פרויקט קטנטן-

פרדי30

New member
פרויקט קטנטן-

אני יודע שאני לא בונה בית סה"כ בסיס לשמשיה אבל אם כבר נכנסתי לענין אז אני רוצה להבין את ההבדל בין מלט לבטון ולמלט לבן ואם יש הבדל כנראה שיש מטרה השימוש אחר לכל אחד מהחומרים.תודה

רוני1955

Active member
מצא את ההבדלים.

מלט, זו האבקה ממנה מכינים בטון. לאבקה הזו מוסיפים חצץ, חול ומים ביחסים מוגדרים לפי הדרישות הרצויות מהבטון (חוזק, סמיכות, וכדומה).
מלט לבן זה מלט רגיל אפור, שהלבינו אותו למטרות אסטטיקה בלבד. הוא פחות נפוץ כי הוא יקר יותר, ולא משתמשים בו אם אין צורך.

dell555

New member
הסבר

מלט למעשה הינה תערובת הנקראת צמנט
את הצמנט חוצבים באבן גיר, מערבבים עם מוספים כגון אפר פחם, אבן גיר שנכנסת לשרף ומקבלים אבקה הנקראת צמנט, הצנט זה המלט למעשה
המלט הצמנט תפקידו לכנס את כלל החומרים, לצמנט מכניסים חצץ חול וכל מה שאת המכיר ואז הוא הופך לבטון, את הבטון מחזקים עם מים מושג הניקרא אשפרה ככל שמשפרים אותו בהשקיה היות והחומר צמא ואוהב את המים הוא מתחזק, ככל שהטון מקבל מים הוא מתחזק לאט לאט

המלט הלבן הוא תערובת אסטטית כמו האפור שקבלת הסבר עליו
יש הטוענים כי הלבן חזק יותר מהאפור אבל זה לא נכון בכלל
אתה יכול לעשות שימוש לכל מטרה השאלה פה שנשאלת האם אתה יודע מה אתה רוצה לעשות בדיוק אתה צריך להיות מקובע וחשוב כי אם אתה מתכוון לצקת אלמנט צריך לדעת את הכמויות הדרושות ליציקה כל דבר והמוספים שלו והיחסים שלו בהצלחה ידידי

למעלה