פרוייקט השירים The Wall המשך

melancholy man

New member
פרוייקט השירים The Wall המשך

השרשור הקודם של פרוייקט השירים כבר בדף הקודם, ואנחנו ממשיכים עם כוד 4 שירים מהאלבום: Another Brick In The Wall (Part II) Mother Goodbye Blue Sky Empty Spaces ברביעיה הזו יש לנו את הלהיט הכי גדול של הלהקה, שב"ד חובבי הלהקה הותיקים יותר מתיחסים אליו בזלזול "2 Another Brick In The Wall" לצד אחד השירים שאני הכי אוהב באלבום הזה: Goodbye Blue Sky, כרגיל תרגישו חופשי להביע את דעתכם על כל אחד מהשירים (בין על השיר בלבד ובין על חלקו ביצרה), לנתח את המוסיקה, את המילים או כל דבר אחר שיעלה על דעתכם. הניתוחים שלכם יהיו כמובן חלק מהדף שיעסוק באלבום בתוך פרויקט השירים שחלקו כבר נמצא בדפי הקהילה.

oribarak

New member
עשית משהו לא טוב

היית צריך לשים מקסימום את happiest days באותו שירשור עם part 2...זה נלווה, אי אפשר להפריד ביניהם, הם כמו ווטרס וגילמור אבל בכל זאת אני אגיב ברצון: another brick in the wall pt.2-כביכול הלהיט הכי גדול של הלהקה, בשביל אלה שלא שמעו אף שיר של הלהקה חוץ ממנו. שיר קצבי, מקפיץ, בעל סולו מאגנוב, ומילים שכל תלמיד בעולם מזדהה איתם. נוסחה פשוטה שגורמת לשיר להתפרסם ולהיבחר לשיר העשור בישראל של שנת 80, אפילו שהוא יצא ב79. אך אני אפסיק להשמיץ אותו, שיר יפה בסך הכול, שמכין אותנו כמו כל שיר בדיסק הראשון של החומה, למכה הגדולה שהולכת לקרות בדיסק השני mother- שיר אקוסטי איכותי ומצחיק, שנותן לנו כדור הרגעה אחרי הבום של חמשת השירים שלפני, עם סולו עצוב אך יפה בדיסטורשן רגוע, שיר מדהים. goodbye blue sky-הגיטרה הקלאסית של ווטרס מככבת בחומה כמו זריקת המקל של מייסון בפומפיי, בשיר המדהים הזה, הרגוע, העצוב, והחכם הזה. בחירת אקורדים נכונה, שמדכא אותך עמוק מבפנים, ומכינה אותך לדיכאון גדול הרבה יותר שבא אחריו. empty spaces- אפשר להגדיר את השיר הזה במילה אחת,מפחיד! אחרי שאני וholo שמענו שיש בו מסר נסתר הפכנו אותו ומאז אני מפחד, בגלל המיתוסים של פול מקרטני. חוץ מזה שהתופים האלה מפחידים אותי לגמרי, אך אני אוהב איך שווטרס שר, כמו בחור שהלשון שלו קטועה לשניים. חבל שניתקו אותו מwhat shell we do now שמוציא את הפחד לאטרף..אה וגם בסרט מוחצים שמה למישהו את הראש..ממש תוספת נכבדה זה הסיכום שלי ל4 השירים הללו

holo

New member
אחלה ניתוח../images/Emo45.gif

רק התייחסת יותר למוזיקה ולשירה עצמה מאשר למילים ולמשמעות...

