פרוייקט הגמר שלי באומנות

FloyDviR

New member
פרוייקט הגמר שלי באומנות

אני לומד במגמת אומנות (כיתה יב') ועכשיו אנחנו צריכים להתחיל לעבוד על הפרוייקט גמר. אני בחרתי ברעיון "סיד בארט בתקופת הפסיכודליה של פינק פלויד, ועד ההתמוטטות מהסמים". כבר ישבתי עם המורה ואחרי שהסברתי לה על כל ההסטוריה של בארט היא אמרה לי שזה רעיון מעולה
העבודה תתחלק ל4: 1- דיוקן של בארט על רקע פסיכודלי משו 2- אוירה של סמים, הזיות, ציפורים וכו' 3- ציור פסיכודלי לחלוטין עם השראה איפשהו מהציורים של בארט 4- אוירה של כאב, בלבול, דכאון, עצב וכו'... אחרי הנפילה מהסמים עכשיו פה אני קצת קצת זקוק לעזרתכם
אני צריך חומר על ההסטוריה של בארט (רצוי בעברית), ציורים שהוא צייר, וכל חומר אפשרי שיכול לעזור לי
או סתם רעיונות שיש לכם שאני יכול להוסיף
תודה

אין שום חומר בעברית אבל

אם אתה יכול לחכות בערך שנה, אז אני עבודת גמר של 5 יחידות על סיד בארט. לצערי כל המקורות הם באנגלית וישראלים עילגים שכמוני צריכים לשבור את השיניים בשביל דברים כאלה. ציפציף כתבה פה לפני איזה שבועיים רשימה של ספרים על סיד בארט שאני יביא פה במלואה: יש הרבה ספרים על הפלויד, אך לא כולם טובים או מומלצים. יש מעט ביוגרפיות, מכיוון שהלהקה התרחקה מהתקשורת כמו מאש, במשך שנים רבות, והנעשה בה לא היה ידוע לציבור הרחב. הביוגרפיה הטובה והמקיפה ביותר שפורסמה עליהם עד היום היא הספר "A Saucerful of Secrets" מאת ניקולס שאפנר (Nicholas Schaffner). שאפנר היה עתונאי וסופר שכתב מספר ביוגרפיות (ביניהן ספר מוצלח על הביטלס, כך אומרים לי). הוא כתב את הביוגרפיה הנ"ל בסוף שנות השמונים, תוך שיתוף פעולה חלקי מצד שלושת הפלוידים (גילמור, רייט ומייסון), והעדר שת"פ מצד ווטרס, שהיה אז עסוק בלריב עם האחרים. הספר נחשב עד היום בקרב אוהדי הלהקה כ"תנ"ך" של ההסטוריה של הלהקה, ואני ממליצה עליו ביותר (יש לי עותק). אך הספר מעודכן רק עד לשנת 1990 לערך ולצערנו לא יעודכן עוד, מאחר והסופר מת בחטף זמן קצר לאחר יציאתו, בשנת 1991. חשוב לזכור, שעד פרסום הספר של שאפנר, למעשה כמעט ולא היו ספרים או מאמרים רציניים עליהם. באמצע שנות השבעים יצאה "ביוגרפיה" קצרצרה בדמות ספר-כיס, מאת אחד ריק סאנדרס, אך הספר רק מיחזר ככל הנראה מידע שהנהלת הלהקה ניפקה במסגרת יחסי הציבור עליהם, ואין שם שום דבר בעל ערך (וגם לא ניתן להשיג את הספר היום, ממילא. מצד שני, יש ערך היסטורי לספר, מסיבות אחרות). היו מעט מאוד ראיונות עתונאיים אתם, כי הם פשוט סרבו לדבר עם התקשורת, והמבקרים היותר נחשבים ממילא לא התייחסו לפלויד בכבוד רב. בסוף שנות השמונים יצא ספר נוסף עליהם, Bricks in the Wall, שנכתב ע"י עתונאי מוסיקה בריטי ותיק בשם קארל דאלאס. הספר נכתב תוך שיתוף פעולה של ווטרס ולכן נקט בקו פרו-ווטרס, אך יש בו - על פי הדיווחים - טעויות עובדתיות רבות, והוא לא נחשב לספר רציני. כנ"ל ספר שיצא מאוחר יותר בשנות התשעים, (Pink Floyd - an illustrated history) ושנכתב ע"י פטריק האמפריז, גם הוא עתונאי מוסיקה בריטי ותיק. אני זוכרת שקראתי ביקורות מאוד שליליות על הספר הזה, כאשר יצא לאור. כך, שמבחינת ביוגרפיות, הספר של שאפנר הוא ההימור הבטוח. לאחר פרסום הביוגרפיה של שאפנר, התפרסמו מאמרים מלומדים וארוכים רבים על הפלויד - בעיקר בעתונות הבריטית, ששינתה בינתיים את יחסה אל הלהקה. מאמרים אלו נגישים, ברובם, דרך האינטרנט, והם מומלצים ביותר שכן הם מעבים את התמונה שנתן שאפנר בספרו, ומוסיפים עליה. אך הביוגרפיה המעניינת ביותר על הפלויד מעולם לא פורסמה: זוהי הביוגרפיה הגנוזה של ניק מייסון, שהיתה אמורה להתפרסם באמצע שנות התשעים, ושיציאתה לאור נקטעה באיבה ע"י דייויד גילמור - פרשיה עלומה בפני עצמה. ספרים נוספים: The Complete Guide to the Music of Pink Floyd מאת Andy Mabbett נחשב לדיסקוגרפיה טובה. Another Brick in the Wall: the Story Behind Every Pink Floyd Song מאת קליף ג'ונס (בבריטניה הספר נקרא Echoes). זהו ספר שיצא בסוף שנות התשעים, והתיימר להסביר את כל שירי הלהקה. הספר קשה כיום להשגה, משום שדייויד גילמור השיג צו מבית המשפט האוסר על הפצתו בבריטניה, בטענה שיש בו טעויות עובדתיות איומות ונוראות (מה שכנראה נכון) ובגלל שיש בו לכאורה הוצאת דיבה כלפיו (זה לא ברור). הסיבות האמיתיות להתנגדותו של גילמור לספר, הן אחרות. בכל מקרה, המחבר אינו אדם אמין, ולמרות שבספר כזה צריך להיות עניין רב, הייתי מציעה להזהר. Embryo - A Pink Floyd Chronology שנכתב ע"י איאן פריסטון וניק הודג'ס, עוקב אחר כל ההקלטות וההופעות של הלהקה, עד DSOTM. הספר נחשב למצוין בסוגו. יצא בשנת 1999 וניתן להשגה. Mind over Matter: The Images of Pink Floyd - ספר של סטורם תורגרסון, על העיצובים שלו לאלבומים ולקליפים של הפלויד. עפ"י הדיווחים, ספר מעניין מאוד, גם למי שלא מתעניינים בעיצוב בכלל, בגלל התובנות שבו לגבי הלהקה (תורגרסון הוא, כזכור, חבר ילדות שלהם). Pink Floyd: A Visual Documentary מאת Miles נחשב לספר הצילומים הטוב ביותר עליהם. יצא בשנת 1995. Pink Floyd: In the Flesh מאת גלן פוביי ואיאן ראסל, סוקר את ההופעות של הלהקה. יצא בשנת 1998 Which One's Pink? מאת פיל רוז (1998) מתיימר לנתח את הקונצפטים של רוג'ר ווטרס. אומרים שזה ספר לא רע. יש עוד ספרים נוספים (תווים וכו'), אך הם פחות חשובים. בעברית, כמדומני, אין כלום. ואולי בפורום הזה נצליח לאגד גוף-ידע בעברית עליהם? אולי. לגבי השגת הספרים בארץ - כשחיפשתי בזמנו מצאתי כמה ספרים עליהם בארץ, אך לא הספרים החשובים-יותר. את הביוגרפיה של שאפנר הזמנתי מחנות ספרים בלונדון, דרך האינטרנט.

