פרויקט חדש בנתניה...שימו לב למגמה בערי החוף

fireman

New member
מגמה שכדאי שתיפסק

מוכרים את חוף הים הציבורי בכסף לקבלנים ולעסקנים

tamir1991

New member
שים לב בסירטון שמוצג באתר

זה לא בנוי על החוף הים ! זה בכלל ייבנה במזרח החוף, בקו של הטיילת

tamir1991

New member
ועוד משהו ...

שמתי לב שכל פעם מציגים פה בפורום תוכנית למגדל חדש אז אתה עונה נגד כל הזמן אנטי! ניראה כי ההשקפה שלך זה אי בניית מגדלים בכלל ! דיי גורדי שחקים זה מסמל את העידן החדש

oren*

New member
לדעתך בניית גורדי שחקים על קו החוף מוצדקת?

fireman

New member
הבעיה נעוצה במספר 1991

שמוצמד לשמך. אתה עוד צעיר, כנראה שלא מבין את המשמעויות שמעבר ל"נורא יפה"...אגב, זה נורא או שזה יפה? יש הרבה מעבר ליופי ועם הזמן אתה עוד תלמד את זה.

tamir1991

New member
לפירומן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

גם ככה יש עכשיו זיהום אוויר חמור בגוש דן! מה שעושה את הזיהום האוויר זה כלי תעופה, כלי תחבורה ומפעלים-ולא מגדלים לפני 5 שנים, שעוד לא היו בנייה לגובה בקו החוף, לא היה זיהום אוויר??????????????? היה ועוד איך אגב, עזריאלי לא עוצר את תנועת הרוח? מגדל שער העיר לא עוצר את תנועת הרוח? אז מה....... לא יבנו יותר בנייה לגובה? ים התיכון=> הרוח בתנועה =>מגדלי עזריאלי=> בום טרח , הרוח נעצרה בעזריאלי ולא ממשיכה בתנועה שלה לצד המזרחי של ישראל (אוי אוי אוי ,
מה נעשה? נוריד את עזריאלי?) ובקשר "הבעיה נעוצה במספר 1991" - אז הבעיה נעוצה במילה man שמוצמד למילה fire הרי man הפרוש של המילה מאנגלית לעברית זה גבר, איש..... (לה) אז אתה, ה-man, חושב כמו כל איש אחר, שילדים לא מבינים כלום וש"יגדלו יבינו". אז בהודעה הזאת קטלתי אותך

דןמור

New member
בוודאי שזה יוצר זיהום

כשאתה בונה מגדל של 40 קומות בתוך שכונת מגורים, אתה למעשה מכניס עוד בערך 320 מכוניות לאזור של דונם אחד - אתה יודע כמה זיהום זה יוצר? עכשיו תחשוב על 10 מגדלים של 40 קומות - אם פעם באותו אזור היו בערך 500 מכוניות, אז היום יש 3200 מכוניות - הבדל עצום בכמות המכוניות הנכנסות לאזור ומזהמות את האוויר. בוודאי שיש משמעות גדולה על זיהום האוויר.

fireman

New member
לא קטלת אפילו נמלה נכה

עם טיעונים של כתה ח' בגוש דן יש היום זיהום אויר חמור - בזה אתה צודק. לזיהום האויר גורמות מכוניות, תחנות הכוח, מטוסים ומפעלי תעשיה - נכון גורדי שחקים לא גורמים לזיהום אויר - אני לא יודע מאיפה הגעת למסקנה הזאת שזה מה שאני טוען? תחזור קצת על הבנת הנקרא ועדיף כמה שיותר מהר כי בגיל מבוגר כבר קשה לעבוד על זה. עזריאלי נמצא בריחוק יחסי מקו החוף של תל אביב ולכן לא ברורה מידת השפעתו. כאשר נבנית רצועת בניינים על קו החוף נגרמת חסימה של הרוחות הנושבות מכיוון הים ומונעת מרוחות לנשוב מאזור הארץ אל הים ובכך לייצר תחלופה של אויר באזור גוש דן. היום המצב הוא עוד ניחא אבל לפי התוכניות הצפויות הבניה לגובה על קו החוף ולא רק באזור תל אביב נכנסת לקצב רצחני תרתי משמע. כאשר הרוחות נחסמות ע"י בניינים זיהום האויר באזורים הנמוכים לא מתפזר, הערפיח נשאר במקומו ומכאן אנשים נושמים, התחלואה כתוצאה מזיהום האויר עולה ואיכות החיים יורדת. אלו עובדות שפרופסורים ששמים אותי ואותך ביחד בכיס הקטן כבר כתבו עליהן מאות מחקרים. אבל אתה "היבר חוכם" יודע הכל, מבין בהכל וחושב שאתה גם מצחיק. כשתעשה קורסים באוניברסיטה בנושא הנדסת סביבה ותעבור הרצאות בנושאי בניה ירוקה והשפעות הבניה על הסביבה תבוא לגלות לי את אמריקה....עד אז תחסוך מעצמך את המבוכה שאתה גורם לעצמך בדברי ההבל שלך.

