פרוייקט ראשון של אומן - איך לשווק?

פרוייקט ראשון של אומן - איך לשווק?

בזמן האחרון מלווה אותי התלבטות ורציתי לשתף ואולי גם להתייעץ. אני עובד כבר הרבה זמן על פרוייקט ראשון, סוג של E.P. שיציג אותי כאומן. השאלה שלי - באיזה פורמט הייתם מפרסמים את הפרוייקט? האופציות שחשבתי עליהן הן: - הדפסת עותקים מקצועיים בבית דפוס - ומכירתן - הדפסת עותקים מקצועיים בבית דפוס - וחילוק חינם - צריבת ביתית של דיסקים וחילוק חינם (אולי מכירה זו גם אופציה?) - העלאה לרשת והורדה בתשלום - העלאה לרשת והורדה בחינם - העלאה לYOUTUBE של כל הפרוייקט ופרסום מה דעתכם הכי טוב לפרוייקט ראשון של אומן פחות מוכר? יש כאן כמה דברים שאפשר להביא בחשבון: * ככל שהאופציה יותר מקצועית, הרושם שנוצר על האומן יותר רציני * ככל שההשקעה הכלכלית עולה, הסיכון וההפסד כנראה גדול יותר * ככל שהפרוייקט משווק יותר אינטרנטית ויותר חינמי הוא פוטנציאלית יגיע ליותר אנשים, השאלה אם בים החומרים הלא מקצועיים שיש באינטרנט אפשר להתבלט? אשמח לשמוע את דעתכם,ניסיון אישי וכ'ו... אין פה כמובן אמת אחת ברורה, וגם הנקודות שרשמתי בכוכביות הן השערות שלי

Or Amit

New member
זה מתחלק לשתי תשובות לדעתי

לדי.ג'יים\שדרנים (רציניים)\אנשי מקצוע - הייתי מדפיס כמה עותקים, אפילו בצורה מקצועית, ומחלק בחינם. אבל אשכרה הולך, מציג את עצמי ומחלק לשאר - אני חושב שהמודל שאנחנו רואים עכשיו מפ.א.ר הוא מודל לא רע - הורדה וולונטרית, אתה בוחר כמה לשלם. אתה יכול אפילו לשים על זה תו מחיר של שני שקל להורדת האלבום המלא, אני לא חושב שיהיו הרבה שלא יורידו בשביל השני שקלים האלו. מעבר לזה, אתה חייב את הפרוייקט ביו-טיוב, אפילו שבוע-שבועיים אחרי שהעלית אותו להורדה, עם לינק למקום שממנו אפשר להוריד את הפרוייקט.

רק כי אמרת לי להגיב :)

אני הייתי אומר שתעלה את הפרוקייט לאינטרנט בהתחלה להורדה בתשלום. תחכה קצת עד שתראה שיהיה כמות מכירות סבירה ואז תתחיל לשחרר שיר שיר ליוטיוב לאט לאט כדי שאנשים שעוד לא קנו את הפרוייקט יישמעו את השיר יתלהבו ממנו וירוצו לקנות. בכל אופן זאת הדעה שלי.

adambensh

New member
דעתי

מה קורה נמש יא נסיך הביצה? כל מה שאני כותב פה מכוון אליך, ולא לאנשים אחרים... אז ככה, לדעתי אפשר לגשת לנושא הזה מכמה כיוונים... אז קודם כל, כן, יוטיוב... זה כלי מעולה, ולדעתי משם מתחילים גם.... נמש, שתבין שאתמול נפגשתי עם חברים, ואחד מהם, רנדומלי לחלוטין, הבין שהייתי אמור ללכת למעגל בכפר סבא... שאלתי איך הוא יודע, אמר שהוא יושב מלא באינטרנט, ובאיזשהו שלב של השיחה הוא זרק את השם שלך... בקיצור, אתה מבין כמה כוח יש ליוטיוב? עם עבודה נכונה של קידום פשוט (מילות מפתח, כותרת נכונה וכו) אתה תגיע לתוצאות מעולות... תדע להתאים את ה"גודל של הקמפיין שלך" בהתאם לגודל של האלבום.... אם הוא מכסה הרבה דברים, וחלק הם דברים שהרבה אנשים יכולים להתחבר אליהם, אפילו תנסה לשלוח את זה לרדיו, להפסיד בטוח לא תפסיד כלום.. חולצות עם הדפס נ.מ.ש דיסקים חינם זה מאסט.... אבל אל תהיה חאפר תן לזה מינימום מדבקה... אני הולך לחפור לאביב בסקייפ אם אני אחשוב על עוד משהו אני אכתוב... בהצלחה נמש

