פרויקט סטודנטיאלי והעלאה לרשת

פרויקט סטודנטיאלי והעלאה לרשת

שלום,
יש לי שאלה עקרונית - בניתי לומדה לילדים כחלק מפרויקט הגמר שלי בלימודים.
הלומדה מלמדת מושגים במוזיקה ומציגה כל מיני כלי נגינה מיוחדים - כשניתן לשמוע קטעי נגינה של כל אחד מהכלים.

לצורך זה השתמשתי בקטעי סאונד שונים מיוטיוב (סולואים שהוקלטו ע"י אמנים ואנשים שונים) מאחר ומדובר בכלי נגינה מיוחדים שהיה לי קשה ליצור להם לופים של סאונד באופן עצמאי. כעת ברצוני להעלות את הלומדה לאוויר כדי שאנשים יתרשמו ממני מקצועית בתחום וגם סתם יוכלו להיכנס לשחק עם ילדיהם.

האם אוכל להוסיף משפט בנוסח- "הלומדה הינה פרויקט שנעשה לצרכי לימודים, זכויות היוצרים על כל קטעי הסאונד שייכות ליוצרים המקוריים בלבד ואין לי שום בעלות עליהם" וזה יהווה איזו הגנה מפני תביעה? האם יש חשש מוצדק מפני תביעה במקרה כזה?

רצוי לציין שאיני מתכוונת להרוויח כסף מהלומדה, וזה לא למטרות מסחריות, אלא בעקיפין חלק אינטראקטיבי מתיק העבודות שלי למעשה... תהיה הפניה מאתר הסטודיו שלי אל הלומדה (במידה וזה אכן חוקי והוגן).

אשמח לעצתכם ודעתכם, תודה רבה!

זו לא שאלה עקרונית - זו שאלה לגמרי פרטנית

בכל מקרה, יש בשאלה עובדות לא ברורות.
למשל:
1. האם תקנון המוסד בו את לומדת או למדת משאיר לך את מלוא זויות היוצרים בלומדה שבנית (או בשפה משפטית יותר, התוכנה שיצרת)?
2. מה האורך של כל קטע בו את משתמשת?
3. באיזה אופן את משתמשת בקטעים האלה? (טוב מראה עיניים ומשמע אזניים, עו"ד צריך לראות ולהתרשם מהלומדה).
4. מה את מתכוונת לעשות אם הלומדה הזאת? זה שיצרת אותה כחלק מלימודייך הבנתי, אבל מה הלאה? היא תופץ כתכנה חינמית?

עכשיו לשאלתך: להוסיף את בוודאי יכולה להוסיף, האם זה יגן עלייך מפני תביעות? בוודאי שלא. תריך לבדוק קודם כל האם יש במה שאת מעלה פגיעה בזכויות יוצרים של אחרים או לא. זה שאת עשית את התוכנה לצרכי ליחודים מהווה שימוש הוגן, אבל מה תעשי עם התוכנה מחר, שלא לצרכי לימודים, לא הבנתי ואת זה צריך לדעת. אם אין הפרת זכויות יוצרים, בוודאי אין בעיה, אם עשית פעולה שלכאורה מפרה, צריך לבדוק האם מה שעשית זו פעולה מוגנת וזה תלוי בנסיבות, לרבות בסוג השימוש.

תודה על ההתייחסות

אני אסביר קצת יותר טוב את כוונתי:
באופן כללי מקובל שכל מעצב/בונה אתרים מציג באתר שלו תיק עבודות, כשחלק מהעבודות נעשו כתרגיל לצורך לימודים ולאו דווקא של לקוח אמיתי.

העניין הוא שכשמדובר בתוכן אינטראקטיבי רצוי להציג את כל המכלול פעיל - אתר/לומדה/סרטון וכו' - כי אחרת בלתי אפשרי להרשים את הלקוח רק מכמה תמונות סטטיות ולא מהדבר עצמו "בלייב".

אז ברצוני לבנות אתר שמציג אותי כמעצבת, ומראה את מגוון העבודות שעשיתי ובין היתר את הלומדה - לצורך התרשמות מיכולותיי העיצוביות והתכנותיות. הלומדה לא להפצה ולא למטרת רווח (רק בעקיפין כי זה ימשוך לקוחות מן הסתם)

בלומדה עשיתי שימוש בכמה קטעי נגינה- סאונד בלבד, על רקע דמויות שאיירתי.
אורך הקטעים כדקה-דקה וחצי.
ישנם קטעים שזה פשוט לופ של מקצבי תיפוף נפוצים וכד' כך שלדעתי אין כאן ממש יצירה או לחן.
אבל ישנם כמה קטעים שמדובר במנגינות יותר מורכבות ויפות וכנראה של נגנים מוכשרים בתחומם.

יש לציין שהקטעים האלו מוסיפים לחלק מסוים בלומדה, אבל הם ממש לא מהווים את עיקר הלומדה שמורכבת מעוד הרבה חלקים שונים.

תודה שוב

פרסום הלומדה לשלך

ללא בדיקה פרטנית אצל עו"ד שמתמחה בזכויות יוצרים ואינטרנט, עלולה לחשוף אותך לתביעות של זכויות יוצרים וזכויות מבצעים.

למעלה