פרויקט עיבוד אגדות עבריות לקולנוע

tv007

New member
פרויקט עיבוד אגדות עבריות לקולנוע

שלום, כבוד השר! שמי Noam Rik ואני תסריטאי ישראלי שכותב להוליווד, בשנת 1994-5 יזמתי את "פרוייקט עיבוד אגדות עבריות לקולנוע" שמטרתו המוצהרת היא יצירת סרטים באורך-מלא על פי אגדות עבריות, והפקתם במסגרת האולפנים הגדולים בהוליווד, לצערינו, הילדים בישראל, מכירים יותר אגדות של עמים אחרים, כמו "הרקולס" ו"מולאן" ו"אלאדין" - מאשר את האגדות שלנו, והמיזם נועד להחזיר את כבודם האבוד של האגדות העבריות, ולהנחיל אותם לדורות הבאים, ממש במקביל לשיחה זו, אני מנהל שיחות בנוגע להפקת סרט אנימציה על פי אגדה תנכי"ת מאוד ידועה, [מסתבר שעוד נשארו מספיק גם אחרי ששפילברג עשה את "נסיך מצרים",,,],,, הבעיה היא, שעד היום לא נמצאה לפרוייקט מסגרת תקציבית, למרות שעיבודים לאגדות עבריות זה בטח יותר תרבות מ"כלבים לא נובחים בירוק" [אני מזכיר את הסרט הזה, כי בזמנו הוא זכה לתמיכה גבוהה, של עשרות אלפי דולרים, ואני לא קיבלתי אפילו שקל!] וגם למרות שמדובר בפרוייקט מסחרי לחלוטין, שתמורת השקעה קטנה ביותר במונחי הפקה, יכול להכניס מליונים לקופת המדינה, [ במסגרת סדנת המפיק והיוצר סיפר לנו מפיק הוליוודי שלאחרונה קנו האולפנים תסריט ב10 מליון דולר מתסריטאי שזה התסריט הראשון שלו] לא חסר מסגרות וקרנות לתסריטאים שכותבים לארץ, אבל ברגע, שפרוייקט הוא איכותי, ובסדר גודל כזה שאי אפשר להפיק אותו בארץ, אני פשוט לא עומד בקריטריונים, ולא נחשב "יוצר ישראלי" - וזה בעיקר מעליב ופוגע! לא מזמן בישרו לי ב"מכון היצוא" שבזמנו לא היה לו סעיף שיווק לתסריטים, אלא רק לסרטים מוגמרים, ובגלל זה לא יכלתי לקבל אפילו את עלות הבול של משלוח התסריט לשפילברג, - שזה עומד להשתנות, רציתי לבקש ממך פשוט, לזכות בכבוד של להחשב "יוצר ישראלי" אני לא מבקש תקציב של 100 שקל, אלא הכרה! מצידי שתיתנו לי ש-ק-ל, מבחינתי העיקר זה לשבור את "תקרת הזכוכית" הזו, שלא איפשרה לי שנים להיחשב ליוצר ישראלי, זאת למרות, שיבוא יום והתרומה שלי תיזכר, ולא רק בתחום התרבות, עסקתי גם בפיתוח מכשירים להצלת חיים, ובפרוייקט של מיזעור מכשיר רפואי שקיים בחדרי ניתוח, והבאת היכולת שלנו לשטח, בכל אמבולנס אני פשוט לא יכול יותר לספוג את העלבון הזה! בבקשה תעשו לזה סוף! מצורף: קובץ מצחיק שכתבתי, וזכה לפרסום, בשם: "יסוריו של יוצר להיט האנימציה הבא" בגלל זכויות יוצרים - לא צירפתי כאן בפורום תקצירים של תסריטים שהם עיבוד לאגדות עבריות, שהיו מדהימים את כולכם!

מועצתת הקולנוע

מועצת הקולנוע, בראשותו של עו"ד אלי זוהר, קיימת על מנת לתת מענה במיוחד לנושאים אלו. אני מציע כי תפנה אליה בשאלותיך.

למעלה