פרויקט זוגות צעירים ברעננהפרויקט זוגות צעירים

הילית111

New member
פרויקט זוגות צעירים ברעננהפרויקט זוגות צעירים

פרויקט זוגות צעירים ברעננהפרויקט זוגות צעירים ברעננה/מחירי שכירות לא הגיוניים ערב טוב לכולם מישהו יודע מה קורה עם הפרוייקט לזוגות צעירים ברעננה? המצב מבחינת שכירות דירות ברעננה (ושמעתי שגם בהרצליה ובכ"ס ואפילו בנתניה המצב גרוע נימקו זאת גם בקניית דירות של צרפתים שקונים ביורו.. תחרות לא הוגנת כי יש להם הרבה כסף.. בדר"כ ) על הפנים המחירים עלו בשנה אחרונה ב- 30% ואני לא יודעת מה יהיה בעתיד.. ואני מדברת על דירות ישנות בלי מעלית וכו שרוצים 800 דולר ! והיום חברה אמרה לי שאם לא תהיה בנייה ברעננה המחירים עוד צפויים לעלות ובגדול על קנייה בכלל אין מה לדבר(אפילו לא דירה ישנה קופסת גפרורים) ואנחנו זוג עם משכורת ממוצעת ומעלה (לא משכורות מינימום)עובדים למחייתנו משרות מלאות פלוס עם ילד והמצב ממש מדאיג. אני יודעת שהרבה זמן מדברים על הפרוייקט הזה אבל שום דבר לא זז (או שאני טועה )והכי גרוע שניראה לי שרק אנשים מקורבים (עם פרוטקציה ) יזכו לקנות בפרויקט הזה לכשיצא לפועל... יש לנו ילד אחד ואני לא יודעת מה הקריטריונים האם צריך להיות נתמכי סעד או משפחות מרובות ילדים כדי לזכות בפרויקט הזה או מרויחי משכורת מינימום? כי אם כן אז אנחנו בבעייה. ואנחנו גרים כבר שנים רבות ברעננה. כבר השלמתי עם זה שאי אפשר לקנות דירה (מודעים לכך שצריך סכום התחלתי גדול שעוד לא הגענו אליו )אבל המצב נהיה כזה קשה שגם השכירות בקצב הזה תהיה עוד מעט בלתי אפשרית אני אוסיף שאנו גרים באזור זה בגלל קירבה למקום עבודה יש לנו רכב אחד... וגם מחברים שמעתי שעל תל אביב בכלל אין מה לדבר אשמח לתובנות / לקצת עידוד... מהמיואשת מהמצב /מחירי שכירות לא הגיוניים

פרוייקט זוגות צעירים

הפרוייקט אמור לצאת לדרך בתוך כשנה.. הוא בשלב האישורים במשרד הפני והשיכון. אמיר שוצמן

הילית111

New member
תודה

תודה לך אולם היכן אפשר לקבל מידע על הקירטריונים להשתתף להגיש מועמדות מרגע שהפרויקט יצא לדרך עד ההגרלה כמה זמן עובר? זוג שמרוויח ממוצע עם ילד אחד לא נתמך רווחה לא משפחה מרובת ילדים יש לו סיכוי להשתתף ? לזכות? או שזה קרב אבוד מראש כמו שהרבה אמרו לי.....האם הקריטריונים יהיו כמו בפרוייקט הקודם ? ואם כן היכן אפשר לקבל מידע עליהם

זוגות צעירים

מכיוון שהקרקע איננה קרקע עירונית אלא קרקע של המדינה אנו במו"מ עם משרד השיכון לתת הקלות לבני רעננה ע"פ שאר זכאי משרד השיכון. לפיכך טרם פורסמו הקריטריונים. אמר

הילית111

New member
תודה

מתביישת אבל רק עכשו נודע לי שאתה מנכ"ל עיריית רעננה... אז לכבוד או לי ותודה רבה על המענה המהיר והמעודד יום טוב

ה"מואדמים"

הי הילית, ברוכה הבאה. ה"מואדמים" הם גורמי עירייה שעונים כאן לתושבים מדי פעם. עד כה קבלנו תשובות מאמיר שוצמן, מנכ"ל העיריה, מאבי גבע הקב"ט ומדורון בכר מנהל המוקד. ההגרלה אמורה להיפתח במחצית הראשונה של 2008. מאחר (וכפי שסיפר לנו לפני מס' חודשים ראש אגף ההנדסה) לא אושרו כל הקריטריונים עדיין - הם יפורסמו עם פרסומי ההגרלה.

