פרויקט השירים The Wall

melancholy man

New member
פרויקט השירים The Wall

השבוע אני לחזור לדיון שניסיתי להעלות על חמשת השירים האחרונים ביצרה, שהם אולי השיא שלה ומכילים את הקטעים היותר מענינים מוסיקלית בה, מאחר והדיון המקורי הכי תגובה אחת בלבד ואני מעוניין לתת לשירים עוד "צ'אנס", לפני שממשיכים ל TFC. אז בעזרתו האדיבה של "העתק הדבק" מועלים כאן השירים לניסיון דיון נוסף: חלק אחרון. השבוע נדון בחמשת השירים האחרונים ביצירה הארוכה הזו (6 שרשורים וכמה עשרות תגובות בסה"כ), השירים הללו סותמים את הגולל על סיפורו של פינק ובדיעבד גם על גורלה של הלהקה, לפחות כפי שהתנהלה בשנות השבעים, אחרי החומה ווטארס, גילמור רייט ומייסון כבר לא הצליחו לחזור ל"עסקים כרגיל" וליצור יחד. חמשת השירים הסוגרים הם: 22. Run Like Hell: Gilmour/Waters 23. Waiting For The Worms: Waters 24. Stop: Waters 25. The Trial: Waters/Ezrin 26. Outside The Wall: Waters כל ביקורת ניתוח או התרשמות שלכם תתקל בברכה ותעלה למקום המתאים בדף הקהילות.

oribarak

New member
אוקי כולם יבשים אז אני

run like hell- אוי איזה שיר, לא נראה לי הוא קשור כל כך לדיסק..אבל איזה שיר יא וואראדי, השיר האחרון בדיסק שהוא באמת רוק והוא מגניב והוא גרובי ויש לו פתיחה מגניבה וגילמור מושך אותה יותר מדי בפולס..שיר מומלץ קליל איכותי עם סולו אדיייייייר waiting for the worms- הוא קצת מפחיד אותי בגלל הכרוז של האנשים"waiting"...שיר מגניב לאללה אני אוהב לזמזם אותו כי הוא דיקטטורי והוא מגניב...הוא מהשירים האחרונים שנותנים לך מוסר השכל, שתיזהר שנאצים לא ידפקו לך על הדלת וישברו לך ת'חלונות ויעקרו את העצים stop- מעבר...לא יותר מזה, המעבר פתאום מwaiting לזה עם הפסנתר העצוב מעוררת פתאום בהלה, מה קורה?מה קרה? למה זה עצר?למה זה כזה שקט? ואז בא הבום הגדול של הדיסק the trial- ממש הרגשה של משפט, שיר דגול ומוערץ לדעתי מי שכתב אותו(בוב אזרין?) הוא גאון מוזיקלי והוא הוכיח את זה בatom heart או שזה לא הוא אבל לא משנה, פשוט מוערץ...יפה, מרגש, מרתק, מותח, ופתאום הרוק הכבד נכנס, והוא שופט אותו... outside the wall- זה רק אני או שאף פעם לא שמעתי ת'שיר הזה ברצינות?באמת אחרי שעה וחצי מביאים ת'חרטא הזה?זה גם חלש אז לא שומעים, הפעם היחידה שבאמת שמעתי את זה היה בהקרנה של המופע של החומה בסינמטק ואני התפוצצתי מצחוק איך שהם עולים עם האקורדויון...

holo

New member
שלי

run like hell- טוב זה שיר מאוד אהוב עלי(לא נעים לי להגיד בן זונה), אחלה שיר, פשוט מקפיץ שגורם לך לצעוק יחד עם השיר, גרוב מגניב עם הגיטרה של גילמור בהתחלה, החריקה על המיתרים והפקת צלילים מיוחדים ואז הכניסה המגניבה של הגיטרה כמו מערבון! בקיצור שיר אחלה(בן זונה) Waiting For The Worms- שיר נחמד, לפעמים הוא קצת מעצבן אבל הוא די בסדר, מה שאני אוהב בשיר זה את הפתיחה הרגועה והדי מצחיקה, ואז הקול המרגיע והנעים של גילמור פותח את השיר, ואז בא ווטרס ומחרבן את הקול (הבנתם- הכל -הקול, תחשבו על זה). stop(אתה הומו) שיר מעבר, רק מספר את התפנית במחשבה של פינק, הוא מנסה לחשוב טיפה יותר לעומק ולראות אם זה לא הוא שלא בסדר trial גם שיר אהוב עלי, והקטע שלו בסרט גם אהוב עלי. פשוט שיר עוצמתי שכיף לדקלם, ואז בא הקטע הסופי- השאגה של השופט מואהמואה.. outside the wall- תמיד רציתי לדעת מה המשמעות של השיר ככה שאין לי ממש מה להגיד עליו, אם למישהו יש מה לכתוב עליו בבקשה שיכתוב..

Shakty

New member
השימוש בתולעים ככינוי לגזענים

כשנה שנתיים אחרי הסרט הועלתה אופרת הרוק הכי טובה שנעשתה בארץ לטעמי (את מלכת האמבטיה של חנוך רוזן לא ראיתי) . אני מתכוון למאמי. מי שראה את מזי כוהן מתמזמזת עם אריה מוסקונה על הבמה כשאהוד באני על הקלידים ויוסי אלפנט (זצ"ל) מנסר בגיטרות יודע למה אני מתכוון. ההצגה של הילל מיטלפונקט היכתה גלים בארץ והיוותה מין "החומה" הפרטית שלנו של ארץ ישראל - היא טיפלה במלחמת לבנון, בעיית הפלסטינאים הקיפוח העדתי, הכפייה הדתית ומה לא... אחרי שיר האונס המפורסם של מזי כוהן עולה אריה מוסקונה על הבמה ושר את "תנו לתולעים לעבוד" על אותו קונספט של ווטרס - התולעים חופרים בגופה של הדמוקרטיה ומנצלים את הפלורליזם הדמוקרטי לצורך התעמולה שלהם. (תראו את הניאו-נאצים בארה"ב ותראו את הפייגלינים אצלנו). אז שבו בשקט ותנו לתולעים לעבוד. :) אני ממליץ בחום לשמוע לפחות את הדיסק הכפול של ההופעה.

Shakty

New member
אוף - ככה זה שלא ישנים כבר שבוע

ברור שלא התכוונתי לפנטומימאי המחונן אלא למחזאי האהוב עלי. איזה פאדיחה.

למעלה