פרוייקט ריכארד שטראוס- לכל המעוניין

Sir Humphrey

New member
פרוייקט ריכארד שטראוס- לכל המעוניין

כמו שחלק יודעים יש לי חיבה לא קטנה לריכארד שטראוס, ולא מזמן היה ב-Mezzo את הסימפוניה האלפינית שלו בביצוע מרשים עם Herbert Von Karajan הנפלא והפילהרמונית של ברלין. אני במקרה הקלטתי את השידור, וחשבתי להקליט מהווידאו למחשב. הקטע המעניין בכל זה שמדובר בעצם במעין Bootleg קלאסי :), שזה רעיון חביב. אני מתכוון להפיץ את זה בכל דרך אפשרית, בין עם יהיה שטח אחסון באינטרנט, או בשיטה של צריבה (מי שמעוניין ישלח דיסק ושני שקלים על המשלוח, ויקבל בחזרה את הוידאו). אני מקווה שתהיה איזושהי היענות על היוזמה.

Hallie

New member
נענית ליוזמה

תודה רבה על היזמה הברוכה. אולי תפרט קצת יותר? מה זה BOOTLEG? לאיזו כתובת לשלוח? ואפשר לשלוח את השקלים בבולים?

לא ברור לי מה הכוונה. אתה יכול

לצרוב וידאו (כלומר קובץ וידאו בשיטת די וי די או אחרת?

Sir Humphrey

New member
כמה תשובות

1) כן, אפשר כמובן לשלוח בול במקום, זה אפילו יחסוך טרחה. 2) Bootleg זה בעצם מילה ל"זיוף", לא מקורי, אבל משתמשים בזה גם כשמדברים על הקלטות פירטיות של מופעים וכו´. נכון שזה קצת גדול על מה שאני עושה, אבל עדיין... 3) אני מתכוון לצרוב את הווידאו בפורמט Divx, שהוא איכותי מאד, עם כמובן דגש על אודיו. סיבה אחת למה שאני עושה, היא שבעוד שקלטות וידאו מתבלות, במיוחד איכות הסאונד בהן מתבלה מהר יחסית, נראה לי הגיוני להקליט למחשב.

saritron

New member
חשוב להזכיר כי העניין אינו חוקי !!

אני מצפה מהאחראים כאן על הפורום לדאוג ולנקוט צעדים מתאימים. במידה ואראה שהעניין לא טופל, אטפל בו בעצמי ועם הרשויות המתאימות.

יש לי הרגשה שזה הנודניק שלנו

משתמש חדש בתפוז (זאת ההודעה הראשונה) שפתאום נכנס לפורום הזה ומציק לאחד הגולשים.

saritron

New member
סליחה ?? האם אני לא צודקת ??

האם איני צודקת במה שכתבתי ?? כמו שאמרתי אם לא תועילו בטובכם לטפל בכך אדאג בעצמי לעניין (אבל בעצם אתם האחראים כאן לחוקיות ההודעות ולא אני). איני מבינה איך אתם מרשים כאן כתיבת הודעות המפרות את החוק.

saritron

New member
וכבר הפכתי לנודניק ? ומדוע ??

בגלל שאמרתי את מה שהיה לי להגיד אז אתם ישר פונים לשפה של כינויים וקללות? ממש לא ראוי ואני מצפה להתנצלות.

שרית בשם הפורום והמנהלים אני מתנצלת

אני אסביר לך מדוע חשבנו שאת הנודניק !!! לפורםו שלנו יש עלוקה מטרידה -המטרידן , הוא יורד ומקלל את חברי הפורום והוא כל הזמן משנה ניקים אז חשבנו שזאת עוד אחד מהפעמים !!! אני מתנצלת בשם כולם . ושנית מה מפריעה לך ?זהו עניין של חברי הפורום בלבד! לא נאה לך , אל תכנסי לפורום . זה הדרך שלנו להחליף חומרים אנחנו מוזיקאים ואין דרך אחרת לעשות את זה...

Sir Humphrey

New member
שיט...

עלו עלי. עכשיו אני יורד למחתרת. You´ll never take me alive זה די מגוחך שברגע שאנשים שומעים את המילה אינטרנט, ישר נוזל להם ריר מהפה והם ממהרים לרוץ למשטרה, או לשב"כ, או לאני לא יודע מי. אני כבר רואה את הכותרות- "ארכי פושע נתפס עם שלושה עותקים של הסימפוניה האלפינית של שטראוס, אותם הפיץ בחינם דרך האינטרנט. עושה רושם כי בפעם השלישית בהסטוריה של מדינת ישראל, יוצא אדם להורג!!!" אבל ברצינות, הפצה ביתית לא בתמורת רווח לשלושה אנשים לא מעניינת אף אחד, וטוב שכך, כי יש למשטרה מספיק מה לעשות. אני מתכוון לעשות נסיונות בימים הקרובים לקדד ולבדוק כל פעם את האיכות, עד שזה יצא טוב. אני אחזור כשתהיה התקדמות. אגב, ברוכה הבאה לפורום

Hallie

New member
לא חוקי, אבל...

האיסור להפיץ עותקים מזוייפים של יצירות אמנות- נועד בעצם כדי להגן על הרווח של היוצר- שלא ייפגע. זה גם נועד כדי למנוע מאנשים אחרים, שלא עמלו על היצירה, להרוויח ממנה. אז מה יש לנו כאן? במקרה זה הרווח של היוצרים לא ייפגע, כי במילא לא הייתי קונה את היצירה הזו. אז מה אכפת ליוצרים אם אני אהנה מיצירתם? בנוסף, האדם שישלח לנו את הדיסק לא ירוויח ממנו. כך שהיוצרים לא נפגעים כלל. ישנה דרך נוספת בה יוצרים נפגעים מהפצת זיוף של יצירתם: בד"כ עותקים מזוייפים הם באיכות פחות טובה, כך שזה פוגע במוניטין של היצירה כיצירה איכותית. כאן גם פגיעה זו לא מתרחשת, כי אנו מודעים לכך שהעותק הינו מזוייף. הרי לך! (נה נה נה איך קטלתי
)

גם אני חושב שזה לא בדיוק ביג דיל

אבל עצוב בכל זאת שמצבם של האומנים כ"כ רעוע. בכל זאת, העותקים האלו לא ישנו כלום לאף 1. גם ככה תזמורות נתמכות מכספי ציבור, אז חבל לבזבז את הכספים האלו על פעולה משטרתית. וחוצמזה - הייתי רוצה לקבל מידע טכני קטן - האם כדי להפעיל את הבוטלג אני זקוק לאיזו תוכנה מיוחדת?

Sir Humphrey

New member
עדי,

במידה ויהיה צורך בתוכנה מיוחדת, אני אצרף אותה על הדיסק, עם הוראות הפעלה. אני גם אבדוק את הדיסק על מחשב פחות חזק משלי (לי יש מחשב חדש), כדי לארגן טבלת דרישות. בכל אופן, אני עדיין מקווה שעוד יצטרפו לרעיון, אבל נחכה ונראה.

למעלה