פרוייקט קורסים מוקלטים במשפטים

mishtakem

New member
פרוייקט קורסים מוקלטים במשפטים

פיצלנו את ציפיותיי מהשיקום: 1. להקליט הרצאות. 2. כיוון שיש לי רעיונות לאנרגיה חלופית, אז להיפגש עם סטודנט לכימיה אחת לשבועיים במעבדה באוניברסיטה בפיקוח המרצה ולפתח דגם פרי רעיוני לאנרגיה חלופית. 3. להיפגש אחת לשבועיים עם סטודנט לביולוגיה מולקולרית במעבדה שבאוניברסיטה בפיקוח המרצה, כדי שבהנדסה גנטית אצליח לבנות דגם פרי הנדסה גנטית, או מה שתמיד חלמתי - להפריד מתאי צמח את המיטוכונדריות של התא למבחנה אחת (למשל כדי לאסוף קואנזימים). 4. הדבר הרביעי הוא להתפרנס, כשהמטרה שלי היא לקבל זיכיון כשהרווח שלי הוא באחוזים (כך שאין הפסד הוצאות) למשל לקבל זיכיון להפעלת דוכן מפעל פיס עם סחורה כפיקדון (אני נותן ערבות עליה) כי הרווח הוא באחוזים. הדבר הכי חשוב לי בעולם הוא הדבר הראשון (להקליט הרצאות). ומדוע ? כי אני נוטה להגיע למצבי אישפוז ודכאונות, וברגעים קשים הייתי מעוניין להלביש אוזניות על האוזניים כדי להאזין להרצאות שכל חיי רציתי להאזין להן בתחום שמנחם אותי תמיד ולכן חשוב שינחם אותי ברגעי מצוקה. משחר ילדותי, נמשכתי להבין מה קורה עם הבתים הנטושים ששיחקנו בהם, הנוף עניין אותי ובהמשך חיי קרו דברים נוספים שהובילו להתעניין במשפטים. בגלל העיניים היה לי מאוד קשה לקרוא ספרים (כעת אני כותב בזכות שהגדלתי את הפונט ל 72 בוורד ואח"כ אעשה העתק הדבק להוספת הודעה לפורום), אז ביקשתי (פעם) מספריית העוורים בנתניה ומעל"ה ספרים מוקלטים בדיני קניין ולא היה להם בקניין. עברו עלי שינויים בחיים, טראומה ובעקבותיה חרדות, דכאונות, ניתוקים, הפרעות קשב וריכוז, התקפי אפילפסיה ומשבר בזהות המינית וגם משבר כלכלי ומחוסר יכולת להתקיים עד שקיבלתי טיפול וליווי, שבטיפול ובליווי עלי להתמקד במס' דברים (משימות) שאהנה מהם ולהפוך אותם לפרוייקטים בשבילי. שוחחנו ועשינו תיאום ציפיות והגדרנו בצורה ריאלית ומעשית כיצד אעשה את המשימה (פרוייקט) הראשונה (הקלטת הרצאות בקורסים שאני אוהב במשפטים). קודם כל, יש לציין שיש לי אישור להיות נוכח בהרצאות במשפטים וכבר הקלטתי הרצאות בדיני קניין. אבל האיכות היא נוראית בשבילי כי בעוד שאחרים מזהים מילים שהמרצה אומר, האוזניים שלי לא מצליחות לתפוס את המילים (למשל המרצה אומר "רעיון" ואני שומע "העליון" ואז מישהו אחר יכול להעמיד אותי על טעותי, אבל זה לא ריאלי שמישהו יתקן אותי בצמידות של 24 שעות ביממה), ולכן חשוב לי שההקלטות יהיו באיכות טובה ואז זה יהיה יותר ריאלי שאשמע בדיוק מה המרצה אומר בלי תיווך צמוד של מסייעים. מלבד טובתי (שברגעים קשים, למשל כשאהיה כלוא באישפוז חס וחלילה אז הדבר היחיד שינחם אותי הוא להאזין להרצאות האלה שאקליט במשפטים), איכות ההקלטה תועיל גם לטובתם של כבדי ראייה כיוון שלאחר שאסיים להקליט, אבקש אישור מהמרצים (כי יש להם זכויות