פרוייקט סין

tommythecat

New member
שטויות

אפשר להתעלם מהמחקר (ובמיוחד מהאתר בו הוא מתפרסם) ולהמשיך בחיים הרגילים. יוסי
 

moran f

New member
אפשר ואפילו רצוי

לפחות מהאתר הזה זה נשמע מחקר רע במיוחד. לא סיפרו ממה האנשים שלא מתו ממחלות לב וכלי דם ומסרטן כן מתו, באיזה גיל וכו'. גם בחירת קבוצות המחקר נשמעת לי מוטה באופן מרשים. וכל זה מרפרוף.
 

ארטמידה

New member
כמה עובדות

עוד במאה ה18- קבע ג'ורג' קיוביה כי האנטומיה ההשוואתית מלמדת, כי האדם דומה לקבוצת הפרוגיוורים (אוכלי פירות), ואינו דומה לקבוצת הקרניבוורים (הטורפים) בשום דבר. להלן הבדלים: 1. מעי האדם והקוף ארוכים מגופם פי 12, מעי הכבשה פי 30, מעי הכלב – פי 3. 2. כלבים וחתולים אינם לועסים את מזונם ביסודיות כמו האדם, והמזון נבלע על ידם חתיכות חתיכות. אם אדם יעשה כך הוא יסבול מכאב בטן והמזון לא יתעכל טוב. אצל הטורפים מופרשת חומצה הידרוכלורית בכמות גדולה פי 10 מאשר אצל האדם. החומצה מפרקת ביעילות את החלבונים בבשר ומשמידה חיידקים. אצל האדם זמן עיכול בשר נמשך 6 5- שעות לעומת כשעתיים אצל טורפים. לטורפים יש בקיבתם אנזימים ספציפיים לבשר שמפרקים אותו במהירות ואפילו את העצמות. 3. רוקם של טורפים אינו מכיל את האנזים פטיאלין, שנמצא אצל האדם ואצל חיות צמחוניות ומפרק עמילן. 4. השתן של טורפים חומצי, אך בסיסי אצל חיות צמחוניות וגם אצל האדם (אם הוא בריא). 5. האדם רגיש לטפילים ולחיידקים בבשר אך טורפים לא. האדם ניזוק משומנים רוויים מן החי ומכולסטרול מן החי - אך טורפים לא. 6. לטורפים יש מערכת שיניים (ולפעמים גם ציפורניים) שמותאמת לתפיסת הטרף, פציעתו וביתורו. לאדם לא. 7. אדם מתגרה מריחם, צבעיהם ומראם של פירות וירקות. גם לפני שנרקבו, ריחם של איברים פנימיים של גופות בעלי חיים מסריח וגורם לאי נעימות. דם ואיברים כרותים גורמים לאי נעימות אסתטית. ריחו וטעמו של בשר נעימים רק אם בישלו ועיבדו אותו כך שאיבד את ריחו וטעמו המקוריים.
 

tommythecat

New member
הודעותייך מרתקות אותי ואני מעוניין

להרשם לרשימת התפוצה שלך. בתודה, יוסי
 

אלי ו.

New member
אז מה היה לנו שם?

הפחיתו בצריכת שומן מן החי, צרכו מגוון פירות וירקות. אה כן, מדובר בסין, מקום שם אמצעי התחבורה הנפוץ ביותר הוא אפניים ופעילות גופנית כדרך חיים (בעיקר באזורים הכפריים) היא ענין סטנדטרטי, רצוי להוסיף גם פעילות גופנית. (מה שמזכיר לי לחזור על המנטרה האומרת שמחקרים המשווים בין תזונה בתרבויות שונות מאוד בעייתיים) אגב, לפי מה שכתוב שם לרוב הטבעונים יש בעיה כשהם סומכים על מוצרים עתירים שומן כמו טחינה/אגוזים/שקדים וגרעינים. ולקינוח, המחקר המלא שקצת שונה מתאורו בקישור הנ"ל: http://www.ajcn.org/cgi/reprint/59/5/1153S
 

1rakel

New member
פרויקט סין- מחקר ידוע מאוד

לאחרונה עברתי סדנא של מפגשים רבים בנושא "היגיינה טבעית" מדובר בלימודי תזונה טבעית אשר היא מאוד מוכרת ואף ניתן בחו"ל להוציא תואר שני בהתמחות בתזונה זו. גם בארץ מטופלים אנשים בשיטה זו, הכל החל מאנשים עם כולסטרול ועד לחולי סרטן. פרוייקט סין הוא ספר מפורט הרבה יותר ממה שמוצג בלינק שניתן פה וחבל לא להתרשם מהספר כראוי, הספר בעצם מציג את הבסיס לתזונה זו. מלבד פרוייקט סין, קיימים עוד ספרים רבים התומכים בשיטה זו ואני מאוד התרשמתי מהידע שרכשתי בסדנא. מדובר בגישה האומרת שהרבה מהמחלות הנגרמות לנו הן בעצם תוצאה של כך שאנו מקשים על גופנו, מעייפים ומרעילים אותו במזונות שהוא לא אמור להתמודד עימם, לדוגמא: בשר. נכון, יש בבשר דברים טובים אך לאורך זמן הוא גם גובה מחיר מהגוף. היופי בתזונה זו שהיא מסבירה בהיגיון ובפשטות כיצד גופנו יכול לקבל את כל, אבל כל! מה שדרוש לו בתזונה טבעונית... כן כן, אפילו חלבונים
אני יודעת שלא כולם יסכימו איתי אך אני מאמינה בכל ליבי שלא נועדנו לאכול בשר, אם מישהו פה בכנות רואה את עצמו מביס זברה בלי להיפגע קשות ואז עוד מבתר את גופה בעזרת ידיו ושיניו בלבד ואז עוד מצליח לאכול את בשרה החי, אז כנראה שהוא אכן נועד לאכול בשר... לי עדיין פירות, ירקות ואגוזים נשמע הרבה יותר הגיוני
אם מישהו ירצה פירוט על גישת ההיגיינה הטבעית אשמח לתרום מהידע שיש לי בנושא.
 
למעלה