פרוייקט גמר - מכונות

פרוייקט גמר - מכונות

שלום לכם, לפני הרבה זמן העלתי כאן שרשור על פרוייקט גמר. אבל, מאחר והוא נתקע לקראת סוף הפורום ורק הייתה תגובה אחת (של CBR) אז החלטתי לשאול שוב כמה שאלות בנוגע לפרוייקט גמר. ראשית כל, ראיתי שצריך להגיש את הפרוייקט בצורת ספר (כלומר עם כריכה וכדומה), הבעיה היא שאינני יודע היכן לפנות על מנת לעטוף אותו בצורת ספר. כי כרגע כל הפרוייקט שלי הוא בקלסר. שנית, האם שרטוטים של הפרוייקט וגם נספחים לחלקים מסויימים נחשבים כעמודים בספר? בנוסף לזאת, שמעתי שיש שתי הגנות. אחת שהמכללה עושה והשניה שהבוחנים באים ועושים את ההגנה. שאלתי היא, איך בדיוק הולך הציון. האם ההגנה שהמכללה עושה לוקח 50 אחוז מהציון של פרוייקט הגמר או שהוא בכלל לא נחשב? וכדומה? ואחרון חביב, מה בדיוק עושים בהגנה. איך זה מרגיש שם? צריך להלחץ? הבוחנים נחמדים או שהם נותנים שאלות קשות ומפחידות? תודה לעונים. ויום טוב.

DigiGil

New member
תשובה חלקית - כריכת פרוייקט וכו'

אתה יכול לבצע כריכת פרוייקט באחד מסניפי "אופיס דיפו" הגדולים, בדרך-כלל יש להם איזור שבו יש מכונות צילום לשירות עצמי ודלפק שבו ניתן למסור חבילת דפים (עדיף בגודל סטנדרטי, כלומר גודל A4) והם כורכים את הדפים והופכים אותם לחוברת.. שרטוטים של הפרויקט גם נחשבים לעמודים. "נספחים" לא כל-כך נחשב לעמודים כי בדרך-כלל בחלק הזה יש הרבה צילומים של דפי-נתונים וכדומה ולא חומר שאתה כתבת (אני מדבר על פרויקט באלקטרוניקה, לא יודע איך זה בדיוק בתחומים אחרים). בקשר להגנות על הפרויקט אני לא בטוח בתשובה המדוייקת, אני כבר נבחנתי מזמן (לפני כמה שנים) וייתכן שהדברים השתנו מאז. לי היתה רק הגנה אחת והיא היתה מטעם המכללה. בהגנה ישבו איתי על החוברת של הפרויקט (פרויקט באלקטרוניקה) ושאלו שאלות על השרטוט החשמלי, על אופן העבודה, שיקולי תכנון וגם קצת על התוכנה (הפרויקט כלל חומרה+תוכנה). חוץ מזה הבוחנים כמובן בודקים שהפרויקט פועל ועושה את מה שהוא אמור לעשות על-פי "הצעת הפרויקט" המקורית. בקשר ללחץ-אתה צריך להלחץ רק אם לא אתה לא בקי בפרטים של הפרויקט שלך. השאלות של הבוחנים הן לדעתי הוגנות ולא יהיו לך קשות מדי אם התכוננת ואתה שולט בנושא הפרויקט שלך. הבוחנים כבר עושים את הבחינות האלו במשך שנים ובדרך-כלל הם לא מנסים להפתיע ולא מנסים "להפיל אותך" אלא רק לבדוק אם אתה מבין איך הפרויקט שלך עובד ובכלל האם אתה מבין בתחום בו אתה אמור לקבל תעודה. בברכה DigiGil

תודה רבה על התשובה

אם אפשר להתעמק בנושא הספר? אז רציתי לדעת קודם כל, כמה זמן יקח להם להכין לי את הספר ב"אופיס דיפו" ובנוסף לזאת, איך (בתקופה שאתה עשית את הפרוייקט) התשלום? כלומר, אני משלם 10 ש"ח על כל דף שהם מחברים או מה? איך זה הולך? שוב, אני מודה לך נורא על התשובות הענייניות והמלאות.

DigiGil

New member
תהליך הכריכה הוא "על המקום"..

אתה מגיע עם כל הדפים, באותו גודל (A4) ומסודרים לפי הסדר הנכון (אל תתחיל לסדר שם, תארגן אותם לפני שאתה מגיע אחרת זה מקור לטעויות..). יש להם שתיים או שלוש סוגי כריכות. אתה בוחר את מה שמתאים לך והם מבצעים את הכריכה על המקום. שים-לב, ייתכן שבמכללה שאתה לומד בה, מצפים לכריכה מסויימת ולא משהו סטנדרטי מהחנות, אז תברר את זה לפני שאתה כורך. כשאני הגשתי את החוברת שלי אז נתנו לנו במכללה את העמוד הראשון והאחרון של הכריכה אשר היה מודפס עליהם לוגו של המכללה ופרטים של המכללה ושל מנחי הפרויקט, את העמודים הללו צירפתי לעמודים הרגילים של החוברת וכרכתי הכל יחד. בקשר לתשלום, ככל שאני זוכר, התשלום הוא לא פר דף אלא עבור הכריכה עצמה ללא קשר לכמות הדפים. כמובן שכמות הדפים צריכה להיות "סבירה" נניח 150 דפים. אם תגיע עם 10 דפים בלבד או לחלופין עם 750 דף אז אני מניח שיהיה להם קשה לכרוך זאת עם ציוד הכריכה הסטנדרטי שיש להם.. את עלות הכריכה אני לא זוכר, אבל זה לא משהו יקר במיוחד, אני חושב שזה יצא לך בסביבות 20-30 ש"ח לכריכה סטנדרטית וכנראה כ-50 ש"ח לכריכה לא-סטנדרטית (חוברת עבה במיוחד וכדומה).. בברכה DigiGil

GinGerit

New member
אני כרכתי את הפרוייקט שלי לפני כמה

שבועות....אז ככה, כריכה של 120 דפים בערך זה 8 עד 10 שקל תלוי במקום.

תודה רבה אירה!

ועוד שאלה קטנטונת קטנטנה. כמה דפים צריך להיות בפרוייקט? האם זה 100? כאילו אם אין 100 דפים אז אין ספר פרוייקט, יענתו? ותודה רבה.

GinGerit

New member
אל זה אין לי מושג..

לי אישית יש בערך 120 אני לא חושבת שלך יהיה פחות בכל אופן תשאל את המנחה שלך, למה הוא קיים?

למעלה