אהממ..

אמירוש, לא מקובל לצטט הודעות של אחרים במלואן, ללא הסכמת המחבר. וגם: לא היה פשוט יותר לתת לינק להודעה? לתשומת
ך....

FloyDviR

New member
מצאתי בפורום

אגדות רוק מין סיכום כזה על סיד בארט... וחוצמזה שהרבה אני יודע גם בלי חומר
פשוט חשבתי שזה יכול לעזור לי... אני רוצה תגובות על הרעיון של העבודה ואם לדעתכם יש מקום לשיפורים! בינתים אני יציג פה וגם בגלריה אילוסטרציה שהכנתי של סיד בארט, זה מה שיופיע בעבודת גמר.... מה דעתכם:

15 דק' של טירוף- סיד בארט באוזן השל

לקחתי לפני כמה חודשים דיסק די וי די הזוי ופסיכודלי שצולם על ידי חבריו של בארט שלקחו עימו פטריות הזייה. הוידיאו המטורף באווירת שנות השישים הפסיכודיאליות מציג את בארט שפוך ומשחק עם פטריות ההזיה למגוון רקעים, הבעות ומוזיקה מטריפה. כדאי לנסות ולהשיג- באוזן השלישית בשינקין. אגב, חלקו השני של הדיסק מציג את חתימת האלבום הראשון של להקת פינק פלויד ואת חברי הלהקה. משהו מחתרתי ונדיר לדעתי. מצ"ב תמונה של בארט כפי שנראה היום. מאתר "רוק מתקדם".

