פרוטוקול ישיבת הכנסת בנושא הקיצוץ

tglus

New member
פרוטוקול ישיבת הכנסת בנושא הקיצוץ

מצ"ב קישור עם פרוטוקול ישיבת הוועדה לקידום האישה בכנסת בנושא הקיצוץ המיועד לטיפולי IVF

באאבו

New member
קראתי את חלקו הגדול של הפרוטוקול

(הוא די ארוך - הדפסתי כדי לקרוא בנחת)
הרכב הועדה היה בהחלט מכובד - מנהלי מחלקות מבתי חולים ברחבי הארץ, ראש מכון פוע"ה, נעמ"ת וכמובן - נציגי המטה שלנו. הסיפורים האישיים היו מרגשים.
חבל שהיו רק 2 נציגים זוטרים ממשרד האוצר - זה כבר מעיד בצורה מסויימת על הגישה של משרד האוצר לכל הענין. שימו לב כי לקראת סוף הדיון היו"ר מבקשת לדעת מי הצוות המקצועי-רפואי שבו נעזר משרד האוצר - והם, מתחמקים מתשובה - "זה לא רלבנטי", האם אומרים. ועד שהם מתחילים לדבר... - האם לא אמרו כלום. נו, אם הצוות המקצועי לא רלבנטי - מה כן?

מיכל @

New member
../images/Emo31.gif השרירותיות שבהחלטת הקיצוץ

מדגישה באופן הכי מוחשי שהם לא ממש נעזרו בצוות רפואי לקבלת ההחלטה, אלא פשוט חתכו עפ"י חישובים תקציביים בלבד.

באאבו

New member
../images/Emo31.gif רק נציג אחד מהאוצר הגיע! ../images/Emo31.gif

גועל נפש!

לא רק זה...

הנציג שהגיע, לפי מה שהבנתי, הוא לא מישהו בעל סמכות מי-יודע-מה. נניח שהוא היה מתרשם ממה שדובר בוועדה והיה משנה את דעתו ועובר לתמוך בנו בכל ליבו - איזה סמכות היתה לו לשנות משהו בגזרות התקציב? מי הוא בכלל? זה נראה כאילו שלחו מישהו כדי לצאת ידי חובה. אף אחד לא מתעניין במה שהיה בוועדה.

משרד האוצר =ביזיון

כל הכבוד שכל מי שנתן ידו בישיבה הזאת
כל המילים שנאמרו שם מהנציגות שלנו היו מעולים קראתי זאת בהתפעלות רק חבל שמהצד השני לא ישבו אנשים עם סמכויות ומיקצועיות לעזור בגזרות הללו פשוט אין עם מי לדבר יונית החיובית

kasa

New member
עוד סיבה לא להצטרף למאוחדת !

תסלחו לי שאני מעלה את זה כאן, אבל דווקא עכשיו, במועד ההצטרפות לקופות - תצביעו לה ברגליים. הנציג היחיד שהגיע לוועדה מכל קופות החולים הינו דר' אהרונסון מנהל אגף הרפואה בקופ"ח מאוחדת. כצפוי, הוא הגיע שם, וגם הביע תמיכה בעמדת האוצר... (איך לא ?? הרי יחסכו לו הרבה שקלים בעקבות הקיצוץ המוצע בטיפולי הפוריות
, וחוץ מזה - ייחסך לו כאב הראש ממני, שצריכה לריב איתו על כל טיפול מחדש...
) דבריו של דר' אהרונסון הביעו התקוממות רבה בוועדה. הנה הם (לטובת מי שמתעצל לקרוא את הכל): "אני דוקטור אהרונסון, מנהל אגף רפואה בקופת-חולים מאוחדת. צריך להפריד את הנאמר למאבק נגד קיצוץ בבריאות, אבל צריך גם להיערך גם למצב שבו ייכפה על מערכת הבריאות קיצוץ בשיעור שהוכתב, ואז המערכת צריכה לבחור מאיפה להוריד. אני יכול להגיד מה קורה לי כמנהל אגף רפואי ומה מונח לפני. פה שמענו צד אחד מאוד כואב וטראגי ואנו בהחלט מודעים לזה שאשה תעשה הכל כדי להרות, וחשיבות הנושא הודגשה פה מעבר לכל ספק. לא נמצאות פה קבוצות אחרות כדי להגן על עצמן, ולא נמצאים פה חולים אחרים כדי להגן על עצמם. הזעקות, שמגיעות למקום שאני יושב, הן זעקות מכל הקהילה - לא רק מאשה שאיננה יכולה ללדת, אלא מכל סוגי הרפואה. הרופאים פה, לפני שהם למדו גניקולוגיה, יודעים השפע הנוראי של מחלות שאנו עומדים בפניהן; כל אדם קרוב אצל עצמו, וכשמערכת חיים עומדת בסכנה כל העולם סביב אותו אדם הולך ומתפורר ומשפחתו מתפוררת. כולכם יודעים את הסבל. זה נכון כמעט לגבי כל מחלה קשה וסופנית. לכן, כאשר יעמוד בפנינו הקיצוץ של ‎250 מיליון שקל, נצטרך להחליט מה אנו עושים. אמר דוקטור משיח, והצטערתי שאמר, שזה כמו לירות באלף תינוקות. זו לא הברירה. זו הברירה: לסייע למי שישנו בחיים, קיים וזקוק כרגע לעזרה או לסייע להביא מישהו שעדיין לא נמצא. זו ברירה נוראית. לצערי, אני במקום שצריך לבחור את זה". והתגובות לדבריו: "שרון אביגד: זו אמירה נוראית, זו בורות ורשעות. דוברת: זו אטימות. אין הגדרה אחרת. דובר: האם הורה זה לא רק אדם חי? שרון אביגד: למה לא להגביל כימותרפיה לחמישה טיפולים? בנימין דוד: האם אתה מייצג את קופת-חולים או את האוצר? אתה צריך לעזור לחולים ולא לאוצר. היו"ר גילה גמליאל: תדאג שלא תצטרך לבחור, וזה אומר שלא תרים ידיים לפני תחילת המערכה." תצביעו ברגליים, ואל תצטרפו למאוחדת !!! (מנסיון מר)

