פרויקט זוגות צעירים

דיזוני

New member
פרויקט זוגות צעירים

מתי מתחילה ההרשמה? היכן? מה הקריטריונים?

הדבר היחיד שידוע הוא...

שיש דבר כזה.. והוא בהפקדה. כל נציג בעירייה יאמר לך דברים אחרים,ובסה"כ אף אחד לא יודע כלום. מה שבטוח שיש להם אינטרס להריץ את זה רק לפני הבחירות...וחבל. כלומר רק בעוד שנה וחצי בערך באמת יחלו לפתח תשתיות ולבנות ורק בעוד 5-6 שנים יהיה אפשר להתאכלס..הערכה שלי. בגדול אם אין לך "מעמד" מספיק איכותי של הכנסה והשכלה ,כלומר אם אתה לא מהנדס הייטק או בן להורים אמידים ,הרשויות יעדיפו שתרכוש דירה בחדרה או אלפי מנשה .. אני מחכה כבר משנת 2000 וכנראה שבסוף ארכוש דירה בפ"ת (שכונת אם המושבות החדשה),הרבה יותר זול,ולא פחות איכותי.גם מבחינה אסתטית.. הבעייה שגם דירות לשכירות אין ברעננה.

אתעלם מהסרקאזם ואתייחס ברשותך לעובדות

הקריטריונים אינם נקבעים על ידי עיריית רעננה ולכן אין שום קשר לבחירות - מה שידוע כעת הוא שהקריטריונים אמורים להתבהר בחודשים הקרובים ותחילת הרשמה ב- 2008. השכונה מתוכננת לשנת 2010. שום דבר לא השתנה. אני מבינה שההמתנה למועדים האמורים מורטת את העצבים, אולם אין זו סיבה להשמיץ את הגורמים המעורבים או להפיל על עיריית רעננה "תיק" בדוי שאין שום קשר בינה לבינו. סבלנות, המועד אינו מוכתב ע"י העירייה, וגם הוא יגיע. אני מסכימה שלא פשוט למצוא דירות להשכרה בעיר אבל בסופו של דבר המתמידים מוצאים. לגבי קניה - ביד שניה יש בשפע. אישית, גם אם היו משלמים לי לא הייתי מגדלת את ילדי בפתח תקווה או אלפי מנשה, מה שהיווה עבורי מוטיבציה מספקת להתמקד במציאת פתרון דיור שמתאים לי ברעננה, בזמנו. וכשצחפשים - מוצאים.

חנה...

טוב לדעת שאת יודעת מה שחופרי (ראש העיר) וגואטה (ממשרד מהנדס העיר) לא יודעים. 1.הם לא יודעים את המיקום המיועד של הפרוייקט. האפשרויות ששמעתי עליהן ...צמוד למרכז הטניס,צמוד לפסי הרכבת של רשפון,לייד המזבלה,מאחורי בית הקברות,וצמוד לכביש 531. 2.הם לא יודעים מי קהל היעד. רק נשואים עם ילדים או נשואים בלי ילדים?מה לגבי רווקים מעל או מתחת לגיל 30,או גרושים... מה שבטוח שמשרד הפנים פתח את ההרשמה לאזרחי המדינה ולא לתושבי רעננה...(למה חופרי לא נלחם לשריין את תושבי העיר?) 3.הם לא יודעים את המחיר המשוער,את טיפוסי הדירות,סוג הבניה (היום יש 3 שיטות בניה). 4.ביניין חדש לוקח לבנות בממוצע שנתיים,שכונה באזור ללא תשתיות לפחות 4-5 שנים כולל פיתוח השטח.מה גם שרק במחצית השנייה של 2008 יבחר הקבלן המבצע.כך ששנת 2010 לאיכלוס זה לא ראלי..מאיפה הבאת את המספר הזה? בגדול אני מאוד מאוד מאוכזב מכל ההתנהלות של קברניטי העיר בעבר (כן גם מביילסקי) ובהווה לגבי תחום הדיור. לי כרווק שעובד בעבודה לא ממש נוצצת אין שום סיכוי לרכוש דירה בשכונה צעירה כמו לב הפארק,2004,2005 כל השוק בנוי לזוגות וברעננה יש בועת מחירים רצינית במחירי הדירות(לא הקוטג'ים או הדופלקסים),כך שבאמת רבים עוזבים בצער. ראש העיר יכול להשליש את קצב הפשרת הקרקעות ואישורי הבניה כדיי לווסת את המחירים,אבל אין לו כל אינטרס לעשות כך. הוא מעדיף אוכלוסיה חזקה שתגיע מבחוץ ותשלם ארנונה גבוהה בקצב בנייה איטי מאוד. לגבי דירות ברחובות הוותיקים כמו מכבי,חנקין,אליעזר יפה וכדומה אם כל הכבוד לא מתאים לי לגור בדירה בלי מעלית,בלי חנייה,בלי גינה מטופחת ובלי תרבות דיור בהרבה מקרים ועם אוכלוסיה זקנה ו/או/ו צעירים שמחליפים דירות כל חצי שנה. מה גם שאם יבנו כמו שמתוכנן בשיטת טלאי על טלאי כל העיר היפה הזאת תאבד את היופי שלה ויווצר עומס בלתי נסבל במרכז העיר. אני דיי התיאשתי ... רעננה בדרך להפוך לעיר אליטיסטית וקרה,עצם העובדה שאת חושבת שזוג צעיר יכול לשלם 200-250 אלף דולר לדירה ישנה ואת חושבת שזה מחיר סביר ,רק מגביר את האנטגוניזם שנוצר בין המעמדות.

