אתה שוב מכניס לי מילים לפה.
וזאת תהיה הפעם האחרונה שאני אגיב בנושא, אין ספק שהגישה הזאת הגיעה לי עד מעל הראש, אני מרגיש שאני מקיים דיון עם קיר. אני לפעמים לא יודע על מה אני משקיע מזמני ומהמוטיבציה שלי. הקישור שהבאתי ושבר את העמוד (סליחתכם) נוגע לז'ורנלOCEAN & COASTAL MANAGEMENT שיוצא אחת לחודש כמדומני ועורך סקירה מחקרית סביב הגלובוס על המתרחש מבחינות סביבתיות ואקולוגיות ובמיוחד בכל מה שקשור לימים. המאמר בגרסת הרשת עולה 30$, בזמנו קיבלנו כמה חוברות של השנים האחרונות שהושארו בספריה ויכולנו לעיין בהם. אין ספק שיש שם מחקרים מרתקים עם עובדות מדעיות בדוקות שיזעזעו כל אדם שגר בעיר גדולה אם נתייחס לנושא הישיר. אני מציע לך לקרוא את התקציר בכדי לקבל טעימה מאוד קטנה על הנושא, אם זה עדיין לא גרם לך להפנים את המסר הבעיה היא יותר גדולה ממה שחשבתי. העניין כאן הוא לא אם עזריאלי חוסם את הרוח או לא חוסם את הרוח אלא מתייחס למגמה כללית, תוכל לקרוא לזה תופעה שמתבטאת בעליית גובה הבניינים על קו החוף.... תראה את שרשור התמונות מדובאי....זה פשוט מחריד מה שקורה שם, תסתכל על התמונות, קירות ענק על קו הים ולא רחוק היום שבו קו החוף של גוש דן ייראה ככה, אם נמדוד את הקצב, תוך 15 שנה תל אביב תיראה ככה, מחסום בטון על קו החוף שממנו יסבלו כל תושבי גוש דן. הרוח המגיעה מהים תעצר בבניינים האלה, הפיח והזיהום בתוך גוש דן ייחסם ולא יוכל להתפזר לכיוון הים. או ואבוי אם אתה מקווה לחיות בערים עם זיהום אויר כמו בואנוס איירס לוס אנג'לס וניו יורק. לבנות לגובה לא רק שאפשר, זה אפילו הכרחי לנוכח מצוקת הקרקעות באזור המרכז אבל הבניה צריכה להיעשות בתבונה, תוך כדי התחשבות בסביבה ובבעיות שבניה מגמתית מסויימת עלולה לגרום להלשכות סביבתיות חמורות. הבניה צריכה להיות במודל דומה לאזור הבורסה ברמת גן, גושים של בניינים המרוחקים זה מזה מרחק משמעותי שיאפשר זרימה חופשית של רוחות והחלפת האויר מעל אזור הגוש כולו.