באאבו

New member
הדברים של פרופ' יהודה דור חכמים

במיוחד. הוא היחידי שמביא "פתרון" - הוא מציין את העובדה שנשים מבקשות להחזיר מספר רב של עוברים כדי להגדיל את סיכויי הקליטה. הוא מציין כי תופעה זו תתרחב עכשיו, כשנשים יבינו שהן מוגבלות במספר הטיפולים. יהיו יותר הריונות מרובי עוברים, יותר פגים, יותר חולים - ואז, אז האוצר יבין באמת מאיפה הדג משת$^%$... ואלו חלק מדבריו: ".... בסופו של דבר נשלם יותר בגזירה הזאת מאשר נרוויח, שכן נשלם על פגיות וילדים שיצטרכו על פני שנים להיות מטופלים במוסדות של נכות.." מילים כדורבנות! אגב, נדמה לי שכאן צריך לתת את הדגש בהסברת המאבק.

kasa

New member
יהושוע דור, בשבילך, ../images/Emo9.gif

אני דווקא מאוד לא התרשמתי מדבריו, בעיקר לאור הצעתו להעמיד את הגבלת הטיפולים על 7 במקום על 5. דווקא הזדהיתי יותר עם דבריו של פרופ' משיח, ובפרט שהסטטיסטיקה טוענת שעד הטיפול ה-14 יושגו כ-90% לידות חי !! (לא הריונות. אלא לידות), אז מה פתאום דור מתפשר ?? לא אהבתי את דבריו.

גם אני לא אהבתי את המגבלה שהוא נתן

למה הוא מדבר על 7 הפריות? זה נותן לאנשי האוצר "כח" לטעון שהגבלה של 7 היא מספיק טובה ולראייה, פרופ' מכובד נתן את המספר הזה בעצמו, וכך "יתפשרו" אנשי האוצר ויעמידו את המגבלה על 7 הפריות ובזה לא השגנו כלום
.

באאבו

New member
לפחות קצת דומה ../images/Emo13.gif - אגב, לא ראיתי

שהוא מתפשר על 7 טיפולים. הוא כותב שהוא מניח שבסופו של דבר ההצעה של שבעה טיפולים לכל ילד תעבור. כמובן, שגם הדברים של פרופ' משיח נהדרים!

טליה 44

New member
פרופ' דור הציע פשרה של 7 טיפולים

לילד ראשון ואני מאד מקווה שלגבי טיפולים לילד ראשון לא יתפשרו על מספר נתון . הוא גם די בקלות קיבל את מגבלת הגיל (מה לעשות זה קרוב לליבי
ומרתיח אותי המוכנות לפשרה מהירה). דוקא המודל של לב רן (גיל,מספר עוברים,כמות תרופות) נראה כבר יותר הגיוני.

באאבו

New member
"אם נעצור ב- 5 טיפולים, גוזרים גזיר

ה שחצי מציבור המטופלים לא יוכלו להרות וללדת"

kasa

New member
גם לדעתי פרופ' דור מיהר להתפשר,

בניגוד לכל עמיתיו. ולא ממש ברור לי למה, ועל סמך מה. ובאיזו קלות הוא ביטל סיכוייהן של כ-30% נוספים להורות.

למעלה