אז ככה

לגבי סעיפים 1-4: לא התייחסתי ל- 1, 2+3 זה בידי משרד השיכון כרגע, מחיר וטיפוסי הדירות אכן עוד לא ידועים ברזולוציה מדוייקת כי זה גם תלוי קריטריונים (אולי ש ק 1 יוכל לתת מענה משוער). לגבי סעיף 4 - אני מסכימה איתך שזה לא ריאלי, זה מה שדובר בזמנו (עוד בימי ביילסקי). לגבי דירה ישנה - אני לא מסכימה איתך באופן גורף ומוחלט. זו יכולה להיות דירה ראשונה נפלאה למי שבתחילת הדרך, מעליות יותקנו בשנים הקרובות בהרבה בתים (חשוב לבדוק בקניה את הפוטנציאל - האם זה ניתן ובחלק מהבניינים כבר הדיירים מדברים על זה). רוב הבתים מטופחים. הרבה צעירים מחליפים כעת את קשישי האיזור. אני מתאפקת שלא לצחוק מהאמירה "מגביר את האנטגוניזם בין המעמדות". לאיזה מעמד נראה לך שאני שייכת? ובכל זאת, זוג צעיר עם 2 משכורות סבירות וסכום התחלה קטן, יכול להתמודד עם רכישת דירה של 200 אלף $. דירות ק"כ ניתן למצוא גם ב- 170-180. וגם לא חייבים לקנות. קנה ותשכיר במקום אחר - וגדל את הילדים שלך ברעענה, בתחילת הדרך בדירה שכורה. גם זו אפשרות. ואני בטוחה שיש עוד קומבינציות אפשריות.

אזהרה ראשונה ואחרונה

טרולים לא יכולים להתקיים כאן. בניגוד לבעבר, כשנאלצתי להשקיע עבודה בהרחקתכם, אנו כאן עם ממשק ניהול משוכלל. יש לך 3 ברירות - להתיישר לרוח הדיונים בפורום, ללכת למקום אחר או להיות מורחק. מקווה שתבחר באפשרות הראשונה. מהגולשים אני מבקשת לא להענות לשיח נמוך ופרובוקציות. תודה ושבת שלום, חנה

ש ק 1

New member
זכר אלפא הנפלא

משום מה יש לי הרגשה שמישהו שינה את שמו לאחרונה אך ניגש לעיניין אין שום פסול במעבר להתגורר בפ"ת נהפוך הוא בבחירות הבאות אלינו לטובה יהיה כנראה מהפך בפ"ת וידידי ורעי אורי אוהד יהיה ראש העיר ואני סבור שיהיה נעים מאוד לגור בפ"ת לאחר היבחרו. אשר לפרויקט לזוגות צעירים העתיד להיבנות ברעננה הרי כפי שנאמר לך ולכלל תושבי העיר התוכנית אכן הופקדה ומה לעשות במדינתנו יש בירוקרטיה שילטונית ואין לנו אלה להמתין ואכן לאחר שהתכנית תחזור מהפקדה תחל העירייה בתכנון השכונה ואני מניח שבעלי הקרקע אשר כנראה מתנגדים להפקעת השטח מידיהם (ומי שעבר בימים האחרונים ע"י השטח המיועד ראה ודאי כי בעלי הקרקע נטעו עצים וזאת במגמה להעלות את התמורה אותה יקבלו בגין הקרקע המופקעת)והם יגישו התנגדויות לתכנית המוצעת ויתכן כי תהיה סחבת בבתי המשפט אולם לבסוף לאחר כל התלאות אותם מניתי אכן תקום במקום שכונה לזוגות צעירים ברם מי שסבור כי בכך הגיע הישועה טועה בגדול משרד הפנים אינו מוכן לקבל כי לבני רעננה תהיה זכות קדימה אלא דורש כי כל אזרח במדינה יוכל להשתתף ברכישת דירה ברעננה נכון להיום עיריית רעננה והעומד בראשה נילחמים כנגד הגזרה ודורשים כי השכונה תיבנה למען ילדי העיר ואני מקווה כי כולנו נצטרף ונעזור במאבק זה על ביתנו.

