פרוטוקול תיסוף-למי זה עזר ובמה

אמא120

New member
פרוטוקול תיסוף-למי זה עזר ובמה

אני שואלת את השאלה כבר פעם שלישית , מדוע הורים בפורום לא עונים לחיוב או לשלילה, אנו שוקלים להכנס לפרוטוקול בצרה רצינית(כיום משתמשים רק באומגה 3 ומולטיויטמין + דיאטה) - מי מבין חברי הפורום התקדם עקב הפרוטוקול הביו רפואי ומי לא , ממה להזהר? מדוע הורים בפורום לא עונים לשאלה כל כך משמעותית

doron s

New member
הגישה הביו-רפואית

הסיבה שלא ענו לך מכיוון שבתשובה יש צורך להסביר את כל הפילוסופיה של הגישה הביו-רפואית. הגישה הרפואית המסורתית הרגילה אותנו שאחרי תישאול רפואי קצר של כמה דקות הרופא יתן לנו מרשם לתרופה שתטפל בסימפטומים או שיפטור אותנו בלי טיפול (ויראלי, סתם פריחה ..). הגישה הביו-רפואית מנסה למצוא את שורש הבעיות מבצעת יותר בדיקות מעבדה חלקן לא סטנדרטיות, מטפלת במסלולים ביו-כימיים לא מאוזנים באלרגיות סמויות למזון ,בניקוי הסביבה והגוף מרעלים וכו'. הגישה הביו-רפואית גם תתיחס גם למימצאים שרופא מסורתי לא ייחס להם משמעות קלינית. 'למי זה עזר?': לכולנו , לכן אנחנו פה
'מה עוזר למה?': ישנם כמה ספרים שנכתבו בנושא: http://store.autism.com כל ילד דורש תוכנית אישית שנכונה למצבו באותו הרגע. התוכנית הזאת דורשת כיוונון והתאמה מתמידים. אין פרוטוקול תיסוף אחד ויש גם יותר מדיאטה אחת. מה שעוזר לילד אחד לא יעזור לשני ואפילו לאותו ילד כשמצבו משתנה. אני מניח שתזכי ליותר שיתוף פעולה בשאלות יותר ספציפיות

razgalili

New member
אני בעיקר לא עונה מעייפות

וגם בגלל שכתבתי על זה בפורום המון פעמים, והיו המון דברים. לצערי פורום הוא לא ממש הפורמט האידאלי להעביר ידע. עדיף וויקי.

razgalili

New member
אני מציע לך להסתכל בטבלה הבאה

המכון לחקר האוטיזם מפרסם סקר שהוא עורך בקרב ההורים לגבי מה עזר לילדים שלהם הנה קישור לסקר למרות שאני מתנגד לכך אפשר לצאת מתוך הנחה שתגובה חיובית של 40 אחוז ומטה עלולה להיות פלצבו בלבד (בעוד שתגובה שלילית, קטנה ככל שתהיה, צריכה להחשב כנכונה) לפי זה ההתערבות שהורים ראו איתה את האחוזים הכי גבוהים של שיפור היתה קילציה כשאחריה מתילקובלמין (MB12) בזריקות. תרופות נוטות בדרך כלל לגרום יותר נזק מתועלת. דיאטות נוטות להיות ההתערבויות הכי בטוחות ואפקטיביות למדי.

תודה

היה קשה מאוד אבל מתאוששים. חופרים את הבית מתחת לארגזים. לאחרונה נחשפה פה הרצפה
. הילדים מקסימים וכיף איתם.

רונית3011

New member
לנו זה עזר מאד

מיד כשהורדנו את הגלוטן ודברי החלב הרגשנו שינוי. לאחר שבוע - קפיצה של קילומטרים. הכפלה של קשר העין, משחק משותף, תחילת דיבור. מהפך של 180 מעלות. קיבלנו ילד אחר. מאז ההתקדמות בצעדים מדודים יותר, אבל כל הזמן ישנה התקדמות. מבחינת קשר עין כמעט נורמלי כמו כל ילד אחר. אוצר מילים של עשרות מילים (מילד שלא דיבר כלל!!!). אתמול בישרו לנו בגן שהוא רקד עם ילד אחר (!!!). בקיצור, תהליך לא קל, אבל אפשרי. התוצאות שוות הכל. וכמו שכתבו לך כאן. זה עולם ומלואו, אי אפשר לכתוב הכל במייל. אני מציעה התייעצות אצל תזונאית שתסביר לך את כל משמעות הדיאטה. אנחנו מטופלים אצל רוני אנטן (תוכלי למצוא אותה בגוגל). בהצלחה.

למעלה