פרוייקט המדריך - 1X06

doubloman

New member
פרוייקט המדריך - 1X06 ../images/Emo72.gif

Mr. Willis of Ohio הצוות יושב למשחק פוקר וזוכה לחידון מיוחד מהנשיא "יש 14 סימני פיסוק בשפה האנגלית - מה הם?" "יש לך זמן משלך?" הנשיא מנצח בסוף - "תצהיר על כך למס הכנסה" פריצה באבטחה מקפיצה את השרות החשאי שמטיל הסגר על הבית הלבן טובי המום לגלות שאין בשום מקום עותק של החוקה סי ג'יי מתחנפת לסאם כדי שיסביר לה את דוח המסחר החדש-ספירת אוכלוסיה "דיברת עליו שלושה שבועות" "זייפתי את זה" דונה מגלה שיש בתקציב עודף של 30 מיליארד דולר ומנסה לשכנע את ג'וש להחזיר אותו לציבור "הרפובליקנים מציעים קיצוץ מס" "אנחנו דמוקרטים - אנחנו לא סומכים על ציבור" הצוות עובר על התוספות החדשות לחוק ההקצאות בענייני תחבורה "אם אנחנו כבר כאן - אני צריך ריצוף חדש באמבטיה" מינדי וטובי נפגשים עם הקולות הצפים מהוועדה למסחר בקונגרס הפריצה באבטחה מתבררת כניסיון התנקשות של אישה משוגעת בחייה של זואי "היו 8 נקודות ביטחון מהאישה לזואי" טובי מנסה לשכנע אותם לבטל את התיקון לחוק ההקצאות ומבטיח להם ויטו אם יסרבו "אני יודע שיש לכם כרטיסי טיסה שלא ניתנים להחזרה" אחד מהם הוא חבר קונגרס זמני שתפס את מקומה של אישתו אחרי שניפטרה טובי רוצה לוותר על הספירה מדלת לדלת ולהסתפק בספירה יצוגית סאם צוחק על סי גיי "אני בנאדם שאומר שהוא לא יודע - מה שמשאיר אותי כנועה" "מה את רוצה בידיוק שאני אעשה?" הוא מסביר לה את החלק של התיקון לחוק "החוקה דורשת שכול 10 שנים יספרו את האוכלוסיה" "הייצוג של כול הדרגים בממשל הפדרלי תלוי במספר האוכלוסיה" "הדרך לדעת כמה חברי קונגרס יהיו מקליפורניה היא לספור את התושבים שם" מלורי מנחמת את אבא שלה ואומרת לו שזה נגמר הנשיא מבקש מג'וש לקחת את צ'רלי לבילוי - וכולם מצטרפים "האיש הוא כמו מדריך קייטנה" "הבת של הנשיא הבת של ראש הצוות סאם סיג'יי - מה יכול להיתקלקל?" טובי מצליח לשכנע את וויליס להצביע בעד לחוק אחרי שטען שהספירה תפגע בהומלסים ובחלשים - אנשים שהקול שלהם הכי חשוב "הצלחת להשחיל אחד מהדלת האחורית" "עד שבתי המשפט יכריע האם הוא חוקתי" "הבעיות שנצטרך להתמודד איתם במאה הבאה גדולות יותר מחוכמתו של שלמה" "זאת ההצבעה הראשונה והאחרונה שלי בבית המייצגים" ליאו מספר לנשיא שג'יני עזבה את הבית והוא מכריח אותו לתקן את זה "אתה הגבר תתקן את זה" הבילי הלילי בבר מסתיים בהתערבות השירות החשאי ובמעצר של מטרידים הנשיא מקבל את זה קשה - ומצייר לזואי תסריט מפחיד של חטיפה ואיומים "אומרים לי שיש לי 72 שעות לשחרר טרוריסטים ערבים" "אני בטלפון אם ראש ממשלת ישראל שאומר לי - מצטער - ישראל לא מנהלת משא ומתן עם טרוריסטים" "למדינה שלנו אין מנהיג אלא אבא שיוצא מדעתו כי הבת שלו קשורה לכיסא אי שם באוגנדה עם אקדח צמוד לראש" הנשיא מתנצל בפני ליאו על התגובה שלו לפרידה שלהם "אני לא יודע מה קרה לי"

AnnabeI Lee

New member
צנזוס.

זה דוח שנתי שמפרסם סטטיסטיקה על האוכלוסיה. מספר האנשים, אחוזי קרוא וכתוב, הכנסה, דיור, לימודים, מין גזע גיל... וכו' וכו'.

אאל"ט המונח הוא מפקד אוכולוסין

בעיקרון צנזוס הוא אכן סקר או מפקד אוכלוסין - אבל יש כמה סוגים. לדוגמא, ישנו הסוג השנתי [שעליו לא מדובר בפרק] שהוא קצת כמו הדו"ח השנתי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בו נתונים כמו הכנסות, השכלה וכו' מתקבלים בעיקר מגורמים חיצוניים, ציבוריים וממשלתיים ואין ממש מפקד של האזרחים. לעומתו, יש סוגים מפורטים יותר, ולהערכתי עליהם מדבר הפרק, שבישראל מכונים סקרי משקי בית, שמבוססים או על מדגם רחב מאוד או ממש על מפקד אוכלוסין מלא, ושם כמובן הנתונים מבוססים גם על מה שאומרים הנשאלים. הדיון האם לבסס את המפקד על סקר מייצג [וכמובן קיים סימן שאלה על מידת הייצוג] או על מפקד מלא [ואז סימן השאלה הוא על עלות והיתכנות] היא העומדת בבסיס הדיון בפרק. כך או כך, מפקד כזה, בשל עלותו הגבוהה, מתבצע רק אחת לכמה שנים.

אריאל2005

New member
בן יבין

בן יבין הוא שמו של ראש ממשלת ישראל שברטלט מזכיר בפרק הזה. בעונה השישית קוראים לו אלי זהבי.

חוש ההומור הדפוק שלי. עזוב.

סתם אמרתי שלפי הרקרוד של מדינת ישראל בשנים האחרונות, עם מספר מערכות הבחירות שעברנו, לא בלתי סביר שנחליף לפחות ראש ממשלה אחד במשך 6 עונות...

למעלה