נכון,הייתי ANAVI131

ושיניתי לזכר אלפא,כי בכל פורום/קומונה חשבו שאני בלונדינית,ואני בכלל שטני לכוון הג'ינג'י. את בעלי הקרקעות צריך לתלות על העץ הכי גבוה בעיר (ואני כגנן מכיר אחד כזה)חחח. האם לי כ רווק ללא ילדים יש בכלל זכות להשתתף או שפשוט אחפש לי בית בעיר אחרת ?

אם אתה מעל גיל 27

אתה זכאי משרד השיכון למהדרין. אבל תבדוק את זה, בכל זאת עברו אי-אילו שנים מאז שאני קניתי את דירתי הראשונה (כרווקה מעל גיל 27).

אז מה יש?

הייתי רצה לרכוש יד שניה ב- 2007, כדי להרוויח זכאות ולגרור משכנתא בתנאים מועדפים לדירה הבאה.....

לקחו לצעירים מיליארד וחצי ש"ח,והעבירו לזקנים

לא מעצבן? לפעמים אני שואל את עצמי למה אני משרת במילואים,למה אני משלם מסים מלאים,ומה בכלל אני מחפש במדינה? כעצמאי כל התנאים לרעתי. טוב זה סתם שחרור קיטור,כבר מרגיש יותר טוב!

ש ק 1

New member
זכר אלפא הנפלא

אני קורא את תשובתך ואני נדהם אתה חיי עפ"י סטיגמות " חשבו שאני בלונדינית" והרי ידוע ומקובל בחברה שבלונדניות הן יפות ומטומטמות ואיש אינו מתיחס לדעתן ולכן אחליף את שמי ואקבל התיחסות רצינית לדברי. ואכן זכר אלפא המופלא שם רצני מאוד אמור לי ואני מקווה שאנני פוגע בך אך כאשר אתה בה במגע אם אנשים אתה מסתובב עם אבר המין שלך על המצחכדי לקבל יחס רציני שכן אחרת אנני מבין מהיכן הגיע השם הנוכחי אשר ברור שאינו מעיד על רצינות. אשר לשמי ודאי הבנת כי ש ק הם ראשי התיבות של שמי האמיתי אשר אני גאה בו ובאשר לנושא אשר אתה מעלהמשום מה אתה עושה רושם של אדם ממורמר מאוד אתה כועס על כל העולם משום שאינך מצליח להגיע אל היעדים אותם כנראה הצבת לעצמך אך למה אתה מאשים אחרים אותם בעלי הקרקעות (ולי אין קרקעות ברעננה למרות שאני מוותיקי העיר) ורוצה לתלות אותם משום שהסתכנו ורחשו קרקעות ברעננה בימים שרכישת קרקע ברעננה היתה הימור הם שמו את מיטב כספם והיום לאחר עשרות שנים מתברר שההימור הצליח אזי אתה רוצה לתלות אותם. אשר לזכויותך אותם קובעת המדינה ולא ראש העיר כאשר תשכיל אתה והציבור במדינה כי את המדיניות החברתית במדינת ישראל קובעים ש"ס וחמאס כאשר עליהם חוברים חברי כנסת כמו אופיר פינס תושב עירנו ועוד חברי כנסת מהשמאל והימין אנו נראים כפי שאנו וזכויותנו נרמסות ואל כן הפנה טענותך אליהם שנה טובה