rotemangie

New member
mother

טוב זה שיר מדהים, מבחינת הליריקה שלו, כתבתי על זה פוסט פעם בבלוג שלי: **ובכלל אני מאמינה שווטרס כתב את האלבום הזה על היחסים שלו עם אביו,אימו ואישתו ובכלל היחסי אנוש....** היא חזרה הביתה היום אני לא יודעת למה אני מרגישה ככה כל כך הרבה סלידה יש לי מהאישה הזו שזה לא יאמן, כלומר איכפת לי ממנה אבל קשה לי להיות לידה... כואב לי כשהיא לבד, אבל מרגישה כלככך חנוקה איתה.. כלכך מיוסרת שאני איתה.. מעדיפה להיות לבד....הכך נעלמו לי במהירות הבזק את ימי החופש הקצרים שהיו לי ממנה, היו ונעלמו זהו היא עכשיו חזרה אין מה לומר.. לא מבינה את הרגשות האלו....מה היא כבר עשתה לי? היא אמא כמו כולן מנסה לגוננן לשמור להיות אכפתית...אבל תמיד שאני לידה אני נהפכת להיות אדם אחר, כועס יותר מריר יותר כואב יותר.. ההשפעות שנובעות ממני עליה לא נורמאליות, בין רגע אני הופכת להיות אדם אחר, ואני שונאת את ההרגשה הזו.. קשה לי לדבר איתה, שלא נדבר על לתת לה נשיקה בלחי....זה פשוט לא מסתדר לי בראש...יש שיגידו לי זה גיל ההתבגרות ....אבל עד כמה?! עד לאיפה זה יגיע?! עד שהיא לא העירה אותי בבוקר עם השיחת טלפון שלה שהיא חזרה מהשחייט לא חשבתי עליה אפילו לשניה, לא התגעגעתי, פשוט נהנתי מהחופש שלי....זה הגיוני?....זה נשמע הגיוני?. שיש לי סלידה כלכך גדולה ממנה....מהאישה (שניסתה) לגדל אותי, שהולידה אותי, שהביאה אותי לחיים... המוסר העצמי אומר לי שהיא אמורה להיות האדם שהכי חשוב לי בחיים אבל הרגש אומר לי שבר אחר לחלוטין.. לא יודעת...מוזר לי.. והנה שיר שמבטא בדיוק מה אני מרגישה, מהלהקה שאני הכי אוהבת ומעריכה.. פינק פלויד-אמא )(תירגום שלי לעיברית) אמא את חושבת שהם יפילו את הפצצות אמא את חושבת שהם יאהבו את השיר אמא את חושבת שהם ינסו לשבור לי את העצמות או, אמא את חושבת שאני צריך לבנות את החומה?. אמא, האם כדאי לי לרוץ לנשיאות אמא, האם כדאי לי לבטוח בממשלה אמא, האם הם ישלחו אותי לחזית או, אמא האם הכל היה ביזבוז זמן הס, ילדי, אל תבכה אמא תגשים בשבילך את כל סיוטיך אמא תכניס גם בך את כל פחדיה אמא לא תתן לך לצאת מתחת לכנפייה היא לא תרשה לך לעוף אבל אולי תתן לך לשיר אמא תשמור על תינוקה חמים ונעים.. או, מתוק שלי.. או, מתוק שלי.. ברור שאמא תעזור לך לבנות את החומה אמא את חושבת שהיא מספיק טובה בשבילי אמא את חושבת שהיא מסוכנת בשבילי אמא האם היא תיקרע את ילדך הקטן לגזרים אמא האם היא תשבור לי את הלב הס, ילדי, אל תבכה אמא תסנן בשבילך את כל חברותיך אמא לא תתן לאף אחת מלוכלכת להתקרב אליך אמא תמיד תחכה לך עד שתחזור הביתה אמא תדאג שהתינוק שלה יהיה תמיד נקי ובריא או, מתוק שלי.. או, מתוק שלי.. תמיד תהיה תינוק בשבילי אמא האם זה היה חייב להיות כ"כ גבוה?

oribarak

New member
אממ rotemangie

זה לא"אמא את חושבת שהם ישברו לי ת'עצמות" זה "אמא את חושבת שהם ישברו לי ת'ביצים.." או את הכדורים לאנשים יותר מתורבתים

neta00

New member
הניתוח שלי

Empty Spaces- שיר גדול,עם הצדעה לפול מקרתני. מי שישמע את השיר הפוך,ישמע את רוג'ר ווטרס אומר בהתחלה משו על טלפון לפוינקה הזקן..משו כזה,כבר שכחתי,פשוט תשמעו! Goodbye Blue Sky- אחד מהשירים האהובים עלי מכל האלבומים של פלויד. ההתחלה שלו מסמלת בעצם את רוב הדברים שרוג'ר ווטרס רצה להעביר- המלחמה,הילד הקטן חסר האונים,העולם שהתאכזר אליו והאמא שלא הגנה עליו. שיר מומלץ ביותר. Another Brick In The Wall (Part II)- אני לא מבינה למה וותיקי הפרום לא מעריכים את השיר הזה. זה השיר שהכי מזוהה עם הפינק פלויד! ידעתי לזמזם את השיר הזה לפני שהכרתי מוזיקה בכלל. החלק האהוב עלי מכל החלקים של Another Brick In The Wall. העיבוד המיוחד שעשו לו ססרט (תלמידים עם מסכות שירים במבטא בריטי כבד) רק מעצים ומחזק את השיר. זאת דעתי.

Enigma M

New member
לא בדיוק ניתוח של השירים...

אבל מבחינת מוזיקה זה די חלש לדעתי. הכל ווטרסי מדי, חסר מעוף כזה... ברגע שהשיתוף פעולה גילמור-ווטרס הלך והצטמצם ככה גם המוזיקה נהייתה יותר משעממת.

ניתוח

Another Brick In The Wall (Part II) איך אפשר לקרוע אותו מהשיר לפניו? זה כמעט בלתי אפשרי. הוא המשך ישיר. המשפט הניצחי we don't need no education, אבל חוץ ממנו, ביקורת ממסדית בלתי אפשרית, הסרקאזם. כולם צריכים לימודים, אבל לא בצורה שרוג'ר זוכר אותם. No more thoughts control. הילדים השרים הם תוספת עילאית לדעתי. ולאחריו הסולו, שאין אדם שהיה בבית הספר ולא מכיר אותו. Mother אחד השירים הי נוגעים באלבום- על אם שהוא לא אוהב. האם שמפחידה אותו, ותגרום לכל הסיוטים להתקיים. מלודיה מלנכולית ומחרידה (מלשון מכניסה לחרדה). שיר שקט שחודר עמוק. Mother's gonna help you build a wall. Goodbye Blue Sky מהשירים הבאמת חזקים באלבום. שקט וקודר.

למעלה