עוד סיבה לא להצטרף למאוחדת !
תסלחו לי שאני מעלה את זה כאן, אבל דווקא עכשיו, במועד ההצטרפות לקופות - תצביעו לה ברגליים. הנציג היחיד שהגיע לוועדה מכל קופות החולים הינו דר' אהרונסון מנהל אגף הרפואה בקופ"ח מאוחדת. כצפוי, הוא הגיע שם, וגם הביע תמיכה בעמדת האוצר... (איך לא ?? הרי יחסכו לו הרבה שקלים בעקבות הקיצוץ המוצע בטיפולי הפוריות
, וחוץ מזה - ייחסך לו כאב הראש ממני, שצריכה לריב איתו על כל טיפול מחדש...
) דבריו של דר' אהרונסון הביעו התקוממות רבה בוועדה. הנה הם (לטובת מי שמתעצל לקרוא את הכל): "אני דוקטור אהרונסון, מנהל אגף רפואה בקופת-חולים מאוחדת. צריך להפריד את הנאמר למאבק נגד קיצוץ בבריאות, אבל צריך גם להיערך גם למצב שבו ייכפה על מערכת הבריאות קיצוץ בשיעור שהוכתב, ואז המערכת צריכה לבחור מאיפה להוריד. אני יכול להגיד מה קורה לי כמנהל אגף רפואי ומה מונח לפני. פה שמענו צד אחד מאוד כואב וטראגי ואנו בהחלט מודעים לזה שאשה תעשה הכל כדי להרות, וחשיבות הנושא הודגשה פה מעבר לכל ספק. לא נמצאות פה קבוצות אחרות כדי להגן על עצמן, ולא נמצאים פה חולים אחרים כדי להגן על עצמם. הזעקות, שמגיעות למקום שאני יושב, הן זעקות מכל הקהילה - לא רק מאשה שאיננה יכולה ללדת, אלא מכל סוגי הרפואה. הרופאים פה, לפני שהם למדו גניקולוגיה, יודעים השפע הנוראי של מחלות שאנו עומדים בפניהן; כל אדם קרוב אצל עצמו, וכשמערכת חיים עומדת בסכנה כל העולם סביב אותו אדם הולך ומתפורר ומשפחתו מתפוררת. כולכם יודעים את הסבל. זה נכון כמעט לגבי כל מחלה קשה וסופנית. לכן, כאשר יעמוד בפנינו הקיצוץ של 250 מיליון שקל, נצטרך להחליט מה אנו עושים. אמר דוקטור משיח, והצטערתי שאמר, שזה כמו לירות באלף תינוקות. זו לא הברירה. זו הברירה: לסייע למי שישנו בחיים, קיים וזקוק כרגע לעזרה או לסייע להביא מישהו שעדיין לא נמצא. זו ברירה נוראית. לצערי, אני במקום שצריך לבחור את זה". והתגובות לדבריו: "שרון אביגד: זו אמירה נוראית, זו בורות ורשעות. דוברת: זו אטימות. אין הגדרה אחרת. דובר: האם הורה זה לא רק אדם חי? שרון אביגד: למה לא להגביל כימותרפיה לחמישה טיפולים? בנימין דוד: האם אתה מייצג את קופת-חולים או את האוצר? אתה צריך לעזור לחולים ולא לאוצר. היו"ר גילה גמליאל: תדאג שלא תצטרך לבחור, וזה אומר שלא תרים ידיים לפני תחילת המערכה." תצביעו ברגליים, ואל תצטרפו למאוחדת !!! (מנסיון מר)