פרוייקט "על הדרך" - שולחנות קפה נשלפים

shaiby

New member
פרוייקט "על הדרך" - שולחנות קפה נשלפים

ערב טוב, חבר ביקש שאבנה עבורו שולחנות קפה נשלפים "הכי פשוטים שאפשר", מכיוון שלא הצליח למצוא משהו סביר ב "איקאה"
. השולחנות יוצרו מחצי פלטת לַמִי אורן. החיבורים (בין רגליים וקושרות ובין הקושרות והפלטה העליונה) באמצעות למלו. הכנה לגימור - נייר 220 ומלטשת אקסצנטרית. צביעה - אשתו
כ- 4 שעות עבודה לשלושת השולחנות. שי.

yulevi

New member
על הדרך "בתחילת הדרך"../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

שלך כחובב נגרות. שי זה במקביל לנדנה?

shaiby

New member
כן. עשיתי 2 'דברים קטנים' באמצע פרוייקט

הנדנדה - את השולחנות הללו ואת המסגרות הנשלפות לתמונות שכבר העליתי בפורום. כרגע הנדנדה מתעכבת בגלל החגים וימי מילואים שניתכים עלי כגשם
שי

milch

New member
גם הגיס שלי ביקש וקבל

יותר מ-4 שעות עבודה צביעה - אשתי/אחותו

milch

New member
סליחה שאני נדחף, אולי זה דחוף../images/Emo8.gif

LAMY מוגדר ב"שוק" כלוח שעשוי פסים לכל אורכו בניגוד לשיטה השניה שהיא נראית כמו פארקט, מקוטע באורך, ראה את הלוח אלון של אודי. "אדנים" יצרו פעם כזה אורן, היום יש תוצרת רוסית.

zvika f

New member
LAMY

כלומר רצועות עץ באורך שווה מודבקות ביניהן? מה היתרון של שמוש בפלטה כזו על פני יצירת "פלטה" מתאימה מלוחות עץ מודבקות ביניהן?

WOODY HAREL

New member
למה למי?

הפלטות מודבקות בלחץ ובחום, עוברות הקצעה ולא דומות לחוזק והאחידות של חיבור לוחות שלא במפעל. יש ביטים לראוטר להדבקות שדומים לחיבורי לוחות למי ויוצרים כמות חריצים גבוהה בחיבור על מנת להגדיל את שטח ההדבקה אבל ההתעסקות עם זה מרובה ומסורבלת והתוצר הסופי נחות לעומת פלטה ממפעל.

milch

New member
פלטות עץ מודבקות

לוחות LAMY הם לוחות תעשיתים. פורסים את העץ הגולמי לפסים ומקציעים לליסטים ברוחב 44 מ"מ ועובי כמעט סופי בהתאם לעובי הלוח המיוצר. ההקצעה מתבצעת במכונה בארבעת הפאות בו זמנית. הלייסטים מסודרים ידנית על מגש הזנה של מכונת הדבקה שמורחת דבק על אחת הפאות. מכונה זו "זורקת" את הלייסטים במספר שתתאים לרוחב הדרוש של הלוח לעבר מכבש שלצידה. הלייסטים נלחצים בין שתי לוחות מחוממים (משתמשים בדבק שמתפלמר בחום) ונכלבים פנאומטית, הכל לכ-1/2 דקה עד דקה. מכאן הלוחות עוברים ליטוש ב"קונטאקט שלייפ" לעובי סופי. אין שום חיבור מיוחד בין הפסים למעט דבק. בניגוד ל-LAMY, יש את הסוג השני המכונה "בוצ'ר" (לא, לא זה של הקצבים) שפסי האורך מודבקים ממספר חלקים (בד"כ שאריות) כאשר החיבור האורכי מבוצע באמצעות FINGER JOINT בצורה אופקית או אנכית. מקובל יותר אופקית ואז נראה על פני הלוח קוים. הבדל לעומת לוח מודבק באופן עצמאי הוא בעיקר במראה. לטעמי אין מה להשוות בין לוח פסים רבים (דוגמא קצת מקושקשת) מול לוח שבנוי ממספר חלקים רחבים בעלי מרקם ברור יותר. בלי להכנס לטעם וריח, רוב הנגרים יציעו משטחי מטבחים מסוג LAMY או בוצ'ר, כי לא מעונינים להשקיע בעבודה עצמית (במידה והלוח הנדרש מבחינת סוג העץ קיים תעשיתי-אורן, בוק,דובדבן,אלון,מייפל).

shaiby

New member
עשית לי יופי של קורס על למי - זה היה חדש לי

לגמרי. תודה
. בכל מקרה, הנסיבות שהובילו לשימוש בלמי בשולחנות הללו השתלבו זו בזו: 1. "הלקוח" ביקש שולחנות מעץ אורן 2. לוח למי אורן הוא חומר סטנדרטי שנמצא בשפע בנגריה שאני עובד בה - ובמחיר הוגן 3. זמן להקציע, ליישר ולהדביק פלטה בעצמי פשוט לא היה בנמצא, זו היתה "הפרעה" באמצע פרוייקט אחר, ולצערי כמות השעות שאני יכול להשקיע מוגבלת
. זה עוד יחמיר כשאחזור לעבוד במשרה מלאה
. 1+2+3 נתן במקרה הזה תוצאה ברורה ביותר ( 6, נראה לי
... ) ופלטת הלמי עלתה על הקרייזיק.... שי.

פפו

New member
שי לא נראה לי טוב שאין קושרות אורכיות

מן הסתם יציבות השולחנות תפגע עם השימוש.

miromiro

New member
מן הסתם הם לא היו נכנסים האחד

מתחת לשני, או שהיו עושים פחות שולחנות עם הפרשי גובה גדולים. כל עוד לא יושבים עליהם לא צריכה להיות בעיה.

פפו

New member
אפשר לעשןץ קושרות

צורתיות והשולחן התחתון היה מאבד בין 3 ל5 ס"מ מגובהו וכ 4 ס"מ מרוחבו. זה היה מחזק את השולחנות כראוי. היום אסור לשבת על השולחן וגם לא מומלץ להזיזו כשהוא על הקרקע ועל גרירה אין מה לדבר. מצטער אבל כך לא עושים שולחן ואין תרוצים בעניין

פפו

New member
אם קושרה היא ברוחב 10 ס"מ

ואיננו רוצים להפסיד 10 ס"מ מגובה השולחן הבא, נחתוך את תחתית הקושרה בקשת שתורידאת רוחבה ל5 ס"מ. כך החיבור לרגל ישאר רחב וחזק והקושרה תפריע פחות. אם עושים את הקושרה מעץ חזק ,היא מספיק חזקה לכל מאמץ. לדעתי גם אורן עבה יספיק אך לייתר בטחון הייתי מדביק את הפלטה העליונה למבנה הרגליים ופותר את בעיית החוזק

למעלה