פרויקט פר"ח

סקרנית7

New member
פרויקט פר"ח

שלום לכולם! בקרוב יש לי ראיון לפרויקט פר"ח (חונכות אישית, לא בקבוצות...) ורציתי לדעת ממי שעבר ראיון כזה..מה שואלים בד"כ? זה מאוד יעזור לי.. מודה לכולם....

stkachov

New member
הי

היה לי ראיון אתמול. שואלים אותך למה בחרת דווקא בפרוייקט הזה, אילו קשיים את צופה שיכולים להתעורר במהלך השנה וכדומה.

salt of earth

New member
אותי שאלו בד"כ

1- מה הציפיות שלך מהפרויקט. 2- מה את יודעת על הפרויקט. 3- אם החניך נגיד רוצה לצאת לשחק בחצר (חונכות בכיתה) וזה כעת לא הזמן המתאים איך תטפלי בזה 4- אם האמא של הילד אומרת לך שאתם עושים שטויות והיא רוצה שתלמדי את הילד מה תגידי לה 5- אם הילד משתעמם ועושה בעיות אז מה תעשי. 6- תכונה גרועה, תכונה טובה. בעיקרון צריך להגיד בתשובות כי פר"ח זה חוויתי ולא לימודי ולכן צריך להבהיר לאמא זאת בעדינות. לערב את הרכזת ו/או איש הקשר במקרה של בעיות, להסביר לילד מה מותר ומה אסור בצורה חינוכית <תחזרי כמה שיותר על המילה הזו
>

flutter girl

New member
הבנתי

תהיתי פשוט כי התייחסת לנושאים הרלוונטיים לגילאים צעירים יותר.

flutter girl

New member
אז ככה../images/Emo13.gif

האמת שזה לא כזה בעייתי, ישאלו אותך לגבי נסיון בתחום, למה בחרת בתחום. גם ישאלו דברים כמו בגלל איזה תכונות שלך את חושבת שאת מתאימה לתפקיד... מה את מביאה איתך למקום? זה מאוד תלוי גם באיזה תפקיד בחרת. בכל מקרה, הם רוצים שתצטרפי ולא מנסים להכשיל אותך, אז תבואי רגועה ואל תדאגי!
בהצלחה.

סקרנית7

New member
תודה לכולם!

אני נהיית די לחוצה בראיונות, בגלל זה כל החקירות האלה.. אני מקווה שיהיה בסדר...

flutter girl

New member
שמעי,

אם את באה עם רצון טוב וכן, ולא באה רק בשביל המלגה, אז אין סיבה שלא תתקבלי. אני גם בטוחה שכאלה שבאים רק בשביל המלגה גם מתקבלים, לפי הסטודנטים שעשו פר"ח בבי"ס שאני למדתי בו...

stkachov

New member
שמעי

זה קצת נאיבי לחשוב שמי שמגיע מגיע כשהסיבה העיקרית היא לא המלגה. בסך הכל, אם לא הייתה מלגה עבור החונכות הזאת, אני בספק אם 1% מהסטודנטים שעושים עכשיו פר"ח, היו עושים אותו רק למען ההתנדבות.

flutter girl

New member
שמע

לא אמרתי שהמלגה היא לא הסיבה, ולמען האמת הם מאוד מודעים לעובדה שאנשים באים למען המלגה (הרכזת בעצמה אמרה לי את זה באופן מאוד בוטה), אבל לבוא בפוזה של "וואלה אני פה בשביל הכסף" זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות. צריך לבוא ולהראות כוונות טובות ורצון לתרום, כי מי שבא רק בשביל הכסף - לא אכפת לו שיש פה ילד/ה נער/ה שמסתמכים עליו? כשחונכי פר"ח באו לביה"ס שלי חשבתי שלפחות האווירה בשיעור תהיה נחמדה, אבל הם היו חסרי סבלנות ובלי רצון אמיתי לעזור. לא כולם, כמובן, אבל אלה שאני וחברים שלי היו איתם (לי היה פר"ח לתקופה מאוד קצרה, כי ביקשתי להחליף את הבחורה ולא מצאו מישהי אחרת, וזה לא היה כזה קריטי - ספרות - אז ויתרתי). אני אומרת שצריך לבוא לחונכות הזאת בידיעה שאתה ניצב פה מול בן אדם עם ציפיות מסויימות ממך, ואם אתה מרגיש שאתה לא מסוגל להתמודד עם זה, תחפש את עצמך בתחום אחר.

stkachov

New member
צודקת.

אני מסכים שחייב להיות הרצון לסייע ולעזור לחניך.

למעלה