יוצרים ולכן יש לבקש את רשותם) להעביר את ההקלטות שיהיו לי לספריית העוורים בנתניה ולעל"ה לרווחת כבדי ראייה בארץ שמעוניינים להאזין לקורסים במשפטים. אופן הביצוע בפועל – כיצד אעשה את פרוייקט הקלטת השיעורים ? התפקיד שלי יהיה להיות נוכח בהרצאות של קורסים שלמים (מהשיעור הראשון עד האחרון כולל שיעורי תרגול) כשאני מגיע לאולם ההרצאה (הכיתה) מצוייד בציוד הקלטה (ציוד הכולל מחשב נייד עם תוכנת הקלטה, מיקסר, כרטיס קול חיצוני מקצועי וכבל להתחברות למערכת ההגברה). בכל כיתה (אולם) יש מיקרופון שאליו המרצה מדבר, ובשני צידי הכיתה רמקולים כדי שסטודנטים יוכלו להאזין. כמובן, שבין המיקרופון לרמקולים יש מיקסר/מגבר שאליו אפשר לחבר את ציוד ההקלטה כדי שהתוכנה במחשב הנייד תתחיל להקליט וליצור קובץ הקלטה איכותי. כך זה ייתבצע. זה פרוייקט לא קשה בשבילי, מפני שכבר הייתי בהרצאות (בזכות מכתבים של המטפלים שלי למרצים שאישרו את נוכחותי ואת בקשתי לשים טייפ מנהלים בשולחן שלהם). בניגוד לסתם טייפ מנהלים שמניחים אותו על השולחן של המרצה, הרעיון שלי לחבר ציוד הקלטה למערכת ההגברה של הכיתה הוא רעיון שתוצאותו היא איכות הקלטה טובה יותר יחסית לסתם טייפ מנהלים שמניחים בשולחן של המרצה. הקורסים שאקליט יהיו בדיני נזיקין, דיני חוזים, קניין ושאר הקורסים החופפים להם (דיני חדלות פירעון, עסקאות מימון כמו ריפו וכו'). כדי ליישם את הפרוייקט (שאני אהנה מאוד לעשות), המשקמת שלי הציעה לעשות משהו. היא הציעה שכדי שהיא תוכל לבקש מהמרצים אישור שאתחבר למערכת ההגברה של הכיתה (לצורך הקלטת הרצאותיהם) היא זקוקה שספריית העוורים בנתניה בסה"כ תצטרף לבקשה. אם על"ה וספריית העוורים ייצטרפו לבקשה למרצים (בקשה להתחבר להגברה כדי להקליט באיכות ראויה), אז בוודאי שיהיה לי את הביטחון לבוא למרצים ולבקש מהם להתחבר להגברה. והיא צודקת מאוד, כי בלי הסכמה לשיתוף פעולה של על"ה וספריית העוורים לא יהיה לי שום ביטחון לבקש להתחבר להגברה. אבל, אני חושש שדווקא על"ה (כן, כן דווקא מי שאמור לפעול לטובת כבדי ראייה ועוורים יהיה לרעתם) יערימו קשיים ולכן הייתי מעדיף שאיזשהו עורך דין יבקש מעל"ה ומספריית העוורים להצטרף לבקשה ושייבקש מספרית העוורים ומעל"ה לשלוח לעובדים הסוציאליים שלי אישור שמאשר שהדבר נעשה בידיעת על"ה ובידיעת הספרייה לעוורים ובשיתוף פעולתם. לכן, אני פונה אם מישהו מכיר עורך דין שתחום כבדי הראייה והעוורים קרוב לליבו, אם יוכל להיות מעורב עם המטפלים שלי רק בשביל לשוחח עם בכירים מספריית העוורים המרכזית בנתניה. הציוד עלי, הכל עלי, רק שיצטרפו לבקשה להרחיב את תחומי ההקלטות כך שיהיו על מדפיה של הספרייה לעוורים גם קורסים מוקלטים במשפטים לרווחתם של כבדי ראייה ועוורים. לא ייגרם לספריית העוורים המרכזית שום נזק אם היא תצטרף לבקשתי להתחבר להגברה וליצור קבצים מוקלטים במשפטים באיכות ראויה להאזנה.

למעלה