פרוייקט המדריך - 1X05

doubloman

New member
פרוייקט המדריך - 1X05 ../images/Emo87.gif

The Crackpots and These Women "אני רוצה להציג לפניכם את גרנט" "הבחור היה בגמר האלופות" "השדים משתיקים את המלאכים הטובים בתוך הראש שלך" יום גוש הגבינה הגדול הוא מנהג של פגישות עם קבוצות שמתקשות למשוך תשומת לב בחור מה-NSC נותן לגוש כרטיס עם הנחיות למקרה של התקפה גרעינית הוא מגלה שהוא היחיד לקבל אותו מבין חברי הסגל הבכיר טובי חולק על הנשיא בעניין תגובתו לשאלות שעולות לגביי חוק-הנשק ומצליח לעצבן אותו סאם נפגש עם איש מארגון עבמים שמעוניין במשאבים לחיפוש עצמים בלתי מזוהים ומספר לו על חפץ בלתי מזוהה הנע בשמים ונעלם מהרדאר זואי - הבת של הנשיא מגיעה לביקור והנשיא מחליט לבשל טובי מתנגד להשתתפות בארוע התרמה של מפיק סרטים אלימים "איך אפשר לרדת עליהם ולפדות את הצ'ק שלהם?" "אף אחד לא איבד בחירות בגלל שתקף את הוליווד" גוש קורא מאמר על עבעבועות שחורות שמציג נתונים מדאיגים לגביי מגיפה עולמית גדולה סי גיי נפגשת עם קבוצה המעוניינת להקים דרך חוצת גבול קנדה אמריקה למען זאבים היא צוחקת עליהם כשהיא שומעת שזה עולה 900 מיליון דולר טובי הוא ה"נודניק" כשהוא מגלה שהוא לא היה הבחירה הראשונה של הנשיא למנהל התקשורת גוש הולך להתייעץ עם פסיכיאטר ונזכר באחותו שנהרגה ובשיר שהיא הייתה שומעת ללא הפסקה "היא עשתה לי בייביסיטר והבית עלה באש" "אני ברחתי מהבית" גוש מתוודה בפני סי גיי על הכרטיס שהוא קיבל "לא רציתי ליהיות חבר שלך ושאת לא תדעי מזה" "אתה באמת מאוד מתוק לפעמים" זואי וצרלי מכירים לראשונה ומתקרבים "זאת ילדה אתה לא צריך לקרוא לה גבירתי" הצוות והנשיא נהנים מארוחת ערב ביתית על מיס לנדינגהם - "היא איבדה שני בנים - מה גורם לה לרצות לשרת את המדינה נבצר מעיניי" גוש מחזיר את הכרטיס לנשיא ומעדיף להישאר עם החברים שלו "אנחנו נדאג שכול ילד יוכל להגיע לאוניברסיטה מבלי קשר למצבו הכלכלי" העצם הלתי מזוהה מתברר כלווין רוסי שאיבד מנוע "זה לא עצם מכוכב אחר אלא רק מזמן אחר" "תזכורת עצובה למלחמה בין שתי מעצמות-על אל עבר החלל" סי גיי כותבת מכתב עמדה למשרד הפנים בעניין נחיצות ההגנה על חיי הבר והסביבה "מה יהיה הדבר הבא שידרבן אותנו להגיע רחוק ולעבוד קשה?" "כשמגיפת העבעבועות השחורות חוסלה זה נחשב להישג האנושי הגדול במאה" "ונעשה את זה שוב כשם שעשינו זאת עם מבט אל עבר השמים ובאצבעות שאינם מתוחות - נגעו בפניו של אלוהים"

תשמע, אני מעריכה את המאמץ והכל

אבל זה באמת חבל שאתה לא בודק את עצמך... Joanie, אחותו של ג'וש, לא שמעה "שיר", אלא את אווה מאריה של שוברט. יצירה נפלאה. והתרגום המדויק לציטוט מתוך השיר שהנשיא מביא בסוף הפרק הוא דווקא באצבעות מושטות (outstreched) -- צריך כמובן לבדוק האם קיים תרגום מלא: כשם שעשינו בעת / בימים שנשאנו עינינו לשמים / למרום / לרקיע, ובאצבעות מושטות / הושטנו אצבעותינו ונגענו בפני האל / אלוהים. As we did in the time when our eyes looked towards the heavens, and with outstretched fingers, we touched the face of God. ותוספת אחת: טובי שמדבר על: It's "Throw Open Our Office Doors To People Who Want To Discuss Things That We Could Care Less About... Day". הפאוזה הזו לפני day פשוט נפלאה בעיני.

doubloman

New member
זה נראה כאילו הוא מדבר ומדבר

ופתאום נזכר בסוף להגיד ---- יום פתאום נזכר במה מדובר...

