פרויקט חוזרים ללימודים עם

baudrate

New member
שנת לימודים חדשה בפתח

האם המחאה החברתית גורמת לכם לחשוב שצריך לשנות במשהו את תוכנית הלימודים
בבתי הספר? לתת דגשים אחרים? האם החינוך צריך לשאוף לשנות את פני החברה ולשפר אותה?
מה הייתם רוצים ללמד את ילדיכם שלכם לאור המצב הכלכלי והחברתי?
מהו השיעור החשוב ביותר שלהם?

הרבה שאלות, שגם אני כאזרח וכהורה שואל אותן.

ESPS

New member
לא יודע אם זה קשור למחאה

אני חושב שצריך לחנך את הנוער לערכים מסוימים, ובית הספר לא עושה את זה.
אני חושב שזה עדיף לחיות בבית עם ההורים, ולא ללכת לבית הספר לעולם.
בתי הספר יודעים רק לפמפם חומר עיוני, חומר לימודי, ולא לדבר על ערכים, לא להכין את הנוער לשמירה מינימלית של חיים מוסריים.
זאת אולי מפני שמערכת החינוך מורכבת מאנשי חינוך שהם בעצמם חלוקים בדיעותיהם על ערכי החברה.

אולי זה קשור לזלזול בחומר האנושי... מע' החינוך מזלזלת בתלמיד, ורק בוחנת אותו ומודדת אותו ללא הרף, מבלי להשקיע בו השקעה חינוכית, במשמעות של הדרכה לחיים, הדרכה לחיי אזרחות.
אם אתה נשאר מאחור, אתה עלול להרגיש שאתה באמת אדם לא ראוי, חסר ערך.

לעתים המורים בעצמם מתגלים כלא ראויים ללמד, כ"תת רמה" וכעברייני מין. וזה קורה לעתים קרובות מאוד.
שיעורי החברה לעולם מוקדשים לענייני גבייה של דמי שכלול וחובות אחרים.

הצבא- גם יוצר מן דחייה של לימוד חיי האזרחות, חיי העבודה וכו'.
אתה בעצם מגיע לא מוכן לצבא, ונשאר לא מוכן עד לאחר השחרור.
יתכן שבצבא אתה רוכש מקצוע צבאי ( וזה לא קשור לחינוך ).
בצבא אתה רק צובר ניסיון, אבל אף אחד לא "מחנך" אותך, אלא רק מתעמרים בך, ומטילים עליך משמעת ופחד מפני משפט, מפני כלא.
הצבא לא "מחנך" אלא לוקח ממך שירות. אתה משרת את הצבא, והצבא מקבל ממך שירות ( לא הפוך ). זה גם לא תפקידו לחנך...

נחזור לחינוך
מע' החינוך בארץ לא ראויה לשמה. זו מערכת להשכלה מינימאלית, ללא שום חינוך.
אבל... כבר אמרתי שלדעתי, שם המשחק הוא קיבעון, קיפאון, חוסר תקציב, חרדה מפני גירעון, וכיוב' מגבלות.
לא היה שינוי וגם לא יהיה שינוי בחינוך. ישראל היא מדינת "רק כסף".
יש רק השכלה מינימאלית במקצועות הבסיסיים, מתמטיקה, אנגלית, ספרות וכיוב'.
אני זוכר את כל מאות השעות החופשיות שהיו לי בתיכון בשיעורי "של"ח " ושיעורי חברה.
אני זוכר שבמלחמת המפרץ, אמרו לנו שאין מקלטים בבית הספר, וכשעשו לנו תרגילי התגוננות ושלחו אותנו מכיתה אחת לשנייה, כשכל הכיתות היו על פני הקרקע ( לא במקלטים ), וכבר אז הבנתי שמשהו לא בסדר !!!
אמרו לנו שאלו ההנחיות של פיקוד העורף ושבית הספר מציית להוראות האלו.
מדברים גבוהה גבוהה על חינוך, ועל השכלה, אבל הזלזול תמיד היה ברור מאוד.
בית הספר יודעים רק ללמד מתמטיקה, אנגלית, ספרות, וגם זה בקושי. אבל בטח שלא מעבר לזה.
הזלזול- שורר וגם בולט לאורך כל הדרך, במערכת החינוך.
זה חבל שלא מנסים לחקות את מערכות החינוך של יפן, או מדינות מצטיינות אחרות בתחום החינוך.

ESPS

New member
קיבעון- קיפאון

יש גם ערכי חינוך שאי אפשר ללמד, ושהם למעשה "טאבו".
כך יוצא שאף אחד לא נוגע בהם, אלא מגלגל אותם לפתחו של אחר.

לא מלמדים אותך, שאלוהים הוא זה שברא את העולם כדי לחלוק את אהבתו בעולם הממשי.
לא מלמדים אותך שהאדם נברא בצלמו של אלוהים. שהאדם איננו אובייקט, אלא שהוא בעל נשמה.
המילה "אלוהים" היא בכלל טאבו.
כך גם דברים נוספים שקשורים לדת, ליהדות, ואפילו לחגי ישראל.
לא מלמדים אותך אפילו להגיד קדיש, ומה זה בכלל קדיש ( אני לא ידעתי עד גיל 25 ).