מר ראשי תיבות

קודם כל כנס לבלוג שלי ותבין שהכל באווירה צינית ובהומור.http://www.tapuz.co.il/Blog/manageBlog.asp ועכשיו ברצינות: נכון אני ממורמר מכך שראשי העיר מבטיחים דברים במערכת הבחירות שכנראה אין להם כל יכולת פוליטית או ציבורית לקיימה,בדיוק כמו סוגיית הדיור. משנת 2000 אני שומע תשובות והבטחות שכנראה אין להם כל בסיס. אין לי על מה לדבר אם אופיר פינס או עוזי לנדאו או גברת פולישוק בלוך ובטח לא עם נסראללה או הרב עובדיה. מה שבטוח שזכויות הצעירים נרמסות ויתכן שאכנס בעצמי לפוליטיקה כדיי לשנות דברים. לגבי אלו שרכשו קרקעות חקלאיות כמובן שאין לי דבר נגדם,גם השקפתי הפוליטית היא קפיטליסטית בתחום הכלכלי,ואני מאחל להם הצלחה עיסקית נרחבת. כל חברי עזבו את רעננה מלבד שלושה שאביהם רכש בעבורם את הדירה. כנראה שגם אני נאלץ לעזוב למרות שפרנסתי פה ואני אוהב את העיר,אבל כאחד שחי ברעננה כבר 30 שנה,אני בהחלט מתחיל להרגיש שזאת לא סוג האוכלוסיה שאני מכיר,אין יותר את החום/אחווה/שיתוף ואווירה כללית טובה כפי שהכרתי. בעבר שהצגתי את עצמי כמי שגר ברעננה,העריכו אותי ביראת כבוד ממש.היום זה מעורר התנכרות.כבר לא ממש נעים.

2 דברים

1. החווייה של "זו חברה אחרת" מלווה כמעט כל מי שבגר ויצא מהחממה של "הקהילה" - זו של הילדים וההורים שמלווים אותך מהגן ועד אחרי הצבא. אני הייתי באותה תחושה בזמנו ונתקלתי בזה עשרות פעמים מאז. פרספקטיבה. 2. כשאני אומרת שאני מרעננה, יש תגובה מאוד לא מתנכרת. להיפך. רעננה של שנות השבעים והשמונים היתה "חור הקצה העולם", רחוקה תרבותית, אסתטית ועדכנית מהעולם. בעשרים השנים האחרונות היא הפכה למקום האטרקטיבי שהיא לא היתה בעבר. אז, היא היתה מפלטם מחוסר ברירה של אלו שלא יכולים כלכלית להישאר במרכז. יש כאן למשל שכבה עבה של תושבים ויתיקים מאז, משנות השבעים, שהם פליטי רמת גן. אני הגעתי לפני שבע שנים, ואפילו בפרק הזמן הזה - היא הפכה יותר ויותר מעניינת ואטרקטיבית משנה לשנה.

ש ק 1

New member
רעננה בשנת 2525 חזון ואו דמיון

אני קורא את דברי המשתתפים בפורום ואני מזהה מצוקה אמיתית של תושבי העיר בנושא מגורים לצעירי העיר ודור ההמשך בעבר כבר היבעתי את דעתי בנושא הן בפורום חזון העיר שהוקם ע"י ראש העיר , גם בפני ראש העיר, וגם בפורום עם כי בקצרה ואל כן חשבתי שאני צריך לחלוק עם החברים בפורום את רעיונותי לגבי פתרונות אפשריים בנושא המעיק על כולנו. כמי שגדל ברעננה אני מכיר את תהליך הקמתה של העיר צעד צעד ואני יכול להעיד כי רעננה נבנתה במשך שנים ללא תכנית אב אלא בצורה של שכונות רעננה המושבה שרובה היתה פרדסים הופשרה לבניה כאשר איש מהקברניטים באותה תקופה לא העריך ולא חזה כי ביום מהימים תהפוך לעיר בישראל ועוד אחת הערים המבוקשות הארץ.אך את הנעשה אין להשיב וצריך להסתכל קדימה ולחשוב על העתיד ולתכנן אותו כראוי ולא לחזור על שגיאות העבר.ואני חייב להוסיף כי ישנם תושבים שעדין מתגעגים לעבר ואף מתרפסים עליו ואינם מוכנים לתת לקידמה להגיע לעיר והיו רוצים ואף פועלים בנושא להחזיר את רעננה לשנות החמישים והשישים בית קטן בערבה ברעננה ישנם רחובות שלמים שניבנו לפני ארבעים שנה רחובות כמו לוי אשכול, מכבי, קרן היסוד,וכמובן רח' ברנדס וסביבתו בתים בני שלוש קומות ללא מעלית והדיירים אשר רכשו אותם בצעירותם התבגרו והיום אינם דואגים למראה החיצוני של הבית הבית הפך עבורם לכלא מאחר ואין מעלית על קירות הבתים אנו יכולים לראות את בלי השנים ואותם תושבים אינם יכולים להתמודד אם עלויות התיקונים והשיפוצים הדרושים. אולם אותם בתים נמצאים על שטחים גדולים יחסית שכן באותם שנים הקרקע ברעננה היתה זולה וכאשר קבלן בנה הוא בנה דירות גולות ומרובחות ברח' בר-אילן גודל דירה 120 מ"ר ממוצע . וני סבור כי יש להכין תוכנית בינוי חדשה לעיר תכנית שתושתת על פינוי ובינוי הריסת הבניינים הישנים ובנית בניינים חדשים ללא חשש מעליה לגובה בניינים בעל עשר קומות אם מעליות עם גנים בין הבניינים רחובות רחבים חניות תת קרקעיות תשתיות עירוניות חדשות מרכזי קניות אזוריים בניה ירוקה מערכות מיחזור תוך שילוב טכנולוגיות מתקדמות ולדעתי גם אין צורך לפחד מעיר בת 150000 תושבים להזכירכם זה בסך הכל פרבר בכל עיר בעולם. אני מקווה כי תצטרפו אלי ותגיבו לכתבה זו אשמח לשמוע ולקרוא את דיעותכם שנה טובה

