פרויקט המטרונית - זוכה פרס הגלובוס הירוק 2014

CivilEng

New member
פרויקט המטרונית - זוכה פרס הגלובוס הירוק 2014

טקס הענקת פרסי הגלובוס הירוק, האוסקר הסביבתי של ישראל, ייערך במסגרת יום הסביבה הבינלאומי בכנסת, ביום ג' ה-17.6.14, י"ט סיון תשע"ד, זו השנה ה-11 ברציפות. השנה זוכה המטרונית, התחבורה הציבורית המתקדמת של מטרופולין חיפה, בפרס הגלובוס הירוק בקטגוריה חדשה של "תחבורה בת-קיימא".

לידיעה המלאה

אבישי ק

New member
מה ירוק במטרונית?

אני בעד איכות הסביבה ובעד פרויקטים בנושא
אבל מה ירוק במטרונית?
זה לא גרם לאנשים לעבור לתחבורה ציבורית
זה יותר איטי מאוטובוס רגיל
וזה בעיקרון אוטובוסי דיזל רגילים

ש מים

New member
הנסיון שלי דווקא חיובי מאוד

מעט הנסיעות (הקצרות) שלי במטרונית יצאתי עם חויית-שירות חיובית ביותר:
העליה והירידה נוחות מאוד, אין צורך להמתין בתור לכירטוס ע"י הנהג, הרציפים נוחים ומקלים מאוד על העליה והירידה, הרכב נוח ולא מטלטל. מרווח ונעים.
ומהיר.

אבישי ק

New member
אבל תסכים איתי שזה לא ירוק

אין פה שום דבר שעוזר לסביבה
היא לא פחות מזהמת
היא לא מעודדת מעבר לתחבורה ציבורית

בעיקר בגלל תדירות ופריסה לא נכונה, הקווים מסודרים בדיוק לפי המפות של האזור משנות ה70 ו80
שזה ממש לא מעודכן
בשנות ה70 וה80 רוב התעשייה הייתה מרוכזת במפרץ ובצור שלום בביאליק.
המסחר היה בעיר התחתית ובהדר(אני זוכר כילד איזה כיף היה לנסוע להדר לקניות, היה שם משביר גדול)
הרבה מפעלים נסגרו בצור שלום בעיקר מפעלי עיבוד שבבי, ובמפרץ חוץ מבתי זיקוק וחיפה כימיקלים אין כלום.

זה גם מזכיר לי פרויקט אחר בחיפה הכרמלית
בעבר הרחוק המרכז של חיפה היה בעיר התחתית ורוב המגורים היו בהדר ובכרמל
הכרמלית הייתה צריכה לעזור לקשר ביניהם
מה שקרה הוא שעד שסיימו עם הכרמלית המבנה השתנה המרכז עבר להדר ולכרמל והמגורים התרחבו לנו"ש ורמות רמז
והיא כבר לא הייתה כלכך רלוונטית.

אם היו רוצים להקים נכון היו צריכים להמשיך לטירה את הקו בגלל מת"ם ואזור התעשייה של טירה.
ולנשר שהפכה למרכז כלכלי גדול מאד מכיל הרבה משרדים ומפעלים קטנים.
חניוני חנה וסע היו צריכים להיות מוקמים בכניסה לנשר לקריות ובטירה
והיו חייבים להוסיף מערכת תחבורה מתקדמת לציר מוריה שמכיל את המרכז הכלכלי של חיפה.

איזה כיף שמי שמתכנן יודע יותר טוב ממי שגר באזור.

ציר מוריה אינו המרכז הכלכלי של חיפה!

למרבה הצער לחיפה אין מרכז כלכלי מובהק, אבל הציר מוריה הוא לא מתמודד ראשי. מדובר במרכז המסחרי של רובע המגורים הגדול בעיר הגדולה. הוא בהחלט מרכז דומיננטי של פנאי ובילוי, יש בו לא מעט מסחר, ויש אליו גלישה של משרדים. אבל לגבי נוסעים שאינם מהכרמל - הוא הרבה פחות משמעותי ממה שנדמה להרבה אנשים.

כמה התייחסויות למה שכתבת

א. חלק מהסיבה לעליה של נשר וטירת כרמל בשנים האחרונות קשורה לתנאי התחבורה. אחת הסיבות של להיחלשות המרכז ההיסטורי של העיר חיפה היה בעיית נגישות, כך שפרויקט הסעת המונים בהחלט צריך לעבור בו.