לא מלמדים אותך למשל שחיים הומוסקסואליים- הם חיים נפסדים, מפני שהדבר נאסר במקורות שלנו, ובגלל מהפכת סדום.
לא מלמדים אותך שילד קטן זקוק לשני הורים, לאמא ולאבא- ושזאת המסגרת הרצויה, לא תמיד אפשרית, אבל רצויה.
יש כאלה שלא מוצאים שום פגם בהבאת ילד לעולם ללא אבא. ושואלים "מה רע בזה?". זה קשה לענות על שאלות כאלה.
אח"כ לא מבינים למה פלוגה שלמה של חיילים הולכת לבית זונות ומקבלת מדליה מהמפקד. כ"כ מפתיע אותם...
זה בגלל אותה שאלה שחוזרת כל הזמן "מה רע בזה?". ואי אפשר לענות עליה ללא גרגר של אמונה באלוהים, והבנה שהבן אדם איננו אובייקט.

אם לא מנחילים את זה מגיל צעיר- זה אבוד.

בית הספר לא נוגע בדברים האלה, מפני שזה חומר נפץ. זה שנוי במחלוקת עזה ( ואני לא מנסה להעביר את האמונות שלי ).
כבר אמרתי ששם המשחק הוא קיבעון ?

ESPS

New member
זה בא גם מההורים

החרדים לא מפגינים בכיכרות.
הערבים לא מפגינים ולא הפגינו.
בגלל חינוך לערכים.
אין ערכים ללא אמונה במשהו / מישהו.

כשזה בא מההורים, או מבית הספר - אז יש חינוך לערכים.
ואם אין... אז אין.
ללא ערכים, צומח דור של אנשים, שמאמין רק בכסף.
וככה נראית החברה שלנו. חברה רק של כסף, מדינת "רק כסף".
חברה ללא ערכים, חברה של הומואים, של לסביות, של כופרים, של נהנתנים, של חזירים, של חד הוריות.
וככה עוברים עליהם חיים שלמים, בתחושת קיפוח, קיפוח אמתי או מדומה.
גם מעמד הביניים בעצמו, מאמין רק בכסף.
וזאת ממש הסיבה שהוא כנראה לעולם לא יקבל כלום.

hoshe

New member
בקיצור אתה רוצה מערכת חינוך דתית שמרנית לכולם

לא זכור לי שהקיבוצניקים, למשל, יוצאי מערכת חינוך חילונית לגמרי - התקשו לנצח במלחמות ישראל משום שלא חינכו אותם שאלוהים ברא את העולם.

מהצד השני גם החינוך הדתי ברשת "אל המעיין" לא ממש יצר אינפלציה של חיילים ומפקדים מצטיינים.

אבל העיקר שאתה לא מנסה להעביר את האמונות שלך למערכת החינוך...

ESPS

New member
לא דתית... אלא ערכית

אבל יש ערכים מסוימים שחייבים להעביר לנוער.
אם הנוער לא סופג אותם בנערותו, אז הוא "שרוף".
וזה חשוב לחנך לאמונה במשהו, במישהו, ובמערכת של ערכים כלשהי.
זה לא קיים.

אני לא מבין את הקטע של "חיילים וקצינים מצטיינים".
ממש לא נראה לי מושא לחיקוי. אפילו לא בדוחק.

קיבוצניקים- זה דוגמא לא טובה, מפני שהקיבוץ כן טורח לחנך אותם לערכים, לערכי הקיבוץ, לחיי שיתוף, לחיי עבודה וחריצות. וזה לא קשור לבתי הספר של הקיבוץ, אלא לכלים של הקיבוץ עצמו.
גם אם אתה תלמיד קיבוצניק גרוע בבית הספר, יתכן שהפנמת את ערכי הקיבוץ, ושאתה תורם לקיבוץ, ואתה לא מרגיש מקופח, וממילא אין לך על מה למחות.
אני לא ראיתי אף קיבוצניק שיצא להפגין בכיכרות.

הקיבוץ *כן* מחנך לערכים, ולאמונה במודל חברתי מסוים.
בתי הספר לא עושים זאת ( ולעולם לא יעשו זאת ).
מכאן- שאני פאסימי בקשר למעמד הביניים העירוני, שהתחנך בבתי ספר עירוניים.
מעמד הביניים בעצמו- מאמין אך ורק בכסף, ומרגיש מקופח כשחסר לו כסף.

ESPS

New member
מעמד הביניים נדפק הכי חזק בחינוך

מפני שמעמד הביניים מעיף את הילדים שלו על בית הספר ומקווה שהילדים שלו ייצאו משם "בן אדם", אבל הילדים רק מתקלקלים שם יותר.

לחרדים- יש ישיבות, יש חברה עם ערכים ברורים של מותר ואסור. ויש להם יישובים עם מחיר למשתכן.
לערבים- יש את האיסלאם, ויש אפילו מידה של גאווה בחיי עוני.
לקיבוצניקים - יש את הקיבוץ. הקיבוץ מחנך את הקיבוצניקים לחיי עבודה ושיתוף, ודגש על יחסי אנוש טובים.

