שלום
בבניין שאנחנו גרים בו בחיפה אמור להתחיל בשעה טובה פרוייקט בניית ממ"דים לאורך 3 קומות. אנחנו אמורים להיפגש עם הקבלן המבצע שכנראה כבר נבחר והוא אמור להבהיר לנו מה הולך לקרות ומה הן העלויות וכד'. החשש שלי הוא שתמיד קבלנים יודעים להסתיר כל מיני תוספות בפרויקט שיעלו את המחיר ההתחלתי כלפי מעלה. לכן ישבתי וכתבתי לי רשימה של נקודות שצצו לי בראש ושאני רוצה שהקבלן יענה ויבהיר לנו. אשמח אם תתנו לי מניסיונכם הבהרות, נקודות למחשבה והדגשים שונים בקשר לבניית הממ"דים. אם החסרתי משהו אשמח לתוספות.
הנה הרשימה שחשבתי עליה:
שביל כניסה לבניין - השביל יהרס במהלך העבודות כדי שהקבלן יגיע עם הציוד וחומרי הבנייה שלו. צריך לתקן בסוף התהליך
צמחיה - הגינה תיהרס גם כן ונצטרך לשקם אותה
צנרת מים - כרגע הצנרת עוברת במקום בו יוקם הממד. אנחנו רוצים צנרת חדשה ושלא תהיה חשופה כמו שהצנרת הנוכחית.
ביוב - אותו דבר כמו צנרת מים.
יציקת בטון לממ"ד - מה אנחנו צריכים לדעת על נושא זה?
איטום - אנחנו גרים בקומה ראשונה בדירה צמודת קרקע, מבקשים לדעת על עניין זה. מה לדרוש מהקבלן? האם אפשר לעשות את האיטום רק של הממד או שחייבים לעשות איטום בכל הקומה הראשונה (אנחנו סובלים מחדירת מים)?
גג ומרזבים - אני משאיר לשכנים מקומה 3. האם יש צורך שאני אדע משהו מיוחד בעניין זה?
גימור חוץ - טיח חיצוני
הממד עצמו:
פתח כניסה לחדר - מיקום, תקן, רוחב דלת, משקופים של הדלת דלת עצמה - תקן, גודל,
חלון מיקום חלון, גודל, תוצרת, תקן של החלון.
חשמל וצנרת - מיקום מפסקי חשמל שקעי חשמל, קווי תקשורת, נק. תאורה
רצפה, טיח וצבע של החדר עצמו
קבלן
לוז של העבודה
בטיחות ותקינות הציוד, בטיחות בעבודה
מועדי תשלומים לקבלן, צורת התשלום.
תודה למענה.
בבניין שאנחנו גרים בו בחיפה אמור להתחיל בשעה טובה פרוייקט בניית ממ"דים לאורך 3 קומות. אנחנו אמורים להיפגש עם הקבלן המבצע שכנראה כבר נבחר והוא אמור להבהיר לנו מה הולך לקרות ומה הן העלויות וכד'. החשש שלי הוא שתמיד קבלנים יודעים להסתיר כל מיני תוספות בפרויקט שיעלו את המחיר ההתחלתי כלפי מעלה. לכן ישבתי וכתבתי לי רשימה של נקודות שצצו לי בראש ושאני רוצה שהקבלן יענה ויבהיר לנו. אשמח אם תתנו לי מניסיונכם הבהרות, נקודות למחשבה והדגשים שונים בקשר לבניית הממ"דים. אם החסרתי משהו אשמח לתוספות.
הנה הרשימה שחשבתי עליה:
שביל כניסה לבניין - השביל יהרס במהלך העבודות כדי שהקבלן יגיע עם הציוד וחומרי הבנייה שלו. צריך לתקן בסוף התהליך
צמחיה - הגינה תיהרס גם כן ונצטרך לשקם אותה
צנרת מים - כרגע הצנרת עוברת במקום בו יוקם הממד. אנחנו רוצים צנרת חדשה ושלא תהיה חשופה כמו שהצנרת הנוכחית.
ביוב - אותו דבר כמו צנרת מים.
יציקת בטון לממ"ד - מה אנחנו צריכים לדעת על נושא זה?
איטום - אנחנו גרים בקומה ראשונה בדירה צמודת קרקע, מבקשים לדעת על עניין זה. מה לדרוש מהקבלן? האם אפשר לעשות את האיטום רק של הממד או שחייבים לעשות איטום בכל הקומה הראשונה (אנחנו סובלים מחדירת מים)?
גג ומרזבים - אני משאיר לשכנים מקומה 3. האם יש צורך שאני אדע משהו מיוחד בעניין זה?
גימור חוץ - טיח חיצוני
הממד עצמו:
פתח כניסה לחדר - מיקום, תקן, רוחב דלת, משקופים של הדלת דלת עצמה - תקן, גודל,
חלון מיקום חלון, גודל, תוצרת, תקן של החלון.
חשמל וצנרת - מיקום מפסקי חשמל שקעי חשמל, קווי תקשורת, נק. תאורה
רצפה, טיח וצבע של החדר עצמו
קבלן
לוז של העבודה
בטיחות ותקינות הציוד, בטיחות בעבודה
מועדי תשלומים לקבלן, צורת התשלום.
תודה למענה.