ב. צריך לזכור שהסעת המונים עובדת טוב בתנאים אורבניים מסויימים (נוחות להולכי רגל, מיעוט יחסי של חניה, ובעיקר - רצף של מוקדי ביקוש) שמאפיניים את הדר, והעיר התחתית (כולל הממשק של העיר התחתית עם מערב חיפה באזור קרית אליעזר ובת גלים) יותר מאשר כל אזור אחר.

ג.. הפרויקטים הדומים הבאים שמקודמים הם בטירת כרמל, בנשר, ברכס הכרמל ובעכו. אנסה לחפש את המצגת בנושא. כמו כן השירות של אגד לאזורים הללו תוגבר מאד - דבר שהפעלת המטרונית אפשרה.

ד. במפרץ יש המון תעסוקה ומסחר, וזה אולי האזור שמשך הכי הרבה פעילות מסוג זה בשנים האחרונות. אלא אם כן אתה לא כולל את צומת קרית אתא או את הצ'ק פוסט. נכון, מרכזי שירות של חברות תקשורת או מסחר זול זו לא בדיוק צמיחה שהשפעתה על המרחב חיובית מאד - אבל זה בהחלט מביא נוסעים מכל הסוגים.

ה. אם התוואי לא היה רלוונטי, אני לא חושב שהיו כ"כ הרבה תלונות על עומס בקווי המטרונית.

הכוונה להרחבת הרשת

קווי מטרונית נוספים/ מת"צים/צירי העדפה לאוטובוסים.
מצורף קישור למצגת שהוצגה ע"י יפה נוף בכנס האחרון של האגודה למחקר תחבורה, אשר מראה את כל פרויקטי הסעת ההמונים שמתבשלים אצלם.

Gn434

New member
רוב הפרוייקטים מיותרים לחלוטין

מת"צ רכס הכרמל-מיותר, גם ככה האזור כמעט ולא פקוק (פרט לציר מוריה,
אבל אין שם מקום למת"צ). הפקקים שקיימים בבוקר נובעים מתזמון לא נכון של רמזורים.
מת"צ נשר-איזור לא פקוק.
הארכת מטרונית לטירת הכרמל-רעיון נחמד, אבל קו 111 עושה מסלול דומה דרך הדר, והמטרונית לא תוכל להיכנס לטירת הכרמל, שלא לדבר על הבעיות התפעוליות שזה ייצור-איפה כל המטרוניות יחנו?

יחסית לאוטובוס פחות צריכת דלק לנוסע.

בנוסף המטרוניות החליפו הרבה אוטובוסים חצי ריקיים שנסעו כל אחד בקו אחר.

אבישי ק

New member
והעובדה שכל האוטובוסים צריכים לנסוע למרכז לטי

לטיפולים בניגוד לאגד שמטפלים באוטובוסים בחיפה
בעצם אתה מבטל את כל החיסכון בדלק
אז מה נשאר?

כמה פעמים הוא נוסע לתיקונים

ביחס לנסיעות הרגילות?
ואתה בטוח שאין שום מוסך לאוטובוסים בכל איזור חיפה?

אבישי ק

New member
אולי אני טועה אבל התקונים מתבצעים במרכז

לא שמעתי שדן הקימו מוסך בחיפה.
ובתור רכב שנוסע ללא הפסקה אני מאמין שלפחות פעם בחודשיים הוא במוסך לתיקון אם לא פעם בחודש
ומדובר בנסיעה ארוכה שזוללת הרבה דלק.
ובכך בוטל היתרון של צריכת הדלק.

נסיעה של מאה ק"מ לעומת חיסכון באלפי ק"מ

בנוסף בנסיעה למוסך האוטובוס ריק.
עוד דבר באוטובוסים רגילים יהיו גם תיקונים דומים כך שאין בזבוז מיוחד באוטובוס של המטרונית.

אבישי ק

New member
אולי, אין מידע מדויק על זה

אני הבנתי שהוסיפו עוד קווים של אגד
השאלה אם זה הגדיל את כמות הנסיעות

בקיצור אני לא יכול להגיב על זה כי אין מידע
אני מקווה שאתה צודק

samgr

New member
קיים מוסך למטרוניות של חברת MAN במפרץ חיפה

נפתח מוסך מרכזי גדול במפרץ חיפה של חברת MAN המטפל במטרוניות. ראיתי כמה וכמה פעמים אותן מגיעות למוסך.
הוא נפתח לפני כמה שבועות, בסופו של רחוב חלוצי התעשיה במפרץ חיפה.

למעלה