פרויקט האביב...

yuval800

New member
פרויקט האביב... ../images/Emo141.gif../images/Emo20.gif

שלום לכולם, לאחר הסערה הגדולה והחורף המכובד שהיה לנו עד כה (טפו טפו טפו רק שימשיך כך), איני מסוגל שלא לחשוב על האביב הממשמש ובא...
לדעתי עונת האביב היא אחת העונות ה"שוות" ביותר לטיולים, אבל הבעיה היא שלא תמיד יודעים לאן, ותמיד מחפשים מקומות חדשים. לאור האמור צצה במוחי המחשבה על "פרויקט האביב" שבו רוכבים (אנחנו) נספר על המקומות המומלצים שלנו באביב (איזורי פריחה, מעיינות, נחלים זורמים וכו'...) וכך יבנה מאגר טיולים של איזורים מומלצים לקראת האביב ולכשיגיע האביב כולנו נוכל לשלוף כל שבת טיול מהמאגר ו"לנצל" את התקופה. אז קדימה, אל תשמרו את המקומות היפים לעצמכם.... להתראות בשבילים, יובל. "איננו יכולים לקבוע את כיוון הרוח, אך אנו יכולים להתאים את המפרשים..."

yuval800

New member
אז אני אתחיל - חוף הים בגבעת אולגה

זהו מסלול קצר באיזור הגבעות שמעל לחוף הים בגבעת אולגה. ניתן להתחיל לרכב בחניון של חוף הים בגבעת אולגה או מחוף מכמורת (נניח למי שהתחיל את הרכיבה ביער חדרה ורכב עד נחל אלכסנדר ומשם לים). אישית אני מעדיף להתחיל מחוף אולגה, מהחניון רוכבים דרומה ומטפסים על הגבעה, ממש צמוד לים רק למעלה. מכאן פשוט מתחילים לרכב מגבעה אחת לרעותה ולהסתובב בשבילים שבין הים ממערב ולגדר נגד ג'יפים שבמזרח. מי שרוצה להיות פחות קונבנציונאלי יכול גם לרדת מהשבילים ולרכב על הסלעים במורד הגבעות, לכל גבעה אפשר לטפס מכמה שבילים ולרדת בכמה אופנים, פשוט אפשר להשתעשע בכל האזור. שנה שעברה הופתעתי לראות את כמות הרקפות, הסביונים ושאר פרחים שאיני יודע את שמם. למי שגר באיזור מומלץ להגיע ולטייל שעה שעתיים. לאחר הרכיבה ניתן לקפוץ לשיפודיה של "דובי" (תשאלו כל אחד והוא יכוון אתכם, מרחק של 5 דקות רכיבה), בשרים מעולים ואחלה טחינה (אני חושב/בטוח שהמקום כשר). ביי, יובל.

lior sherer

New member
הגבעות באיזור ראש-העין

איזור הגבעות הנמצאות מזרחית לראש העין. האיזור משמש כשטח אש ולכן מומלץ לרכב רק בסופי שבוע אולם בשל היותו כזה, הטבע נשמר שם במיטבו. הפריחה מדהימה רשת השבילים מסועפת, מספר לא מועט של שבילים ברמות טכניות שונות, מגדל אפק (לחובבי חורבות מרשימות) נקודות תצפית רבות על מישור החוף, בקיצור נסו ותיהנו.

חובה להסתובב עם מפה ולהגדיר גבולות

גזרה, הגלישה לשטחי הרשות הפלסטינית היא בלתי מורגשת וקרובה!

alonaski

New member
חבר'ה - זה קרה היום!!...