fireman

New member
ובשביל שיהיה לך מעניין.

http://www.knesset.gov.il/MMM/data/docs/m01224.doc דו"ח על השפעות הבניה לאורך קו החוף על זרימת החולות, הרס סביבה והקטנת שטחי החופים הפתוחים http://serendip.brynmawr.edu/biology/b103/f01/web3/webb.html סכנות העיר הגדולה ונקנח עם מאמר שאיתו למדתי שמתייחס לנושא באופן ישיר, מרחיב בצורה מאוד מנומקת ורחבה את התפתחות אזורי רביצת האויר ואם תרצה את כולו תצטרך להשקיע 30$ אבל שם תוכל לקרוא את התקציר http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6VG5-3V7B1MM-6&_user=10&_coverDate=12%2F31%2F1998&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&view=c&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=efd36579f2e4d9ae87348ed1e4632dba ותאמין לי, זאת רק ההתחלה.

tamir1991

New member
התחמקת מהשאלה שלי

האם עזריאלי חוסם רוחות? ברור שכן אז לא יבנו יותר בעולם ביניינים לגובה ? מה לעשות , ערים הנודעות בערפיח המכסה אותן הן לוס אנג'לס, סנטיאגו דה צ'ילה, בואנוס איירס ועוד

תמיר צודק! הרי כל מגדל יכול לחסום רוח!

לא בהכרח רק בקו החוף ותוכון אתה היחידי שפה מפגר לפחות פירומן מסביר כמה סיבות למה לדעתו שזה לא טוב בנייה בקו החוף אבל אתה מה אתה מבין? פה זה פורום כל אחד מסביר את הדעה שלו עוד 20 כל גוש דן תיהיה מגדלים לגובה הרוח לא תוכל לנוע מטר ולא בהרכח רק בקו החוף אלא במרכזי העיר כמו שתמיר מסביר הוא צודק

oren*

New member
מההודעה שלך זה נשמע ממש טוב,

להצטרף לאותה רשימה עם ערים הנודעות בערפיח המכסה אותן. מה הלאה? אחוז הפשע? זנות? בני נוער שלוקחים סמים? תשמע, נורא מתחשק לנהל דיון בוגר רציני סביב הנושאים שאתה מעלה, אבל נראה שאתה פשוט לא מסוגל לעשות זאת וכל תגובה יותר ילדותית מהשניה ("כי זה יפה", "ערים הנודעות בערפיח המכסה אותן"), גולת הכותרת היא האשמתו של ערן בהתחמקות, כתגובה להודעה מנומקת ועמוסת קישורים למאמרים מקצועיים. חבל, אבל אני מקווה שזה לא יפגע ברצון של משתתפים אחרים כאן להגיב ולהשתתף בדיונים.

tamir1991

New member
כנס

זהו שלפחות אני כותב הודעות בנושא בניית מגדלים בקו החוף ולא מקים דיון על המשפט "תודה, מתוק" שגרר אחריו 10 תגובות להזכירך לפני שבוע זה היה משהו בוגר?

fireman

New member
אתה שוב מכניס לי מילים לפה.