אפשר להתווכח על הטעם הטוב

- או העדרו של טעם טוב - בהוצאת ה-DVD הזה, אך הוא אינו נדיר או מחתרתי. וגם לא הזוי, פסיכודלי או מטורף. הוא יצא באופן חוקי לגמרי, לפני כמה שנים, לאחר שמישהו רכש את הפילם המקורי, שצולם ע"י אחד מחבריו של סיד בשנת 1965. כפי שג'ון דייויס סיפר במאמר שכתב ל-A Fleeting Glimpse, קבוצת הצעירים מקיימבריג' אליה השתייך בארט התנסתה בהרבה דברים, כולל סמים קלים (פטריות ו-LSD היו חוקיים אז), וגם תיעדו זאת. לטעמי, חבל שהפילם הזה יצא לאור, ועוד שמישהו (לא סיד) עושה ממנו כסף - אבל עוד יותר חבל לי שבארט ידוע כיום יותר כ"מטורף / הזוי / פסיכודלי" מאשר כאמן המוכשר שהוא היה. יחס כזה, לדעתי, מאיין את הטרגדיה שבסיפורו, וגם פוגע בכבודו כאדם. דייויד גילמור עצמו רואה תופעה זו בשאט נפש, ולא נותר לי אלא להסכים עמו. ובאותו עניין: התמונה שצורפה להודעה נלקחה ללא רשותו של בארט, ותוך פגיעה בפרטיותו ובכבודו, על-ידי מישהו שעקב אחריו ליד ביתו. קחו את זה בחשבון.

ציף ציף- את צודקת

ותודה שאת מביאה לידיעתי את הנסיבות הללו שמשנות לחלוטין את הסיפור.

../images/Emo45.gif

אני מקווה רק שלא ראית את דברי כביקורת אישית עליך... כי לא זאת היתה כוונתי. בסדר?

ברור ../images/Emo8.gif רק הודתי לך על ההשכלה

אגב, איזה עוד אלבומים שווים הוא הוציא מלבד ה"כובען המטורף"?

אלבומים של בארט

ראה הודעות קודמות שלי בנושא: כאן ובהודעה הזאת. אני מניחה שבשלב כלשהו נעלה רשימה של כל אלבומי הסולו של הפלוידים ל"דיסקוגרפיה" ב-FAQ, אך זה יהיה לאחר שנסיים להעלות את רשימת כל האלבומים של הלהקה. אגב: Madcap Laughs זה לא "כובען מטורף". התרגום הכי קרוב זה: "הליצן הצוחק", כאשר למונח madcap יש קונוטציות של טירוף, אבל בצורה מרוככת. השם, אגב, נבחר ע"י דייויד גילמור, שהפיק את האלבום.

הממ... אני מבין שגילמור

הוא היחיד שליווה את בארט ועדיין מעלה את שמו ומגנה את מה שהם עשו לו (ובלי קשר הוא נראה כמו בחור טוב
- בייחוד בסרטון שהוציאו לאחרונה שמדברים בו על הDARK SIDE). אגב אני חייב להעלות את תיאוריית הקונספירציה שלי- דיוויד גילמור הוא למעשה אביו הבלתי חוקי של ליאונרדו דיקפריו!! (גם אם אני הייתי אביו הייתי מסתיר בוודאי את העובדה הזאת..)- או לחילופין אחיו התאום שמצא את מעין הנעורים ושינה את שמו לאיטלקי ושיחק בסרטים גרועים כדי לטשטש את מוצאו!!
לא מאמינים?- הכנתי תמונה קטנה המוכיחה את הקשר...

תשמע...

מה שאמרת לגבי גילמור ובארט איננו מדוייק בכלל... מדובר בסיפור מסובך בהרבה. אין כאן "טובים" ו"רעים". אף אחד לא "עשה" לבארט שום דבר - כולל רוג'ר ווטרס. אני ממליצה לך לקרוא את העמודים הקודמים בפורום, שם נכתבו דברים רבים המעידים על מורכבות העניין. וכמו כן, תאוריות קונספירציה אינן הצד החזק של הפורום הזה, לשמחתי.

FloyDviR

New member
יש לי עוד אוסף שירים כזה שלו...

שנקרא Magnesium Proverbs זה כולל 24 שירים ... ויפה שיניתם לי את הנושא

../images/Emo3.gif טוב, נחזור לנושא המקורי

כמה דברים, בהתייחס להודעה המקורית: הרעיונות שלך נשמעים יפים מאוד. כשתגמור, נשמח לראות את התוצאה. לגבי ציורים שלו, יש לי כמה דברים. אני יכולה לשלוח לך באימייל, אם תתן לי את הכתובת שלך, במסר. מדובר בכמה קבצים גדולים.

ולשאר המעוניינים...

ראו בעמוד שבקישור. לצערי, לא ניתן באתר מידע על חלק מהתמונות (למרות שהרקע של חלקן ידוע לי).

למעלה