אופטימום של ביציות ועוברים, יחד עם רירית של לפחות 8 מ"מ בזמן הביוץ. לנשים מבוגרות, וכאלה שמגיבות חלש להורמונים - עדיף לתת דיכוי בתחילת הוסת. כמה ביציות נשאבו? כמה עוברים התקבלו? ברור שהפרוטוקול הנכון הוא זה שיביא להריון ולילד בריא, אבל עד אז ניתן ללמוד לפי התגובות שלך לטיפול. שבוע טוב נועם

למעלה