פרוייקט חברת אבני דרך

חוה68

New member
פרוייקט חברת אבני דרך

חתמתי איתם חוזה לרכישת בית בנתניה . יש לכם מידע לגבי רוכשים ?

פרל דוד

New member
חברת "אבני דרך" - כדאי לקרוא את מה שנכתב כאן.

על חברת "אבני דרך" כבר כתבנו פוסטים כאן בפורום ביולי 2015 עם הערת
, העובדה שהגעת לפורום מעידה שאינך שלמה עם החלטתך.

אז...למה קודם כל מצטרפים ומסכנים כספים ואז פונים כאן לפורום לעזרה.

זה מה שנכתב כאן - [URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/579/178892433/%D7%9B%D7%9C%D7%9B%D7%9C%D7%94_%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5_%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A0%D7%A1%D7%99/%D7%A0%D7%93%D7%9C%D7%9F[/URL]

אני מכיר אישית את החברה.

ויודע שראשיה אנשים ישרים ביותר, ומטרתם בחיים היא לא רק לעשות כסף אלא
לקדם משפחות מבחינה כלכלית.
מנכ"ל ובעלי החברה יאיר כהן, איתו למדתי בתיכון ומשם כבר ראיתי את איכויותיו ויושרו, היה לפני שהקים את החברה, מנהל ארגון פעמונים (ארגון לעזרה כלכלית למשפחות במצוקה כלכלית) באיזור השרון, והחליט שעדיף במקום לסייע למשפחה לאחר שהיא נופלת, לסייע קודם שהיא כלל לא תיפול, וכך קם רעיון הקמת החברה.

דוג' לאחד הפרוייקטים שהוא דחף ומקדם (לא קשור ישירות לחברה, אך החברה דחפה את המיזם) הוא ארגון "אחים לבית" סיוע ללא כוונות רווח לאנשים להגיע לבית.
http://ahim-labait.org/

אני קניתי דרך החברה 2 בתים, אחד בבאר שבע, ואחד בשכונת נוף כנרת צפת (שהחברה בנתה), והייתי מאוד מרוצה מהיושרה והלארג'יות שהחברה הפגינה כלפי הרוכשים.

כמובן כל דבר צריך בדיקה, אך אשמח שתכתבי מה החששות שלך ומדוע את כותבת כאן והאם משהו לא כפי שציפית.

פרל דוד

New member
חברת "אבני דרך" ניתוח והתייחסות.

חברת "אבני דרך" היא חברה בע"מ [לגיטימית]שאינה עוסקת בפילנתרופיה [נדבנות] כפי שאתה מציג, מדובר על חברה שתפקידה להרויח שאחרת תעלם מהנוף.
החברה מורכבת ממס' חברות/קבוצות כמפורט : [עפ"י פרסומי החברה]
יזום מגורים ובניה.
יעוץ ומשכנתאות.
איתור וניהול נכסים.
בי"ס לנדל"ן.

בפרסום שלהם באתר הם מציגים את עצמם כחברת השקעות ....
הידעת?
אם יש ברשותך סכום כסף גדול, מומלץ לפצל את ההשקעה לשני אפיקים, ולא לסכן את כל ההשקעה בפרויקט אחד

כשאתה משקיע באבני דרך אתה אף פעם לא לבד. אנו בונים עבורך תיק השקעה ומלווים אותך באופן עקבי, כדי שאתה תישאר הכי מעודכן והכסף שלך ייהנה מתשואה גבוהה.

ברשם החברות נמצאים 28 חברות בע"מ הנושאות את השם "אבני דרך"

אני אתמקד בשמות שכתובתן : רחוב סוקולוב 52/67 רמת השרון.
514328244 - אבני דרך י.י. בע"מ חברה פרטית פעילה - אין חובות
515006401 - אבני דרך משכנתאות בע"מ AVNEY DERECH MORTGAGE LTD חברה פרטית פעילה אין חובות
515016442 - אבני דרך חברה להשקעות (עפולה 2 AVNEY DERECH INVESTMENTS (AFUL... חברה פרטית פעילה חובות ₪ 1,488
515102788 ...אבני דרך חברה להשקעות (טבריה - AVNEY DERECH INVESTMENTS (TIBE... חברה פרטית פעילה , חובות - 1488 ש"ח.
515115640 יאיר כהן אבני דרך נכסים בע"מ YAIR COHEN AVNEY DERECH REAL E... חברה פרטית פעילה , חובות 1488 ש"ח. [מרחוב סוקולוב 67 רמת השרון]
515136646 אבני דרך כהן ונתנאל בע"מ AVNEY DERECH COHEN AND NETANEL... חברה פרטית פעילה , חובות 1488 ש"ח. [סוקולוב 67 רמת השרון]
550267066 ...ליווי פננסי אבני דרך שותפות מוגבלת פעילה אין חובות.[סוקולוב 67 רמת השרון]

בפרסום החברה מציגה את עצמה כ - אבני דרך בע"מ...אין חברה כזו.