AnnabeI Lee

New member
די להיות קטנוניים.

תקנו מה שיש בלי הוכחות מיותרות. (ההודעה מכוונת לכולם)

אני מצטערת, אבל זה לא עובד ככה

תקראי לי קטנונית, תקראי לי אובססיבית, תקראי לי כשדני קושמרו מוכן לתוצאות ה"מדגם" שלי... וברצינות, חלק מהקסם של הסדרה נעוץ בכתיבה האיכותית ובעולם ההתייחסות התרבותי העשיר של הדמויות - מג'וליה צ'ילד והחבובות ועד אווה מאריה ואברהם לינקולן. ג'וש לא מקשיב ל"סתם" שיר, הוא מקשיב ליצירה שמבוססת על תפילה, שמשלבת האדרה של אם האלוהים ותחינה שתסייע למתפלל. יש משמעות ליצירה הזו בהקשר של הסיפור. כנ"ל לגבי השיר שהנשיא מצטט. ובאשר לתיקוני תרגום -- שוב, כתיבה מושחזת ואיכותית היא הקסם של סורקין, היא אחת הסיבות שאנחנו נהנים מהציטוטים ומהדיאלוגים. אין לי בעיה עקרונית עם רצון של אדם לתרגם ו/או לסכם פרקים, אבל אם כבר, אז כבר. זו, אגב, אחת הסיבות שאני לא ממש שותפה לחגיגת התרגום - אני לא מאמינה שיש לי היכולת לתת תרגום איכותי מספיק, שעושה מספיק צדק עם התסריט. אה, כן. ואני קטנונית ואובססיבית כשזה מגיעה לכתיבה- גם כשתרגלתי באוניברסיטה, גם כשאני עורכת עכשיו טקסטים או כותבת בעצמי. אין לי סובלנות רבה לשגיאות כתיב, ואני מאמינה שבוגרי תיכון אמורים לדעת לכתוב בצורה נכונה דקדוקית. אני לא מצפה לכותבי נאומים או שירה, ותרגום היא אכן אומנות לא פשוטה, אבל כאמור, יש בי ציפייה לרמה מסוימת וזאת מבלי להפחית מהערכתי את המאמץ וההתלהבות.

AnnabeI Lee

New member
אין לי בעיה עם התיקונים ,אבל הבחור

משקיע די הרבה בסיכומים האלה. אתם יכולים להעביר ביקורת בלי להעיר בעקצניות ובלי לזלזל בהשקעה.

Popeye78

New member
זאת בדיוק הנקודה

אבל אני אחזור עליה שנית, הבחור באמת משקיע כדי לכתוב את הכל יפה ומסודר ובגלל זה הטעויות צורמות. לכולנו יש את הטעויות בצ'אטים/תגובות להודעות שאנחנו לא מתאמצים לקרוא אחרי שכותבים כי אין ממש טעם אבל, כאשר אתה משקיע ולוקח את הזמן והמחשבה למשהו שאמור להישאר לקצת יותר זמן (כמו נניח קורות החיים שכתב Not4Sale2004) מין הראוי, לדעתי, שתכבד את עצמך, הקוראים ואת ההודעה עצמה בתשומת לב יתרה. בכל מקרה, סליחה עם פגעתי במישהו, זאת לא הייתה הכוונה.

Popeye78

New member
אני מצדד פה בדברי הילה

אם הוא עושה את זה אז שיעשה את זה כמו שצריך. חוץ מזה שנראה כאילו הוא לא מוצא את כפתור ה-' שהוא כפתור חשוב בסדרה: סי ג'יי, ג'וש, צ'ארלי, ג'ד, ג'ואי, ...

ofra6

New member
מ......

אני מסכימה ממש עם מה שהילה אומרת על זה שהאיכות של הסדרה המדהימה הזו, נעוצה במידה רבה בצורת הכתיבה שלה. כן, יש דרך להגיד את הדברים בלי עוקצנות ויש דרך להעביר ביקורת. אני חושבת שזה מה שהילה עשתה וכולנו צריכים להשתדל לעשות את זה ככה - ביקורת מנומקת ולא עוקצנית. עם זאת, אי-אפשר לצפות שכולם ידעו לכתוב ברמה גבוהה ואפשר להנות מהמאמץ של אנשים ובתוצאות שהם יכולים להשיג.

למעלה