הילית111

New member
תודה

אז אם גם למי שהוא לא זכאי משרד השכון יהיה סיכוי השאר יהיה תלוי במזל. כמו לוטו שאני לא ממלאה

סבתא9

New member
בניייה לזוגות צעירים

לצערי , נראה שלעיריה לא תהיה הרבה אפשרות להושיע את הזוגות הצעירים, הקרקע היא אדמות מינהל, שאת השומה עליהם נותנים במינהל מקרקעי ישראל, שמאי המינהל יודעים שרעננה היא עיר מבוקשת, ולא יכול להיות פער גדול בין קרקע פרטית לקרקע מינהל, כך שלצער כולנו, אני לא רואה מחירי מציאה. לא איש בשורות אני, הערים המבוססות פולטות את צעירה,תמצאי את הצעירים, בגוש תל -מונד, בבת חפר, בישובי מודיעין, אגב אמרת שאתם עובדים במרכז, כך שמקומות אלו קרובים למרכז, אפילו נתניה זולה יותר, פ"ת, ראשל"צ. נכון אף אזור ועיר לא מגיעים לרמת השירותים, הנקיון, והיופי של רעננה, אך כוחות השוק מקיעים את הצעירים מהמעמד הבינוני מחוץ לרעננה. אני פסימית, אך מציאותית, דירת 4 חדרים במחירים שבין 300-400,000$ ,זה מחיר דימיוני לכל זוג ממוצע בישיראל-אלו המחירים ברעננה לדירות חדשות בגודל מזערי של 120 מ"ר.

היתה שיחה על כך במפגש החזון

והעידו ותיקים ממני ברעננה שזו מגמה ארוכה בשנים - שגם לפני 20 שנה, כשהם הגיעו לכאן כמשפחות צעירות, בני המקום נפלטו לפתרונות דיור זולים יותר מחוץ לרעננה. האמת היא שהשיח המתמיד הזה די מדהים אותי, מקדמת דנא. אני אמר חד-הורית במקור, שהגיעה הנה עם 150,000$ וגרה בדירה מדהימה שלא עלתה הרבה יותר מזה (כולל שיפוץ מאסיבי). יש דירות ברעננה ב- 180-200-250 שניתן לשפץ ולקבל דירות כמו בערים השכנות ובמחיר דומה. יוקר המחייה כאן לא בשמיים (למרות הטענות - אני יודעת מאיזה תקציב אני חיה, וברווחה רבה). נכון, יש כאן גם וילות של מליוני $ ודירות שמחירן בשמים, אבל זוג בתחילת דרכו עם ראיה אסטרטגית מינימאלית יכול גם יכול להתחיל כאן מסביבה פיזית מצויינת וצמוח ליותר טוב.

הילית111

New member
תודה

מסכימה כמו שכתבתי אפשר להתפשר על דירה ישנה או בלי מעלית וכו מסכימה שיוקר המחייה ברעננה סביר לפחות לאנשים עובדים ומשתכרים ממוצע במשק כמונו התעודדתי

הילית111

New member
תודה אך

אנחנו לא רוצים חדש (כלומר היינו רוצים ) ודירות 3 חדרים יד שנייה בלי מעלית אולי אפשר גם למצוא במחיר שפוי בזה אנו תולים תקווה הבעייה שיש מיעוט דירות כאלו ממש אין לנו יומרה לדירה 4 חדרים יש לנו ילד אחד וגם אין לנו יומרה לדירה חדשה אני מוכנה להתפשר בנושאים אלו העיקר להישאר ברעננה ברור לי שדירה חדשה לגמרי ועוד 4 חדרים ברעננה זה ממש פנטזיהמקווה שיהיה בסדר ונתגמש קצתאחרת באמת נצטרך לעזןב את רעננה מה שאני ממש ממש לא רוצה

ilanmash

New member
מתי יהיה ניתן לדעת אם תהינה הקלות לבני רעננה?

אנחנו דוחים קניית דירה בכפ"ס בשל ציפיה להגרלה של דירות לזוגות צעירים ברעננה. העובדה אם תהיינה הקלות לבני רעננה מאד חשובה עבורנו... ומשפיעה על חיפושי הדירה. תודה

אני מניחה שלפחות עוד חצי שנה

אבל הראשון מהעירייה שיכנס הנה - נבקש עדכון סטטוס. התשובה האחרונה של ראש אגף הנדסה היתה לפני מס' חודשים.

varui

New member
הילית

הורים שלי קנו לפני כמה שנים באותה דרך כך דירה הם זכו בדירה בלי שום בעיה מיכבן שהם עמדו בתנאים אבל יש אנשים שהם לא זכו והם קיבלו אותם דירות במחיר מופחת כי אנשים אחרים לא יכלו לקנות באותה סכום

הילית111

New member
תוודה

אשמח לדעת אם זה לא אישי מדי האם אתם זכאי משרד השיכון ? מרובת ילדים ? או הוריך הם זוג רגיל שעובד ומשתכר לא מקבל קצבה וכו או מקורב וכו כיזה מה שאמרו לי שקורה בנושא הזה הדירות שאנשים זכו בהם ולא יכלו לקנות העיריה מציעה אותם לאנשים אחרים שהגישו

הילית111

New member
תודה

זכאי משרד השיכון זה סיפור אחר.. כלומר אז ברור שיש להם יתרון על פנינו

למעלה