הדמיון בינה לבין חברת בניה אחרת ???
קיימת חברה אחרת בשם : אבני דרך חברה לבניה בע"מ. מספר רישום: 51-203711-0, בבעלות יצחק תורג'מן החברה נמצאת בבעלות חברה בורסאית בשם פולאר השקעות בע"מ, מהכתובת: הנחושת 4,מגדלי אור,B,קומה 7, תל אביב יפו.
http://directors.dundb.co.il/Details/Company.aspx?duns=600057012

אז על מה מדובר כאן...? כדאי לבדוק ולהתרשם האם החברה מרחוב סוקולוב ברמת השרון היא באמת יזמית בניה כמפורסם באתר, או עוסקת בתחום ההשקעות בסיכון פיננסי של קבוצת רכישה.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
פרל דוד סלולרי - 052-8964914
מידענות,איתור מקרקעין, יזמות בנדל"נ, יעוץ פרטני למתחמי נדל"נ.

מייל - [email protected]

פרל דוד

New member
אבני דרך - עוד מס' תהיות על החברה מרח' סוקולוב רמת השרון.

באו נבחן את כתובות חברת אבני דרך.[השקעות],
סוקולוב 52 רמת השרון
- https://www.google.co.il/maps/@32.1...4!1sVijlQxoppYG2Cl0WZSSZcg!2e0!7i13312!8i6656

סוקולוב 67 רמת השרון
- https://www.google.co.il/maps/@32.1...4!1sAY8HYVDowCOlucxueQ2oWg!2e0!7i13312!8i6656

דף הפייסבוק של שמעון ברון , סמנכ"ל החברה - https://www.facebook.com/people/שמעון-ברון/100002382172980

ראיון עם יאיר כהן ושמעון ברון באולפן השקוף[דצמ' 2015] - https://www.youtube.com/watch?v=Y49tRDm7eKc

שאלה באתר "כיפה" - http://www.kipa.co.il/community/show/10696514
אני ממליץ לקרוא את כל הפוסטים בקישור.

האם מישהו השקיע בחברת "אבני הדרך"?
מאת: אלכסונית מתאריך - 1/25/2015 7:10:00 PM
שלום לכם, אני קוראת סמויה בדרך כלל. רציתי להעזר ב"חכמי הפורום"...יש לנו סכום כסף נחמד ששכב כמה שנים בבנק עם ריבית אפסית. אנחנו לקראת קניית דירה אבל יש עוד שנה-שנתיים עד שנצטרך את הסכום.
המליצו לנו להשקיע ב"אבני דרך"- חברה שמתעסקת עם נדל"ן, ואמרו לנו שבסיכון נמוך יחסית יש סיכוי לתשואה גבוהה בהרבה ממה שמקבלים בבנק.
אנחנו רגע לפני חתימה על חוזה של 6.5% ריבית בשנה - סכום יפה לכל הדעות - אבל רגע לפני שאנחנו סוגרים איתם סופית, קיבלנו רגליים קרות.
אבא של בעלי אמר שזה נשמע לו too good to be true... ועוד כמה חברים אמרו שזה נשמע לא אמין.
האם מישהו התנסה בהשקעה שם?
אם נפסיד את כל הכסף לא ישאר לנו כלום ושום סיכוי לקנות בית בעשר שנים הקרובות.
מצד שני, אם לא נשקיע, גם אז לא יהיה לנו מספיק להון העצמי לקניית בית.

נשמח לשמוע המצלות או דיס-המלצות לפני ההכרעה הסופית.
תודה!

דוד לאיזה תהיות אתה מתכוון?

מהנתונים שהבאת לא מצאתי תהיות או בעיות של החברה.
(בקישור של כיפה, היו המלצות של כאלו שהשקיעו על כך שהתרשמו לטובה
והחברה עומדת מולם בהתחייבויות שלה).

דוד אין עליך...

שמת הרבה נתונים (שאין בהן בעיה כלל...)
אני לא הדובר של החברה, (לא חושב שיש לה כזה) אבל אני אגיב מה שאני מכיר.

