פרוייקט: בניית מכונת CNC לבד!

eranglr

New member
פרוייקט: בניית מכונת CNC לבד!

אהלן חבר'ה. אני מתעניין כבר הרבה זמן בעיצוב מוצרים קטנים (בעיקר דגמים), וכבר כתבתי כאן כמה וכמה הודעות לגבי עיצוב חומרי פלסטיק ודומיהם. ובכן, מי שמכיר (ומי שלא), יש דרך הרבה יותר פשוטה (ויקרה מאוד) לעיצוב המושלם, ישנן מכונות אשר חורטות את הדגם באופן אוטומטי, זאת בעזרת קישור למחשב ולתוכנה מתאימה. מכונה כזאת בשוק יכולה לעלות כ-10,000 $, אבל, אחרי חיפוש מעמיק ברשת, גיליתי סטודנטיםרבים אשר בונים את המכונה הזאת בעצמם! וזאת בעלות של כמה מאות שקלים. ובכן, החלטתי שאני חייב להתחיל לבנות אחת כזאת, בשביל החוויה ובשביל בניית חלקים באופן מהיר בעתיד. הנה כמה לינקים שיתנו לכם הצצה על פרוייקטים בארץ וגם בעולם. הנה אתר שמוכר תוכניות (מצוינות) לבניית מכונה כזאת, בעלות של כמה עשרות דולרים. והנה אחרון ובכן, על-מנת לבנות מכונה כזאת דרושים לי חומרים רבים, את חלקם ניתן למצוא במגרשי גורטאות,את חלקם אצל אנשים שאין להם צורך בחלקים, ואת חלקם בחנויות.. קיצר ! הנה כמה חלקים שאני צריך להתחלה, אם במקרה למישהו יש את אחד החלקים, אשמח (מאוד) לבוא ולקחת ! 1) מדפסות ישנות מכל הסוגים והמינים ! 2) צירים/גלגלים/חתיכות אלומיניום, מכל הבא לג'אנק ! זהו בינתיים אעדכן את הפורום על בנייתי.. כנראה שיימשך כמה חודשים !

jimibar

New member
זה מאד אפשרי יש לי חבר מהטכניון

שבנה לפני כמה שנים אבל כל הזמן צצו בעיות והמכונה לא היתה מדהים בדיוק שלה ובאיכות סה"כ די נחמדה אבל די חובבנית ומתאימה לחלקים קטנים בעיקר. הבעיה הגדולה ביותר היתה החלפת הראש ידנית כל פעם . בכל מקרה בהצלחה !

eranglr

New member
תודה לך !

דרך אגב, אם ובאמת חברי הפורום יתרמו חלקים משומשים, אשמח כמובן לייצר חלקים בחינם לכל חבר פורום שירצה איזה חלק מסוים..

eranglr

New member
NEED ../images/Emo53.gif

החלטתי ללכת על "גדול" ולהקים אתר קטנטן שירכז את מאמצי בבניית מכונת ה-CNC, לא משהו ענק, סתם אתרון (כמו בלוג) שיראה את קצב ההתקדמות שלי, יעזור לסטודנטים/חובבנים ויעזור גם לי להשיג חומרים בתמורה (הצפייה מן הסתם בחינם). התקשרתי לעשרות (אני לא צוחק) חנויות של מדפסות על-מנת להשיג מדפסות ישנות, וכמעט כולם אמרו לי שהם כבר זרקו את כל הגרוטאות הישנות (בדיוק מה שאני צריך !!). ובכן, לכל מי שיש מדפסת (לא משנה איזה סוג, הכל יתקבל חוץ מליזר). דבר שני, אם מישהו רוצה לתרום ידע/חלקים שונים כגון מנועי סטפר, רכיבים אלקטרונים שונים על-מנת לבנות את המעגל החשמלי (שעליו ארחיב כמובן בפרוטרוט) הוא מוזמן בשמחה !! קיצר, הדבר החשוב ביותר הנו המדפסות... תודה לכם, ערן.

hartuvim

New member
יש לי מדפסת אחת לפחות להביא לך

אני גר בשדרות, איך אוכל לעזור?

eranglr

New member
המכונה הזאת

העיקרון פשוט - תכנון עם תוכנה במחשב של דגם כלשהו (דו או תלת מימד) ואח"כ כרסום הדגם ע"י כרסם חיצוני המחובר למחשב - בעצם, אתה יוצר את הדגם יש מאין !!

למעלה