פרוייקט גמר-תמונות!!

פרוייקט גמר-תמונות!!

זוכרים את הפרוייקט גמר שלי באומנות? למי שלא זוכר-החלטתי לעשות פרוייקט בנושא אבא שלי שאותו אני לא כל כך מכירה מכיוון שנהרג בתאונת דרכים בצבא לפני שנולדתי. התערוכה הייתה מדהימה!! אנשים ממש ממש התלהבו מהפרוייקט שלי. יש עבודה אחת שאני צריכה לתקן...אבל ניחא.. הנה תמונות והסבר לכל תמונה..

עבודה מס' 1

כאן רואים חצי דיוקן של אבא שלי, שעשוי בשחור ולבן.והחצי השני זה משיכות מכחול שיוצאות מתוך הדמות. הצבעים מסמלים משהו ישן, משהו בעבר שזה בעצמם התאונה שבה הוא נהרג. המשיכות מכחול מסמלות את הידע שלי/הכרות עם אבי..זה בעצם חצי..כלומר, אני מכירה את אבא שלי אבל הכל מתוך זיכרונות של אנשים אחרים ותמונות.

אהה,וד"א..

לבעלי הראיה החדה והעין האומנותית בצד שמאל של התמונה..הרקע הוא שחור לבן משולב עם ירוק. כמו הדמות גם הרקע מסמל איזשהו סימן חיים שנימצא אצלי תמיד בלב.

עבודה מס' 2

כאן זה אבי בציבעוני. ככה הראו לי אותו.ככה אני יודעת שהוא ניראה. ד"א, זאת העבודה שאני צריכה לתקן.. העיניים הרקע והשער יצאו לא משהו..

עבודה מס' 3

כאן מוצגת עבודה קצת שונה. לקחתי קאפה(מעין קרטון..) ועליו העברתי תמונות של אבא שלי, ג'יפים, וטנקים(הוא היה בשיריון...) בעזרת טינר(כמו טרמפנטין..) התמונות מעורפלות..כמו הדמות עצמה בשבילי וכמו המוות..הכל קרה כל כך מהר.. הסימני צמיג שד"א, נעשו ע"י צמיד אמיתי וצבע מסמנים את זה שהוא נהרג בתאונת דרכים. והחותמות של צה"ל מסמנות את זה שהוא נהרג בצה"ל. ההשפרצות האדומות מסמלות כמובן דם..

עבודה מס'4

גם כאן עבדתי על קאפה שצבעתי אותה בגוונים של של צה"ל. המסכה נישארה בכוונה בלבן כסמל למוות. הדיסקית מסמלת חייל. הכל ביחד מרכיב דמות לא שלמה.. דמות שאני יודעת שהיא קיימת לא קיימת.. ואני יודעת עליה שבזמן שהיא נעלמה מהעולם היא הייתה שייכת לצבא ההגנה לישראל.

שכחתי לשים את התמונה

אהה, וכמובו שבמציאות הכל ניראה יותר טוב.. ואיכות הצילום גם לא משהו..

No name for now

New member
מדהים!

תודה לך שהעלת את התמונות ועל ההסברים, ממש ריגשת אותי בכוונה שהכנסת ברשותך אני אוסיף את השרשור הזה לטאגליין של הפורום כדי שהגולשים יוכלו לראות את התמונות גם בעתיד. התערוכה עוד מציגה?

LuLiLoPiLaTo1

New member
../images/Emo45.gif

ממש ממש יפה!!! כל הכבוד!

lyor5

New member
אחלה של תערוכה!../images/Emo106.gif

הרעיונות יצאו חבל"ז.

איך הגיבה אמי..

הבית שלנו מאד פתוח בכל העיניין של דיבורים על אבא שלי. אך למרות זאת, בהתחלה הייתי קצת חסרת ביטחון בכל העיניין של לספר לאמא שלי..לא ידעתי איך היא תגיב, והעדפתי להשאיר לה את הגילוי לתערוכה.. ואז, אחרי התייעצות ממושכת עם חברים,סיפרתי לה.. היא מאד מאד התלהבה, ופירגנה ונתנה רעיונות. לאחר מכן, אחרי שעבודה מס' אחת הייתה מוכנה והראתי לה היא התרגשה והייתה פשוט מוקסמת.. מאז, כל העיניין יותר זרם,היא פירגנה לי..בכל שיחת טלפון שלה היא הזכירה את זה שאני עושה פרוייקט על אבי..והיא סיפרה גם לאחים של אבא שלי שאנחנו בקשר מאד מאד טוב איתם. ובכלל, מאז ה"וידוי" שלי כל העיניין שלדבר על הנושא, לעסוק בו להיות יותר גלויה מבחינתי הפך להרבה הרבה יותר קל ופשוט. אמא שלי תמיד הייתה מאד פתןחה וליברלית בנושא,ואני זאתי שהיה לה יותר קשה להפתח ואולי אפילו להתמודד. והיום,במבט לאחור, אני חושבת שההחלטה לעשות פרוייקט גמר באומנות על אבא שלי היה בין הדברים הנכונים שעשיתי בהמהלך ה-18 שנה האלה. בשבילי זה להתחיל הכרות עם בנאדם כמעט מאפס.

No name for now

New member
אני שמחה

נראה שזה קירב בינכן אני גם חושבת שלעשות פרויקט כזה על אבא זה דבר נכון והתגובות שקיבלת רק מראות כמה חיממת לאנשים את הלב.

ראיתי את התמונות והתרגשתי

שילוב של פרויקט גמר, מצד אחד וסוג של הנצחה לאב שנהרג, מצד שני הינו מדהים. חזקי ואמצי

למעלה