וזאת תהיה הפעם האחרונה שאני אגיב בנושא, אין ספק שהגישה הזאת הגיעה לי עד מעל הראש, אני מרגיש שאני מקיים דיון עם קיר. אני לפעמים לא יודע על מה אני משקיע מזמני ומהמוטיבציה שלי. הקישור שהבאתי ושבר את העמוד (סליחתכם) נוגע לז'ורנלOCEAN & COASTAL MANAGEMENT שיוצא אחת לחודש כמדומני ועורך סקירה מחקרית סביב הגלובוס על המתרחש מבחינות סביבתיות ואקולוגיות ובמיוחד בכל מה שקשור לימים. המאמר בגרסת הרשת עולה 30$, בזמנו קיבלנו כמה חוברות של השנים האחרונות שהושארו בספריה ויכולנו לעיין בהם. אין ספק שיש שם מחקרים מרתקים עם עובדות מדעיות בדוקות שיזעזעו כל אדם שגר בעיר גדולה אם נתייחס לנושא הישיר. אני מציע לך לקרוא את התקציר בכדי לקבל טעימה מאוד קטנה על הנושא, אם זה עדיין לא גרם לך להפנים את המסר הבעיה היא יותר גדולה ממה שחשבתי. העניין כאן הוא לא אם עזריאלי חוסם את הרוח או לא חוסם את הרוח אלא מתייחס למגמה כללית, תוכל לקרוא לזה תופעה שמתבטאת בעליית גובה הבניינים על קו החוף.... תראה את שרשור התמונות מדובאי....זה פשוט מחריד מה שקורה שם, תסתכל על התמונות, קירות ענק על קו הים ולא רחוק היום שבו קו החוף של גוש דן ייראה ככה, אם נמדוד את הקצב, תוך 15 שנה תל אביב תיראה ככה, מחסום בטון על קו החוף שממנו יסבלו כל תושבי גוש דן. הרוח המגיעה מהים תעצר בבניינים האלה, הפיח והזיהום בתוך גוש דן ייחסם ולא יוכל להתפזר לכיוון הים. או ואבוי אם אתה מקווה לחיות בערים עם זיהום אויר כמו בואנוס איירס לוס אנג'לס וניו יורק. לבנות לגובה לא רק שאפשר, זה אפילו הכרחי לנוכח מצוקת הקרקעות באזור המרכז אבל הבניה צריכה להיעשות בתבונה, תוך כדי התחשבות בסביבה ובבעיות שבניה מגמתית מסויימת עלולה לגרום להלשכות סביבתיות חמורות. הבניה צריכה להיות במודל דומה לאזור הבורסה ברמת גן, גושים של בניינים המרוחקים זה מזה מרחק משמעותי שיאפשר זרימה חופשית של רוחות והחלפת האויר מעל אזור הגוש כולו.

fireman

New member
והנה עם תמונה להמחשה

שלקחתי משרשור דובאי..... מצד שמאל הים מביא רוח, הרוחות נעצרות בשורת המגדלים שמהווה מחסום, הרוח מתערבלת וחוזרת חזרה מהכיוון ההפוך הרוח שנע לכיוון החוף המביאה איתה בגוש דן את כל הפיח והזוהמה נעצרת בבניינים, הרוח מתערבלת והזיהום והפיח נכנס למצב של רביצה - עומד במקום..... זה ממש בקטן על רצועה ברוחב של 300 מטר לדעתי אבל התופעה הרבה יותר משמעותית גם בריחוק משמעותי מקו הבניינים. אני חושב שתקנות הבניה לא מספיק מחמירות בנושא הזה מבחינת המרחק המינימלי מקו החוף.

fireman

New member
בניית גורד שחקים צריכה להיעשות בהיגיון

אין מניעה לבנות גורדי שחקים כלל וכלל בכל מקום בארץ. אבל!. (תמיד יש אבל) בניית גורדי שחקים על קו החוף היא בעלת משמעויות הרסניות על הסביבה, פוגעת בזרמי הרוחות המגיעות מהים, יוצרות מחסומים ויזואליים ונוגסים מרצועת החוף שבמליא בקושי נשארה למדינת ישראל. אני לא מבין איך בגוש דן יושבים במחלקות ההנדסה ומאשרים בניה לגובה על קו החוף כשכל האזור סובל מזיהום אויר חמור יומיומי. הרוחות המים הן אלו שמחליפות ומניעות את האויר בכל אזור גוש דן, תחסמו את זה ואחר כך נראה מי יהיו אלו שיסבלו מזה. העיר שהעשירים יקבלו בריזה מהים....מי שנמצא מאחורה, שיחפש.

למעלה