מתחם הבניה בבת ים - התייחסות.
ראשית אני בעד רכישה של נדל"נ במתחם, בעתיד אין לי ספק שמגורים במקום אכן ישפרו את איכות חיי הרוכשים, מדובר על פרוייקט "מגולמני" מבחינת היקפו , והקרבה לים רק משפרת את הסיכוי לביקושים הולכים וגדלים ועליית מחירים.
אבל לעניינך ושאלותיך.
1. היזם [מארגני קבוצת הרכישה] לי לא ברור מי הם ב..א..מ..ת האם מדובר על היזם [רום כרמל] או חברת שיווק.
2. כפי שהצגתי לך, החברה בונה מגדל מגורים מחוץ למתחם הבניה [בצמוד לאיזור התעשיה] וגם שם הבניה להערכתי טרם החלה ויש עיכוב רציני מול התחייבות היזם.
3. השימוש בשם הבנין "ההוא" לרוכשי קבוצת הרכישה השניה, מפריע לי מאוד [כי משתמשים בתשריטים אחרים למגרש עתידי שטרם אושרה בנייתו ואין
הוכחה לבעלות עליו]
4. המגרש בתוך תחומי התכנית , כפי שציינתי נמצא בבעלות גופים שונים שנמצאים בהליך משפטי, וטרם הבאת ולו הוכחה אחת שהמגרש המתוכנן נמצא בבעלות
אלה שמתיימרים לשווק אותו לבניה רוויה.
5. תכנית מתאר אושרה בשנת 2008 ...אז מה ? תכנית מפורטת טרם אושרה, וכפי שציינתי בפניך יש מס' התניות כבדות לקידום התכנית שאינם בתחום
האחריות של היזמים, אי קידום ההתניות [כמו טיפול בהר האשפה] והעתקת תשתיות, יביא לעיכוב של שנים רבות בקידום התכנית הכוללת.
6. האם אתה באמת מאמין ש...תחילת בניה תחל בעוד שנה ? [להערכתי הזהירה בעוד כ-5 עד 8 שנים]
7. אני ככלל לא נגדך, אלא מצביע על מס' נקודות ממשק בעייתיות שיש לבחון עם המשווקים לאור הבטחותיהם לחברי קבוצת הרכישה.
8. לגבי היקף המתעניינים בפרוייקט, "נפח" לא מצביע בהכרח על חוכמה או צידוק, אלא שעם ישראל הוא עדר ללא הכוונה שהולך בעניים עצומות או "עיוורות"
אחרי תמונות מרהיבות של מגדל מגורים שאינו מחייב את היזם, ופרסום ב"כרומו" ובצבע שגם הוא לא בהכרח מחייב את המשווק.