פרויקט ה"מזבח" - שאלות והתיעצויות

udical

New member
פרויקט ה"מזבח" - שאלות והתיעצויות

(פירסמתי גם בפורום עשו זאת במו ידכם, אבל קצת רדום שם.) למי שזוכר, אני בשלבים ראשוניים של בניית מנגל בחצר. עשיתי בדיקה קלה ועלות של לבנים אדומות (כמו של terracota) היא גבוהה. מאוד גבוהה. גבוהה בצורה לא הגיונית ככה שהפיתרון הזה עף מהחלון. האם אבנים לבנות (אני חושב שזה סוג של סלע גיר - תמונה מצורפת) יצליחו לעמוד במשימה? מה יקרה להן בחום? האם יתפוררו? האם יסדקו? האם יהיה מסוכן לבנות את הפרויקט מהאבנים האלה? לינק לפרויקט: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1836&MessageId=141905504 תודה

udical

New member
בדקתי עם טרקוטה אופקים

מחיר של לבנה אדומה טרקוטה הוא סביב 10ש"ח ללבנה. מה שאומר שהמבנה עצמו יעלה כ-3000-4000 ש"ח. רחוק מאוד מהתקציב שלי (איזה - האוטו שלי שווה 3000
) אולי שווה לי לעשות את המבנה התחתון מאבן לבנה ואת האזור העליון מאבן אחרת, עמידה בחום... יש אולי המלצה איזה אבן יכולה ללהתאים ועדיין המחיר יהיה סביר? מבחינת תקציב, אני שואף ל-500-600 ש"ח למבנה האבן.

udical

New member
אולי שווה לעשות את המבנה העילי מאיטונג?

ובשביל שיארה טוב, להוסיף מבחוך חיפוי של אבני הגיר?

לדעתי לבנת שמות של 2.5 סמ צריכה לעלות כ7 ש"ח

אבל לא צריך את כל המבנה היתי בונה בלוקים ובטון או אפילו בלוקים וברזל ועל זה שמוט בכל מקרה התקציב שלך זול מדי דבר איתי אם תרצה עזרה 0525554946

DCS

New member
אני בניתי כך ...

את הבסיס והכל בבלוקים רגילים ובטון (שחור למשטח, ולבן לארובה). את הכיסוי הפנימי צפיתי באריחי שמוט. ועדיין ישאר לך עודף מהתקציב

udical

New member
הופה ! נראה טוב טוב טוב !

איך מתפקדים הבלוקים הרגילים? עומדים טוב בחום? אין סימנים להתפוררות/סדקים? תודה

DCS

New member
כך זה נראה לאחר הציפוי

ואין שום סדקים כבר כמה שנים טובות

אליה ל

New member
הבסיס יכול להיות עשוי מבטון למשל

כשניתן לצפות אותו באבנים, מעליו ליצור שכבה מבודדת ומעליהן להשתמש בלבני השמוט רק בכמות הדרושה לאזור המנגל עצמו

חMודי

New member
איך הנושא של לבנים ובנייה

קשור לבשר עוד לא הצלחתי להבין את העניין חח.

יום אחד כשהמנגל שלך יהיה ילד גדול

שראה כבר כמה דברים בחיים... אני אוכל להגיד לו "אני זוכרת אותך מאז שהיית רק רעיון בראש של אבא שלך"

למעלה