החילוני שלומד בבית הספר- לא מקבל שום דבר מכל זה.
והוא יוצא גם אתאיסט, גם הומו-לסבי, או רווק/ גרוש, גם צריך להיאבק על דיור כל החיים, וגם מרגיש מקופח בצדק או שלא בצדק.

מעמד הביניים הישראלי הצבר- מכיל גם יותר גרושים וגרושות מכל היתר. וגם זה עולה כסף... זה עושה חור גדול בכיס.

hoshe

New member
מסכים אתך שיש משבר ערכים, ומקווה...

... שזה לא יוביל לכך שהמדינה חו"ח תחשיב את הבן שלי לחייל "בשירות האל", בדומה למשמרות המהפכה למשל.

בעיניי מערכת חינוך עם תכנים דתיים כמו שרצית בתחילת השרשור כן מובילה לשם.

היסטורית, הציונות החלה במידה רבה תוך מרידה בממסד הדתי בקהילות היהודיות. והמדינה הוקמה ושרדה גם ללא "צבא של מאמינים" במובן הדתי, אלא להיפך.

maya1220

New member
החברה שלנו עומדת בפני משבר ערכים

והמשבר משפיע על בני הנוער.
כדי שהחינוך יצליח ראשית עלינו לשלב כוחות מורים הורים ביחד אשר יראו עין בעין את הסכנות האורבות לילד מגיל אפס.
כבר בהיותו בן שלושה חודשים לקחנו אותו למסגרת אחרת שם הוא מבלה את רוב שעות היום.
אנחנו כהורים, הפסקנו לתבוע מהילד, הפסקנו להציב לו גבולות, הפסקנו לפתח בו רגישות חברתית,
חינוך פירושו לשבת עם הילד, בגובה העיניים ולפתח איתו שיחה, לפתח בו יכולת תובנה, לפתח איתו יכולת אמפתיה לך כהורה לאח לזולת, יכולת לשתף, יכולת לראות את הצרכים את האחר, יכולת להרגיש את האחר להזדהות עם האחר, להוביל אותו לעשייה ערכית.
למערכת החינוך הכוח והיכולת לעצב ולחנך אבל המערכת עצמה שבויה בתפיסות ובערכים של החברה ממנה היא באה.
בעוד שסוכני החינוך של הילד הקרובים לו כבר איבדו את הכיוון המורה עדיין נושא בדגל אבל הוא מביט אחורה ורואה...
כי הילדים - עיניהם כבויות, הם עייפים מחוסר שינה, הם שטופים בסרטים שראו אתמול ובמשחקי קלפים ששיחקו אתמול עד שעות המאוחרות, הם שטופים במטבעות לשון של ניבולי הפה מתוכניות הטלויזיה הם מוצפים בזבל טלויזיוני או בסרטי זימה ואלימות מה - you tube ובהפסקות הם עדיין ממשיכים לצרוך את המדיה, ומול זה ניצב המורה ואמור לחנך ולהקנות להם ידע וערכים כאשר הוא מדבר על ואן גוך והם צוחקים כי בשבילם זה בקבוק האלכוהול שרוקנו אתמול במסיבה....
אבל עם כל זאת יש תקווה
והתקווה היא הזיק שבעיני תלמיד האומר: רוצה אני!!!!

yamkachol

New member
חינוך הילד מבוצע במשפחתו - לטוב ולרע

היא הגורם עם ההשפעה הרבה.

הכי קל להטיל את האחריות על האחר.

maya1220

New member
נוער שובר שתיקה

ביום חמישי, 23 לאוגוסט - מתקיים מפגש נוער בפארק הלאומי ברמת גן
בשם "נוער שובר שתיקה"
הנוער יוזם את המפגש לקראת החזרה לביה"ס
רעיון יפה,
נוער שפונה אל הנוער ומנסה לשבור שתיקה
ביוזמה כזאת כדאי לתמוך

yamkachol

New member
יוזמה ברוכה.

מעניין מה יהיו תוצאותיה בבתי הספר.
כל הכבוד על הרעיון.
שיהיה בהצלחה בבצוע.
גם העלאת הרעיון - הנה ''שבירת שתיקה''.
כל הכבוד!

maya1220

New member
אכן יוזמה ברוכה

הרי אין כמו הנוער שיכול למנף את השינוי

baudrate

New member
פרויקט חוזרים ללימודים עם

עונת הלימודים החדשה ממש מעבר לפינה!
הכיתות מוכנות, הלוחות מחוקים, המורים ערוכים והתלמידים נרגשים לקראת שנת לימודים פורייה ומוצלחת. אנו מקווים שכל העפרונות כבר מחודדים ושאתם יודעים מה אתם רוצים בסנדוויץ', אבל גם אם לא - לא נורא. כי השנה, אם יש לכם תהיות, שאלות, פחדים, רעיונות או סתם רצון לדבר- השנה חוזרים ללימודים עם תפוז אנשים!
תודה ויום מצויין.

למעלה