פרויקט הגומיה-עושים דילן

פרויקט הגומיה-עושים דילן

באיחור קליל הגיע אליי בשבוע שעבר הדיסק הנחמד הזה. קראתי לא מעט ביקורות ותגובות על הדיסק והרגשתי שאני חייב לשמוע אותו. לא התעמקתי יותר מדי,אבל בכמה שמיעות ראשונות זה בהחלט מותיר רושם טוב. תירגומי השירים טובים מאוד,הלחנים גדולים,ורוב השירים מבוצעים בדרך נעימה מאוד לאוזן שמאירה את השירים באור שונה ומעניין. הדיסק דיי זול(30 ש"ח) ובהחלט שווה את הכסף,אני ממליץ למי שעוד לא רכש להשיג לעצמו עותק. ודעתכם על הדיסק?

Chocoholic

New member
מהאזנה ראשונה

וגם אחרונה, לפני כשנה וחצי, לא התרשמתי במיוחד. אולם זו הייתה האזנה שטחית ונחפזת. מאז לא נתקלתי עוד באלבום. בהחלט הייתי מעוניין לבחון אותו שוב... מישהו יודע אם ההרכב/פרוייקט הזה עדיין פעיל?

לאחר לא מעט שמיעות

עדיין לא גיבשתי את דעתי על האלבום. עש בו רגעים ממש טובים (רוב הזמן, שתרגישי את אהבתי, אתילדה גדולה עכשיו, אנג'לינה) וגם כמה ביצועים שפחות אהבתי (כל מה שאני רוצה). לתרגם את דילן זה משימה כמעט בלתי אפשרית ורוב התרגומים בדיסק טובים,גם אם הם לעיתים חופשיים מאוד. רק תרגום אחד מאוד מפריע לי, מתוך רוחות של טמטום: "מעולם לא קרה לי שאביב חלף וכה מהר הפך לסתיו" זה די ההפך מן המקור. דילן אומר שהאביב הפך באיטיות לסתיו, כלומר היה קיץ קשה וארוך מאוד.

טוב עופר, זה ברור

שזה לא תרגום אחד על אחד אלא רוח הדברים ונראה לי שהם הצליחו לעשות את זה לא רע. באותה המידה אתה יכול לשאול מאיפה הם הביאו את "המלכה אסתר", אבל אני חושב שזה לא רע אם זה אולי "בערך המלכה ג'יין". אני מאמין שמי ששומע את היצירה שלהם ושומר על ראש פתוח מבין את הדקויות שלהם. אם יש שיר שלי הוא מפריע והוא דווקא לא בגלל התרגום, הוא השיר "באמת מזל טוב" שלקוח במקור מהטרולינג וילבוריז. עם כל הכבוד מקהלת הילדים נשמעת לי מיותרת, אבל זה כבר עניין של טעם. דבר נוסף שאני יכול לגלות לכם זה שבזמנו יצא לי לשוחח על היצירה הזו עם מישהו שהיה אחראי לכל היצירה הזו שהיא תצא נפלאה כמו שהיא יצאה, והוא אמר לי שהיו עוד כמה שירים שבסוף לא נכנסו כמו "עוד כוס קפה אחד לפני שנלך".

אין לי בעיה

עם תרגום שההוא לא אחד לאחד, אני חושב שזה בלתי אפשרי. יש לי בעיה עם תרגום שהוא ההפך מן המקור. מה גם שלא הייתה בעיה לומר לאט במקום מהר. אהבתי את התרגום של "המלכה אסתר (בערך)".

Yanchu

New member
שמעתי קצת במומה לפני כמה זמן,

היה נשמע מעניין סה"כ. בשתיים-שלוש חנויות שחיפשתי לא מצאתי את זה
, אני מודה שלא חיפשתי בהרבה או באופן קבוע, ובכל זאת, איפה אפשר לקנות?

למעלה