פרוייקט גמר באדריכלות - בקשה להצעות למיקום

ארידוס

New member
פרוייקט גמר באדריכלות - בקשה להצעות למיקום

שלום לכולם!
אני סטודנט לאדריכלות ומתחיל כעת את פרויקט הגמר שלי. הנושא הכללי שבחרתי הוא "אסתטיקה של קיימות", כאשר הביטוי הפרקטי של זה הוא פרויקט בסדר גודל של בלוק עירוני (10 דונם) הכולל מבני מגורים, ציבור ומסחר.

השלב הבא שלי הוא מציאת המיקום לפרוייקט, ולכן אשמח מאוד לרעיונות, עם עדיפות לקצוות של אזורים עירוניים, או כל אזור שיש בו נתונים סביבתיים משמעותיים היכולים להשפיע על התכנון (זה יכול להיות ערכי טבע, טופוגרפיה, משתנים אקלימיים וכד').

רק אציין בקצרה שהרעיון שעומד מאחורי הפרויקט הוא לייצר הצעה לאדריכלות ירוקה חדשה, שהיא מעבר להדבקת פיצ'רים "ירוקים" כמו פאנלים סולריים וכד', אלא סגנון אשר הגרעין המחולל הבלעדי שלו הוא תפיסת הקיימות, ולהראות את הפוטנציאל האסתטי האדיר שטמון בעניין. לדעתי ההתמקדות במתווים אורבניים תהיה הרבה יותר מאתגרת ורלוונטית מאשר מתווים כפריים.

הפרויקט רק בהתחלתו המאוד מעורפלת, אז גם כל רעיון פרקטי אחר להתערבות אדריכלית אשר מתבססת על פילוסופיות של קיימות יתקבל בברכה.
תודה!!
אריאל
[email protected]

לא חסר אתרים מאתגרים..

אתה יכול לבחור למשל באזורים המוזנחים בטבריה תחתית או בהר הזיתים בירושלים למשל שם יש אתגר של רגישות נופית, בנייה על צלע הר, תוספות בנייה בעייתיות, צורך אסטטי רציני (בירושלים למשל צריך להשתלב עם האבן הירושלמית) ועוד. אתה גם יכול לבחור בשכונות חדשות יותר בירושלים כמו קריית יובל או קטמונים ועוד שמצריכים פתרונות אסטטים מסוג אחר.

למעלה