קודם כל כמו שהערכת מדובר בחברת "אבני דרך" ברחוב סוקולוב 52 רמת השרון (עד לפני כשנה המשרדים היו בסוקולוב 67 והם עברו למשרד גדול יותר), החברה הפכה לקבוצת חברות.
אבני דרך ייזום ובניה (בנו בצפת, בטבריה, וכעת בעפולה, בנתניה ועוד)
אבני דרך משכנתאות - עוד חברה תחת הקבוצה.
אבני דרך השקעות - ההשקעות כולן קשורות לנדלן בד"כ מדובר על רכישת מגרש, לאחר שהחברה זכתה במכרז של המדינה על מגרש (בטבריה ובעפולה לדוג') והחברה במקום לגייס את ההון העצמי לרכישה עושה את זה דרך משקיעים בתשואה שנתית של 6% בערך, תוך נתינת בטחונות למשקיעים, לאחר שהחברה מתקדמת ומוציאה היתרי בניה ומתחילה למכור יח' על הנייר, הרווח היזמי שלה מתחלק עם המשקיע כפי שסוכם.
מדובר בד"כ על לא יותר מ 10%-15%מעלות הפרוייקט הסופית (עלות המגרשים בלבד), כך שהסיכון נמוך ויש כאמור גם בטחונות.
כמו ששמת לב יש השקעות עפולה ויש השקעות טבריה, לדעתי זה מכיוון שהחברה משקיעה את כספי המשקיע לפרוייקט שהוא בוחר, ונותנת לו לעקוב בקצב ההתקדמות של הפרוייקט הספיציפי שבחר.

אני באופן אישי השקעתי שם כספים, וכשרציתי למשוך קיבלתי ללא בעיה ושהות את כספי חזרה אף לפני הזמן שהם היו אמורים לתת לי.

ממליץ לשאול אנשים נייטרליים (אני לא, כי כאמור אני מכיר אישית את ראשי החברה) שהשקיעו או קנו בית דרך החברה, איך החברה ואיך היא עומדת בהתחייבויות שלה.

בהצלחה!

פרל דוד

New member
תוספת לעניין "אבני דרך".

פרוש המילה "תהייה" - רצון לדעת, שאלה.
ככלל הבאתי לפורום פרטים מזהים ומפורטים יותר של "אבני דרך" וזאת ע"מ להפרידם מהחברה הקבלנית בעלת שם זהה שבונה. [איני פוסל שהיה כאן שימוש ציני בשם החברה השניה - ניצול מוניטין]

למיטב הבנתי לחברת "אבני דרך" אין רישיון קבלן והיא אינה בונה בפועל, היא משמשת כיזם ומספקת תמיכה אפשרית בהפניה לחברת משכנתאות תמורת עמלה שהיא גובה מהלווה.

ההתחייבות לתשלום תמורה בריבית קבועה של 6 אחוז למשקיעים תבדק בעתיד, תוך תקווה שהם יעמדו בהתחיבויותיהם כלפי המשקיעים.

לגבי הכתובת - בסוקולוב 52 מדובר על מבנה ישן ו"עלוב" ואילו סוקולוב 67 הוא מבנה חדש שיש בו סניף גדול של בנק המזרחי טפחות. [ולדעתי לא במקרה הם בצמידות]

למיטב הבנתי למשקיעים בחברה אין בטחונות של ממש, והדירות שנבנות אינן נרשמות על שם המשקיע,[ואין ערבות חוק מכר דירות] האם מקיימים כאן את החוק הנוגע להבטחת כספם של הרוכשים ? למיטב הבנתי לא...כי מדובר על משקיעים וקיים סיכון בסוג כזה של השקעה.

ולכן צריך לבדוק היטב את ההסכם ולהתייעץ עם עו"ד מטעם המשקיע ולבחון את הסיכונים בהשקעה מסוג זה.

תודה דוד על ההסבר.

בנוגע לכתובת מקום החברה,
כמו שכתבתי באחת ההודעות לעיל, החברה הייתה בבניין (הישן יותר) בסוקולוב 52
ולאחר מכן לפני כשנה להערכתי עברה לסוקולוב 67 לקומה שמעל בנק מזרחי.
המשרדים החדשים גדולים יותר ומתאימים להתפתחות החברה עד היום.

למשקיעים יש בטחונות בהשקעות משמעותיות (ניתן להשקיע החל מ25,000 כמדומני),
השקעות נמוכות הם הלוואה לחברה לפרוייקט ספיציפי בד"כ עם חוזה לשנה או יותר.