אלי12314

New member
כמו שאמרתי לך בפייסבוק

אומן שהוא לא מוכר לדעתי צריך להעלות לרשת ולפרסם הורדה בחינם. למה? כי הרשת זה הכלי הכי טוב היום לפרסום של דברים. כולל העלאת סרטונים ליוטיוב וצילום קליפים באיכות סבירה לשירים נבחרים לדעתך.

DJ$upreme

New member
ההמלצה שלי היא השקעה בדף נחיתה מקצועי

או חצי מקצועי שיכול לשבת גם על פלטפורמה של יוטיוב... שיהיה בו את כל המוזיקה להאזנה, קליפ, חומר רקע על האומן. לא להורדה, להאזנה. ואז עבודה מאסיבית ככל האפשר על בלוגים פורומים ובעיקר פייסבוק כדי שכמה שיותר אנשים יגיעו לדף הזה ויטעמו מהמוזיקה. לטעמי במיוחד בז'אנר נישה = היפהופ, שסיכוייו במדיה הארצית אפסיים, זו הדרך לקבל חשיפה ראויה ולהגיע למי שזה עשוי לעניין אותו. ואני מדגיש - הדף צריך להראות טוב ולהריח מקצועי ללא טעויות כתיב מביכות או גרפיקה חובבנית.

OldSkooler

New member

מסכים עם מה שסופרים אמר. אבל לפני הכל, ממליץ לך מאד להתייעץ עם כמה שיותר אנשים מקצוות שונים של המוזיקה ושל התעשייה. שישמעו לפני, שיחוו דעה, שלא יגיע מצב שמה שהשקעת בו כל כך יעלה לרשת, יהיה מוכן והכל ואז פתאום תגלה דברים על השירים עצמם ותחשוב "וואלה.. חבל שלא עשיתי את זה קצת אחרת או התייעצתי עם יותר אנשים". אותו דבר לגבי פורמט הפייסבוק והגרפיקה.. תשקיע מחשבה, תחשוב מה אתה רוצה להעביר, איך אתה רוצה להצטייר כלפי מישהו שמעולם לא שמע אותך. בנושא המוזיקה עצמה, דאג לסאונד סביר פלוס פלוס, גם פה רצוי להתייעץ עם אנשים, אתה מוזמן לפנות אליי בפייס ואשמח להגיב. יא מאן!

לא חשבתי על זה

האינטואציה היא כמובן לפרסם באינטרנט ולאפשר לכמה שיותר אנשים נגישות, אבל יש חשש שהמוזיקה תבלע בין כל השירים שמועלים לרשת... השאלה היא איך בכל זאת להתבלט? מלבד כמובן מוזיקה איכותית, ולא חשבתי על החשיבות של הדף המקצועי שעליו היצירה מפורסמת.

GANNJHA

New member
יו

האמת השאלה היא גם לאן אתה בדיוק מכוון להגיע לאוזניים שיקשיבו לך או שישמעו אותך. לדעתי אם אתה רוצה להגיע לקהל הרחב כן תשקיע בלינקטון אבל אם אתה רוצה להגיע לקהל היעד המסויים שמקשיב לראפ ולא רק שומע ראפ אז אין שום צורך לפתוח דף כזה. סתם השקעה כספית

GANNJHA

New member
.

הייתי ממליץ לך על הדפסה בצורה מקצועית ומכירה בתשלום סמלי לאחר שבועים שלוש שחרור הפרויקט לבנד פייג' עם אופצייה לקנייה כך שהמשתמש יבחר כמה לדעתו הוא רוצה לשלם.0 ש"ח גם נחשב. לאחר חודשיים של "שיווק" לטפטף קטעים בודדים ליו טיוב עם דגש שהפרויקט מוצע למכירה דיגיטלית בכתובת כזאת וכזאת. ולבסוף הייתי אומר לאחר שלושה חודשים שהפרויקט שלך עשה את שלו מהבחינה השיווקית משחחר את כולו ליו טיוב.