אני השתתפתי בדיון על חזון העיר

בקבוצת מיקוד מס' 14 של הצעירים. העלתי מס' רעיונות גם בתחום האסתטי וגם על חזון הנדל"ן. כשהאחראית ורדית אני חושב,תסיים את עיצוב החזון אפשר לפרסם אותו גם פה בפורום. החזון שלי: 1) אני בעד סיפוח בשלב ראשוני של גבעת חן ,בני ציון ובצרה. 2)בשלב מאוחר יותר יש לאחד את כל הערים ומושבי הסביבה (הוד השרון-כ"ס-רעננה-הרצליה ומושבי הסביבה)לעיר אחת גדולה.עם ראש עיר אחד ומנכ"ל אחד שינהל רשות מוניציפלית אחת גדולה.כך ניתן לתכנן יותר טוב תשתיות,התפלת מי ים (צפויה מצוקת מים תוך שנים ספורות),מתקני מיחזור,מוסדות חינוך וספורט וכדומה. כמובן שלכל עיר תשאר מועצה מקומית שתמשיך לייצג את רצון התושבים בכל עיר ומושב.. יש לציין שכבר כיום יש לנו קבוצות ספורט מאוחדות עם שכננו מהרצליה. כמובן שהעיר המאוחדת תפעל על פי חזון משותף ובכפוף לסטנדרטים הגבוהים שהציבה רעננה . 3)הגדלת קצב הפשרת הקרקעות ואישורי הבניה (לפחות פי 3 מהמצב כיום). 4)על כל בניין חדש שיקום יש לאשר עד 9 קומות,וזאת כדי לשמור על עיר ללא גורדי שחקים למניהם. 5)קבלן שירצה לבנות ביניין חדש יחוייב לשריין לפחות 5% מהדירות למכירה לגודל של 2 ו/או 3 חדרים.מה שיתן פתרון לרווקים וגרושים.(היום בונים בעיקר 4-5 חדרים ורק בינייני יוקרה). 6)באותו העיניין יש לחייב קבלנים ש 5% מהדירות יבנו לצורך השכרה לתקופה של מינימום 5 שנים,כדיי לווסת את מחירי השכירות הגבוהים.כמו שהיה בעבר בשכונת לב הפארק ורח' המחתרות. 7)יש לתכנן מפעל להתפלת מי ים בשיתוף כל הערים השכנות שיספק מיים בשלב ראשון לחקלאות ,לתעשיה ולגינות הנוי, ומאוחר יותר גם לצריכת התושבים. 8)יש לבחור עץ מסויים בצבע פריחה מסויים שינטע בכל השכונות החדשות באזור (כמו בעיר פרטוריה בדרום אפריקה,שנקראת "עיר הג'קרנדה" על שם עץ הסיגלון הנטוי בכל העיר ויוצר נוף סגול מקסים על כל שטח העיר בתקופת הפריחה. ממה שאני הבנתי קבוצות המיקוד המבוגרות יותר מתנגדות באופן מוחץ לפיתוח העיר,ומצידם אפשר לתכנן להפוך את בתי הספר לבתי אבות...

למעלה