מסכים שכדאי לבדוק היטב בטרם חתימה, וגם לי עם כל ההיכרות של החברה והבעלים שלה, יש חששות לפני ותוך כדי ההשקעה.

מה שאני יכול לומר בפה מלא שאני לא חושש שהם ירמו אותי, (וזה מבחינתי המון). אלא שיקרה משהו שלא תלוי ברצונם או בידיעתם.

ברכה והצלחה ושבוע טוב.

aeonf

New member
תוספת משלי

מה שהחברה הזו עושה זה עבירה פלילית לכל דבר ועניין ובימים אלו ממש עומדים אנשים שהבטיחו את אותם הדברים לדין פלילי (אמיר ברמלי מקרן טפירו והבעלים של קרן אור).
&nbsp
"ההתחייבות לתשלום תמורה בריבית קבועה של 6 אחוז למשקיעים תבדק בעתיד, תוך תקווה שהם יעמדו בהתחיבויותיהם כלפי המשקיעים."
&nbsp
אסור לבצע כזה דבר ללא תשקיף כחוק בהנחה שההצעה הזו הוצעה למעל 35 אנשים.
&nbsp

אשמח שתפנה לחוק האוסר זאת.

אתה בעצם אומר שאסור לחברה להציע לאדם להלוות את כספו תמורת כמה אחוזים
בשנה?
אשמח למקור מסודר.

aeonf

New member
בבקשה

סעיף 15 לחוק ניירות ערך:
http://www.isa.gov.il/Download/IsaFile_2646.pdf
"אתה בעצם אומר שאסור לחברה להציע לאדם להלוות את כספו תמורת כמה אחוזים"
זה בדיוק מה שאני אומר, בהנחה שהם הציעו את ההצעה הנ"ל ליותר מ35 אנשים.
וזה לא אני אומר, זה החוק אומר :)
&nbsp
&nbsp

תודה, על פניו נראה שהחוק מדבר על ניירות ערך (ולא נדל"ן)

ומדובר על הצעה לציבור לרכישת ניירות ערך.

כאן מדובר על הצעה להשקעה אך ורק לנדל"ן (או יותר פשוט לקרוא לזה הלוואה
לחברה לצורך פרוייקט נדל"ני, ורווח של כמה אחוזים בעבור ההלוואה).

האם פספסתי משהו? אם כן בבקשה כתוב את לשון החוק האוסר גם זאת.

aeonf

New member
כן, פיספסת משהו

אתה לא משקיע בנדל"ן ולא משקיע בחברה, אתה מלווה כסף לחברה ומקבל חתיכת נייר שהחברה חייבת לך X כסף עם Y אחוז ריבית ומקבל גם (אולי) שיעבוד על נכס מקרקעין כזה או אחר.
לחתיכת נייר הזאת קוראים איגרת חוב וכדי למכור איגרת חוב ליותר מ35 אנשים יש צורך בתשקיף כחוק.
אם תרצה אתן לך דוגמאות להרבה אגרות חוב שכאלה שנסחרות בבורסה בארץ, חלקם גם מגובות בשיעבודים.
&nbsp

תודה רבה, אברר את העניין.

מכיר אג"ח בבורסה, תכל'ס זה באמת אותו דבר...

אני מניח שהרו"ח של החברה מכיר את החוק, וכנראה הוא לא ממש נאכף.
אבל כאמור אברר.

aeonf

New member
בספק אם הרו"ח מכיר

רו"ח הוא רו"ח, הוא אינו עו"ד.
החוק לפעמים נאכף (בדרך כלל שהכל מתפוצץ) ולפעמים לא, בכל מקרה על השקעה בחברה שביודעין או שלא ביודעין עוברת על החוק אישית הייתי מצפה לאחוזי תשואה גבוהים הרבה יותר.
&nbsp

פרל דוד

New member
aeonf - התייחסות.

מערכות הפיקוח והבקרה נכשלו בתפקידם כשומר הסף של השקעות הציבור בחברות שמפרסמות מידע מטעה לציבור המשקיעים.

הכתבה שהבאת רק מחזקת אצלי את התחושה שיש לא מעט כספים שמושקעים בידי חברות שאינן ראויות לכך ושפועלות בניגוד לחוק. [חלקם פשט את הרגל בנתיים וחלקם האחר יעלם בעתיד עם כספי המשקיעים]
בשנים האחרונות כתבנו לא מעט על הקרנות האלה ועל אופיים ועובדה שמרביתן נעלמו עם כספי המשקיעים.

למעלה