מעניין שזו בדיוק ההמלצה שנתן לי אחי

הוא אמר את זה בתור בחור שלא קשור לסצינה, לאחר שאמרתי לו את ההיתרונות והחסרונות בכל אופציה.

דעתי בנושא

בתור אחד שנמצא בסיטואציה זהה לשלך, אני אשתף אותך במה שאני חושב קודם כל לפני שאתה בכלל חושב על כסף אתה צריך לוודא שאתה אשכרה יכול למכור את המוצר שלך כל מיני דברים קטנים ומעצבנים כמו זכויות יוצרים על החומר שלך ואם למפיק שלך יש רישיון לקיובייס שלו. האם הביטים מקוריים וכדומה... אתה יודע הסיכוי להיתפס הוא קטן אבל עדיין לא שווה להזדמבר בשביל זה... במידה והמוצר שלך חוקי למכירה,תפתח באנדקאמפ bandcamp ותעשה הורדה בתשלום על פי דעתו של המאזין שכל אחד יתן כמה שהוא רואה לנכון (אלא אם אתה חתום איפה שהוא ואנשים מארגנים מסביבך יח"ץ ) תזכור שהמטרה שלך היא קודם כל לעשות רעש ולבנות לעצמך שם וקהל לפני הכסף הייתי מדפיס מספר סמלי של עותקים לחלק לאנשים קרובים ובהופעות שיהיו בעזרת השם... תעלה את הפרויקט למקום אחד שאפשר להאזין ממנו לכולו, עדיפות לבאנדקאמפ ותבחר סינגל שאותו תעלה ליו טיוב- אם יש לך כסף לקליפ סביר מה טוב אם לא אז תמונה מעוצבת אל תעשה קליפ תחת כדי שלא תצא מושפע אחרי שהכל יהיה ברשת אז יתחיל השלב המעצבן באמת שזה לדחוף את החומר בין כל העיוורים האלה שיהיה המון בהצלחה אחי

arbel2

New member
שילוב של שניים

הפיכת הפרוייקט לזמין להורדה ולשים אותו ביו טיוב מבלי להעליב עוד אין לך מספיק "שם" בשביל לדרוש כסף עבור החומרים שלך,וזה ירחיק מאזינים פוטנציאלים מעבר לזה שאתה לא מופיע מספיק או מסתובב מספיק באירועים רלוונטים כדי להצדיק הדפסה מקצועית ומכירה. תהפוך את עצמך לנגיש בהתחלה.

da^Lord

New member
תשכח מדיסקים הפורמט הזה מת

תלוי בהשקעה שאתה מוכן לשים על הפרויקט. תבחר סינגל או שנים הכי טובים שלך , שיזכו לקידום חזק תפיץ אותם דרך לינקטון ופטיפון (הם משווקים לכל אנשי המדיה דרך הרשת), בימינו כבר לא מפיצים דיסקים כמעט. חשוב להשקיע באריזה, לפחות תונות מקצועיות.. אם יש יכולת אז לצלם קליפ לסינגל שיועלה ליוטיוב ויופץ ברשתות החברתיות. שלב שני שאר השירים..דף אומן באינטרנט עם נגן שינגן את השירים שלך.. או אתר שתבנה במיוחד או אתר בפלטפורמות חינמיות יש הרבה. אם אתה בקטע של למכור ובקלות יש אתר חינמי שאפשר ליצור בו דף אומן עם השירים להורדה וכו למשל משהו כמו |הלינקhttp://bandcamp.com/tag/israelסלינק| לא בעיה לפתוח דף אומן הקושי הוא לשווק אותו וכאן תבוא העבודה הקשה .. אולי בשביל השיווק שווה להדפיס כמות קטנה של דיסקים שתוכל להגיש באופן אישי לדיג'ים (למרות שהם מקבלים פטיפון וליקטון גם) רשתות חברתיות, חברים, יחצנים.. והשמיים הם הגבול בתחום הזה

למעלה