פרוייקט לאימא...

mamzer

New member
פרוייקט לאימא...

שלום שוב, אימי היקרה נגשה אלי היום ובקשה שאני ישיג לה מספר דברים, היות והרקע המוזיקלי שלי לא נוגע כלל לתחום הקלאסי אני נאלץ (ובשמחה
) לפנות אלייכם... אז ככה, היא מבקשת ממני וולסים של שטראוס, בטהובן (סמפוניה חמישית), פרדריק שופן (רומנטי(?!?) ) בגדול הילדה מחפשת דברים בסגנון וולסי רומנטי (אל תשאול אותי) אז ככה, א. אני צריך תרגום לאנגלית לבקשות שלי... ב. אני אשמח לקבל המלצות נוספות לסגנון של אימל´ה ג. ומשהו בשבילי, אני חושב שמבחינתי יהיו דברים שאני יהנה לשמוע בתחום הקלאסי, הבעיה שאין לי את הידע ואת הדוגמאות לג´אנרים השונים, חשבתי שאותי יהיה לכם מאמר מסודר בנושא, אך לצערי לא מצאתי אחד שכזה. אשמח לקבל המלצות וחידודים (אם זה יעזור, אולי קצת יתן כיוון לטעם שלי, אני חובב מושבע של מוזיקת רוק... מהסיקסטיז, דרך גראנג´ , מטאל וגותי. ד. תודה רבה רבה מראש, יניב

englishfan

New member
גם אני חובב רוק

אני אנסה להמליץ לך משהו שאולי יכניס אותך קצת למוזיקה קלאסית... מניסיון זה עבד על כמה אנשים חובבי רוק שאני מכיר- תנסה ללכת על באך- יש בו קסם מקצבי מיוחד שיכול לעבוד על כל אחד...ואולי במיוחד על כאלה שמחוברים גם לרוק. למשל: קונצ´רטי ברנדנבורגיים (יש המון דיסקים של זה-לא מזכיר כאן ביצוע ספציפי) וגם: הפתיחות (OVERTURES) לתזמורת של באך. סתם המלצה בתוך האוקיאנוס הגדול של המוזיקה הקלאסית....

אני אנסה להמליץ על ביצוע לברנדרבורג

בריכן (למרות שקשה לי לראות כרגע את הקשר לרוק אף על אהבתי לז´אנר)

lvbbb

New member
כמה המלצות ממני....

אני ממליץ לקנות דיסקים מסדרת אלוקנס (ELOQUENCE).הדיסקים בסדרה הזאת עולים 29.90 שח ונמכרים בכל הרשתות הגדולות כמו "צליל" או "טאוור רקורדס". הנה כמה המלצות לדיסקים בסדרה הזאת: 1.קונצרט חי עם הפילהרמונית של וינה בניצוחו של לורין מאזל , "קונצרט השנה החדשה" המסורתית שבו מנגנים את הוואלסים המפורסמים של משפחת שטראוסCOMPOSER: Strauss Family TITLE: Strauss Favourites - New Year´s Concert TRACKS: Die Fledermaus Overture, Vienna Blood, Pizzicato Polka, Tales from Vienna Woods, The Blue Danube, Thunder and Lightning, Radetsky March ORCHESTRA: Vienna Philharmonic CONDUCTOR: Lorin Maazel 2.הסימפונייה החמישית והסימפונייה השישית (מכונה הסימפונייה הפסטורלית) של בטהובן עם תזמורת גוונדהאוז של לייפציג בניצוחו של קורט מאזור COMPOSER: Ludwig van Beethoven "TRACKS: Symphony No.5, Symphony No.6 "Pastoral ORCHESTRA: Leipzig Gewandhaus Orchestra CONDUCTOR: Kurt Masur 3. ארבע עונות המפורסם של ויואלדי עם להקת "אי מוזיצ´י" , ובנוסף גם קונצ´רטות לכינור המפורסמות של ויואלדי מסדרת "לאסטרו ארמוניקו" שוב בנגינת להקת "אי מוזיצ´י" ועם הכנר רוברטו מיקלוצ´י COMPOSER: Antonio Vivaldi TRACKS: The Four Seasons op.8 , Violin Concertos from L´estro armonico op.3 ARTISTS: Roberto Michelucci , I Musici 4. מאחר ואמרת שאתה אוהב גם מוסיקה גוטית אני ממליץ על הדיסק שכולל את היצירות המפורסמות של באך לאורגן ועוגב בנגינת קארל ריכטר COMPOSER: Johann Sebastian Bach TITLE: Toccata & Fugue TRACKS: Toccata and Fugue in D minor BWV565 , Fantasia and Fugue in G minor BWV542 , Organ Concerto No.4 in C major BWV595 , Toccata and Fugue in D minor BWV538 ´Dorian´ , Wachet auf ruft uns die Stimme BWV645 , Kommst du nun Jesus vom Himmel herunter BWV650 , Organ Concerto No.2 in A minor BWV593. ARTISTS: Karl Richter כאמור כל הדיסקים בסדרה הזאת עולים 29.90 שח

