חנה...
טוב לדעת שאת יודעת מה שחופרי (ראש העיר) וגואטה (ממשרד מהנדס העיר) לא יודעים. 1.הם לא יודעים את המיקום המיועד של הפרוייקט. האפשרויות ששמעתי עליהן ...צמוד למרכז הטניס,צמוד לפסי הרכבת של רשפון,לייד המזבלה,מאחורי בית הקברות,וצמוד לכביש 531. 2.הם לא יודעים מי קהל היעד. רק נשואים עם ילדים או נשואים בלי ילדים?מה לגבי רווקים מעל או מתחת לגיל 30,או גרושים... מה שבטוח שמשרד הפנים פתח את ההרשמה לאזרחי המדינה ולא לתושבי רעננה...(למה חופרי לא נלחם לשריין את תושבי העיר?) 3.הם לא יודעים את המחיר המשוער,את טיפוסי הדירות,סוג הבניה (היום יש 3 שיטות בניה). 4.ביניין חדש לוקח לבנות בממוצע שנתיים,שכונה באזור ללא תשתיות לפחות 4-5 שנים כולל פיתוח השטח.מה גם שרק במחצית השנייה של 2008 יבחר הקבלן המבצע.כך ששנת 2010 לאיכלוס זה לא ראלי..מאיפה הבאת את המספר הזה? בגדול אני מאוד מאוד מאוכזב מכל ההתנהלות של קברניטי העיר בעבר (כן גם מביילסקי) ובהווה לגבי תחום הדיור. לי כרווק שעובד בעבודה לא ממש נוצצת אין שום סיכוי לרכוש דירה בשכונה צעירה כמו לב הפארק,2004,2005 כל השוק בנוי לזוגות וברעננה יש בועת מחירים רצינית במחירי הדירות(לא הקוטג'ים או הדופלקסים),כך שבאמת רבים עוזבים בצער. ראש העיר יכול להשליש את קצב הפשרת הקרקעות ואישורי הבניה כדיי לווסת את המחירים,אבל אין לו כל אינטרס לעשות כך. הוא מעדיף אוכלוסיה חזקה שתגיע מבחוץ ותשלם ארנונה גבוהה בקצב בנייה איטי מאוד. לגבי דירות ברחובות הוותיקים כמו מכבי,חנקין,אליעזר יפה וכדומה אם כל הכבוד לא מתאים לי לגור בדירה בלי מעלית,בלי חנייה,בלי גינה מטופחת ובלי תרבות דיור בהרבה מקרים ועם אוכלוסיה זקנה ו/או/ו צעירים שמחליפים דירות כל חצי שנה. מה גם שאם יבנו כמו שמתוכנן בשיטת טלאי על טלאי כל העיר היפה הזאת תאבד את היופי שלה ויווצר עומס בלתי נסבל במרכז העיר. אני דיי התיאשתי ... רעננה בדרך להפוך לעיר אליטיסטית וקרה,עצם העובדה שאת חושבת שזוג צעיר יכול לשלם 200-250 אלף דולר לדירה ישנה ואת חושבת שזה מחיר סביר ,רק מגביר את האנטגוניזם שנוצר בין המעמדות.