האביב הגיע!!!!!!!!!!!!!!!!
אביב מתעתע כזה...
יום אביב באמצע החורף... וזה הרבה יותר טוב מסתם יום אביב באמצע האביב!!!
רוצים לדעת למה?
בעיקר מכיוון שהחרקים עוד שקועים בשנת החורף שלהם כזוחלים... או ביצים... ולא ערים ומעופפים באוויר בכמויות שלא מאפשרות לנשום תוך כדי רכיבה... מחשש ללהקת טזל"מים שתתקע לך בגרון...
ובכן, השמש זרחה, הפרחים חייכו, שדה החרדלים הצמוד לי לבית הפיץ ריחו ב"פול-ווליום"... לא היתה ברירה, גררתי את ה"סוס" מהממ"ד, ישרתי לו גלגלים, משחתי בשמן את שרשראתו, זינקתי על האוכף ופצחתי בדהרה מהמושב - לכיוון שמורת קדימה, לזכות לחוות ולצלם את פריחת האיריסים העכשווית!!! 32 ק"מ נעימים ביותר!
תהנו מהתמונות...

alonaski

New member
כבשים ערביות-ישראליות... ../images/Emo13.gif

של רועה מקלאנסוואה

alonaski

New member
מממ... זה מקביל לציר המוביל

בין מושב ינוב לצורן (=אזור הרכיבה הפרטי שלי :*) ) - שגובל עם קלאנסוואה (אני חושבת שרואים אותו ברקע) ציקי - אתה מוזמן לתאם איתי רכיבה באזור שלי - יש פה שני מסלולים נחמדים לאביב (לא יותר...) :*) ויש פה שני רוכבים נחמדים (לפחות שניים) אני וגם גדי
ואם כבר תגיע... אני מכינה לך הפתעה!
משהו שבטוח ישמח אותך!...
(- צ'ופר אמיתי לחובב רכיבת שטח בארץ!!...)

alonaski

New member
הפתעות לא מגלים... ../images/Emo13.gif

אבל אני מדברת על משהו יותר שווה מעוגיות!!!!
וחוצמיזה, אתה לא מעודכן... אני עכשיו בענייני פודינגים!
מכינה רק פודינגים!!!... כבר לא מתעסקת עם עוגיות...
(=דן שוכב בבי"ח ומותר לו לאכול רק דברים רכים... עוגיות הוא עוד לא מסוגל ללעוס... )

balou

New member
מהר מהר, איך מגיעים לשם

במקור אני נתנייתי ודי מכיר את האזור, אז ספרי בבקשה איך מתחברים לשבילים קובי (שלא מייצג, בינתיים את בני מזל שור)

alonaski

New member
ככה:

תול לך את מפת סימון שבילים השרון ועקוב אחרי ההוראות המצורפות להלן: יוצאים ממושב עולש (ביתי), עולים על ציר המוביל ורוכבים עד לכביש צומת השרון-טו"כ. פונים ימינה ואח"כ שמאלה - למושב תנובות. מתמידים על הכביש הראשי של תנובות גם ובעיקר כשהוא מתעקל ימינה... אתה מתעקל איתו ימינה ואחרי כ 50 מ' מבחין בשביל עפר ברור משמאל. יורד לדרך עפר הזאת ורוכב להנאתך... מזמזם שירים... משרקרק תווים... והופ - מגיע לתמונה היפה הזאת של שדה החרדל ועל קו האופק הכבשים הערביות ישראליות האלה... ממשיך עוד על השביל... והופ - מבחין במושב צורן. מחפש שביל שעוקף את המושב מדרום, מתחבר למושב, יוצא מהמושב על הכביש הראשי לכיוון תל מונד... ובדיוק בעיקול על הכביש מצורן איפה שיש שלטי פרסום: "מוסך נפתלי כפר יעבץ"... אתה חותך לשביל עפר ונכנס ליער קדימה. יוצא מיער קדימה ומחפש את השביל עפר לשמורת האיריסים... ו... הופ - מגיע לתמונה הראשונה - של האיריסים!!!
עוד משהו?... ואם תרצה, אחרי שיגמר הבוץ והגשמים - להצטרף אלי לרכיבות אימון לאורך נחל אלכסנדר - הלוך-חזור... אז אתה מוזמן בשמחה!!! (אני די משעממת את עצמי... מן הראוי שיהיה עוד מישהו איתי שישא בנטל ויסבול גם!!...
)

balou

New member
מהר מהר, איך מגיעים לשם

במקור אני נתנייתי ודי מכיר את האזור, אז ספרי בבקשה איך מתחברים לשבילים קובי (שלא מייצג, בינתיים את בני מזל שור)

למעלה