אהמ, לגבי 4

אין דין מוזיקה גותית ברוק כדין מוזיקה קלאסית מתקופה זו. ברוק הכוונה למוזיקה אפלה, סטייל הכנסיות המפחידות דאז, הרבה אקו, בדר"כ קצב איטי יחסית, דגש על הצלילים הנמוכים ושירה בנוסח "ערפדי".

Deathatred

New member
דווקא כאן אתה טועה

הרוק הגותי והמטאל הגותי נובעים ישירות מהמוזיקה הגותית של ימי-הביניים. העוגבים, הכינורות, המקהלות הגרגוריאניות והזמרות צחות הקול - הם אלמנטים הלקוחים ישירות מהתרבות הגותית הקלאסית. המוזיקה האפלה והאיטית בעלת שירים נמוכים בעזרת קלידים וגיטרות זה אלמנט גותי מודרני שמשתלב מצוין עם האלמנטים הגותיים הקלאסים (לפעמים הגיטרות מזכירות קצת עוגב והשילוב בינהם הוא פנטסטי!), השירה ה"ערפדית" היא המשך לשירה הגרגוראינית - מקהלה ששרה בקולות חלולים ומפחידים למדי (למרות שזו לא הכוונה). לדעתי, מי שאוהב גותיק מטאל ורוק גותי גם יאהוב מוזיקה גותית מדיוולית אמיתית ומוסיקה קלאסית כמו באך ורקוויאמים למיניהם. אם אתה מעוניין בעוד מידע על המטאל הגותי Gothic Metal בקר בקישור שבחתימה שלי או לחץ כאן.

תודה! טוב ללמוד משהו חדש!

אבל אם כבר, אז לאו דווקא באך. פרוטין וחבריו יותר מתאימים, לא?

הייתי הולך דווקא על מוסיקה קצת

יותר מודרנית: 1. הסימפוניות הראשונות של גלן בראנקה (לתזמורות של גיטרות - הרבה רעש אבל מאורגן). אם אתה משיג משהו של Rhys Chatham - עוד יותר טוב (רק תודיע גם לי - אני מחפש כבר שנים) 2. IN c של טרי ריילי (כמעט בכל ביצוע) 3. Songs from liquid days - פיליפ גלאס. מחזור שירים מהמלחין שהשפיע על דיוויד בואי ובריאן אינו. אפשר גם את Low symphpny או את Heroes symphony: יצירות המבוססות על התקליטים הנ"ל 4. Black Angels של ה Kronos Quartet - אוסף מבריק של הצד האפל של המוסיקה הקלאסית. ביצוע נהדר ל"מלאכים שחורים" של קראמב.

ובמחשבה שניה

1. Sonic youth הוציאו לפני שנתיים דיסק בו הם מבצעים יצירות מהמאה ה- 20. נדמה לי שקראו לו late in the 20th century. לא שמעתי, אבל הביקורות היו טובות, ובעצם - כל דבר שסוניק עושים הוא טוב. 2. Louis Andriessen - De Staat - אנרכיסט הולנדי שעושה מוזיקה מהממת - שילוב של רוק, סטרווינסקי, בי-בופ ומינימליזם. הדיסק הנ"ל קצר (40 דקות) אבל מדהים - אנרגטי, קצבי וסוחף. מומלץ בחום. 3. Michael Torke - The Yellow Pages - קצת אייטיז, אבל עדיין חמוד.

טריסטן

New member
קבל עוד המלצה מומלצת

כפי ששמי מעיד עלי נפשי נקשרה בנפשו של ריכרד ואגנר. מה שאני יכול להמליץ לך זה להקשיב לשקיעת האלים או לכל אחת מהיצירות הגדולות של ואגנר. תתפלא שהריגוש שאתה מוצא במטאל יהיה שם. ובנוגע לגותי - מטאל גותי משתמש במוסיקה גותית - לך על זה.

למעלה