פרויקט ערך לכל קן

ariel64v

New member
פרויקט ערך לכל קן

אני מכירז בזאת על פרויקט שנקרא: ערך לכל קן בואו ניצור לכל קן בתנועה ערך בוויקיפדיה עליו. הקטגוריה היא: קיני הנוע'ל בינתיים יש רק לקן אפרידר

baglemaster

New member
עזוב... ויקיפדיה מעצבנים...

הם ממש לא מה שהם מכנים את עצמם- "האינציקלופדיה החופשית" לפי מה שאני הרגשתי כשניסיתי לתרום להם, הם חבורה של אליטיסטים מתנשאים, שלא מוכנים להכיר במה שהם לא מכירים ולא יודעים. מצטער, אבל אם כמה שאני שמח שיש ערך לאפרידר (ואני מתפלא שהם לא מחקו אותו), אני לא אכתוב שם יותר.

ariel64v

New member
לא עברה חצי שעה

וכבר מחקו,ועוד בתוענה שהתנועה שלנו קקיונית....

Mor Shabtay

New member
שמע

היה הרבה בלאגן פעם בין ויקיפדיה לתנועה ונכון שהרבה מאיתנו רואים אותם כמו שהגדרת אבל צריך להבין שגם אם מבחינתו הערך "גיל עוגן" או "מחנה העפלה", או אפילו ערך על פסח האוספטר הוא טוב וחשוב, זה לא ככה. נכון שויקיפדיה היא אנצילופדיה חושפית אבל זה לא אומר שצריך לתת לכל אחד לכתוב בה ערך על מה שהוא רוצה. ההגדרה של ערך טוב היא ערך שלציבור יש ענין בו. ברגע שהאנציקלופדיה תהיה מלאה בערכים שלרוב הציבור אין ענין עליהם (כמו למשל על בערך 100 מהקינים שלנו) היא תאבד חלק מהיתרונות שלה. והיי, אני הייתי שמח אם זה לא היה ככה והיה ערך מומלץ ועשיר בשם 'קן ראש העין', אבל לא נורא. אבל הנה רעיון: בוא נפתח אנציקלופדיה חופשית פנים-תנועתית, בעזרת הממשק של ויקיפדיה, שכל אחד יכול לערוך אותה מה אתה אומר?

Mor Shabtay

New member
דאמ

זאת ההודעה הכי עילגת שקראתי בחיים. מבחינתו= מבחינתנו, חושפית= חופשית עליהם = בהם ( :S)

baglemaster

New member
לא דיברתי על התנועה...

דיברתי על מערכת יחסים אישית שיש לי איתם... מי הם שיגידו מה חשוב לציבור או לא? ואני אתן דוגמא: בויקיפדיה קיימת תת- קטגוריה למשחקי חברה. בקטגוריה הזאת אין הרבה משחקים, וכמו בכל מקום די ריק בויקיפדיה, ישנה קריאה נרגשת להפריח את השממה. אני, מדריך בעברי בתנועת הנוער העובד והלומד, חשבתי לעצמי: נפלא! הנה כאן אני יכול לתרום מכישורי למטרה שאני מחשיב נעלה (ואל תטעו- המטרה הראשונית- איסוף הידע האנושי והפיכתו לנגיש בפני כולם, היא אכן נעלה). ישבתי וכתבתי ערכים על משחקים שמשחקים בתנועה, כמובן בלי להזכיר אותה. פירטתי על גרסאות שונות וכל החוקים. כתבתי ערכים למופת (השיא היה תרשימם עם כל התנועות במולטי-סמוראי-אינטר גלקטיק). אפילו נרשמתי, כדי שלא יתעצבנו על אורח סתם וכדי להזדהות. ומה החצופים אמרו- אלו לא ערכים אינציקלופדיים, כי לדעתם אין מעל 100 אנשים שמכירים אותם. עזבו את זה שהם טועים, אבל לדעתי לויקיפדיה יש עוד מטרה: שאנשים יוכלו להיחשף לידע חדש! וכי מה התועלת באיסוף כל הידע, עם מראש אנו מגבילים אותו למה שאנחנו כברמ יודעים?! אלו הסיבות לאי ההערכה שלי לויקיפדיה העברית (יכול להיות שבגרסה האנגלית זה שונה). ויקיפדיה תנועתי יכול להיות ענק! אני אשמח להשתתף בפרוייקט!

baglemaster

New member
שאלה/הערה

אם נכתוב בערך של יצחק רבין שהוא היה בתנועה, ושהוא תמך בתנועה, ושהוא נאם בועידה ה-9 (כמו שהוא נאם בהר הצופים), ימחקו לנו? לדעתי כן...

ariel64v

New member
פתחתי לנו וויקי משלנו

http://noal.wikispaces.com/ אני עדיין לא יודע איך לאכול את זה אז כל העוזרים מוזמנים!

baglemaster

New member
תראה מה זה כתב לי

Your request to join noal has been sent to the space organizers חחח... יש אפשרות שלא תצטרך לאשר את כל מי שירצה לערוך? בכל זאת, ביתינו פתוח לכל נערה ונער...

Mor Shabtay

New member
פתחתי נועלופדיה

לאריאל מאשקלון, זה לא שאני מנסה 'לגנוב' את מה שעשית, פשוט נראה לי שיותר מתאים וקל לכולם ממשק בעברית ואכן יש כזה http://noalopedia.wiki.co.il/ בוא ננהל אותה ביחד, עם כל מי שירצה. עכשיו לכל מי שקורא פה בואו תגידו- איזה כיוון אתם רוצים לאנציקלופדיה? שהכל שם יהיה בצחוק והומור או שממש יהיה אינדקס של קינים, גרעינים קבוצות וכו'? איך דואגים להביא את זה לכולם? אולי בכלל זה לא מתאים שיהיה דבר כזה?

ariel64v

New member
אין בעיה באמת בעברית יותר קל

עדיף שזה יהיה יותר רציני ככה שנוכל באמת להפיק מזה משהו

למעלה