פרויקט "שמיכונת" נולד!

ממולדה9

New member
פרויקט "שמיכונת" נולד!

תופרות, מטליאות, סורגות – רוצות לחמם לבבות קטנטנים?

בפגייה של איכילוב מאושפזים כעת 40 תינוקות שישמחו לשמיכת טלאים אישית.

השמיכות לא משמשות לכיסוי הפג אלא לכיסוי האינקובטור השקוף – להוסיף מעט צבע וחמימות לסביבה הסטרילית, שתהיה חשופה פחות, וכן לתת הרגשה אישית יותר להורים ששוהים עם תינוקם (במצב האידיאלי, ההורים היו מקבלים את השמיכה הביתה למזכרת כשהפג משתחרר, אבל זה לא ריאלי כי מדי שנה עוברים במחלקה 12,000 פגים).

כרגע, את האינקובטורים מכסות שמיכות ישנות שעברו מאות כביסות. האחות הראשית במחלקה מספרת שמשוועים שם לשמיכות חדשות, וכן לכובעי תינוק סרוגים לראשים הקטנטנים.

ידידתי סוזאן זרקה את הכפפה, אני הרמתי, ואתן מוזמנות להצטרף. הכינו שמיכה והעבירו אל סוזאן או אלי (שתינו במרכז ת"א). כשיצטבר מלאי קטן נעביר אותו למחלקה ונשתדל גם לצלם את השמיכות כשהן בשימוש.

אפשר להודיע לי כאן במסרים של תפוז, או לסוזאן במייל [email protected]

פרטים טכניים:
הטולאות/תופרות מוזמנות לתפור שמיכת טלאים בגודל 50X70 ס"מ בלבד (שמיכה גדולה מזו לא תתאים), מבדי כותנה 100% ובמילוי אקרילן.
הסורגות מוזמנות להכין כובעי תינוק זערוריים – אין מידות מדויקות והגודל ישתנה בכביסה, אבל חשבו על גודל של תפוז...

כאן יש מידע על פרויקט דומה שנערך בבריטניה: http://www.north-hampshire-quilters.org.uk/hqpb.htm

תודה!

ממולדה9

New member
לא בטוחה, אבדוק

אני חושבת שמעדיפים שם לכבס את כל השמיכות יחד, באותן דרישות כביסה (90 מעלות).

© RoNa

New member
כדאי לא לכבס כותנה ב-90 מעלות

בטח שלא שמיכות טלאים.
כל בד מתכווץ ברמה אחרת, כך שבסוף זה יראה סמרטוט ומאוד חבל על העבודה.

הפניה שלך היא אל-

תופרות, מטליאות, סורגות,
אז אני לא מבינה את התהיה בנוגע לשמיכות סרוגות!

rio11

New member
איזה רעיון מקסים!

ברווווור שאני רוצה להצטרף לפרוייקט.
אני אתפור שמיכת טלאים, ואנדב את אמא שלי לסרוג כובעים.

Miss Moo

New member
השנקל שלי בנושא...

קודם כל מסכימה לגבי הכביסה ב- 90 מעלות- זה הורס יצירות (והרבה בדים בכלל...)

הערה לגבי כל מה שקשור ללבד/צמר- מנסיון (אישי ושל חברות)- למרות שאפשר ליצור משני החומרים האלה דברים מקסימים- בתי חולים נוטים לדחות לקבל אותם בגלל החשש לאלרגיות, אבק שנתפס בהן (קרדית האבק) ועוד יותר כאשר מדובר בסביבת ילדים (אגדיל ואומר ששניידר דחו כבר הצעת תרומה של חברה טובה עם מוצרים שכבר היו מוכנים בגלל הסיבות האלה)- אז כדאי לקחת זאת בחשבון, גם בהקשר של הצד השני של שמיכות הטלאים (פליז ודומיו) ולוודא טוב טוב שזה אכן יתקבל שם בטרם תחילת ההכנה...

having say that - אשמח לדעת אם הגדרת גודל (אין לי מושג מה גודל אינקובטור) בכדי להשתתף בפרוייקט- תודה ויוזמה ברוכה!

סריגה לפגים

לפני כ(שלוש?) שנים היה פרוייקט גדול בפורום סריגה של סריגת כובעים לפגיות. מאות רבות של כובעים הועברו לכמה פגיות שרצו ובתאום מראש עם האחיות האחראיות.
נכון להיום עדיין יש "טפטוף" של תרומת כובעים לכמה פגיות מסורגות מסורות.
עד כמה שאני יודעת פגיית ליס-איכילוב מעוניינים ומשתמשים בכובעים סרוגים, שניידר-בלינסון משתמשים בכובעים סרוגים (לאחרונה היו להם הרבה כובעים אז רצו פחות) וביקשו בזמן האחרון אפודות סרוגות.
החוטים המתאימים: סינטטיים רכים, כותנה.
יש פגיות בהן נותנים את הפריטים לאימהות לכבס.
מידת הכובעים היא בערך תפוז, אבל פגים יש במשקל מכמה מאות גרמים עד משקל ילוד "רגיל".
הוראות, מידות, המלצות אפשר למצוא בפורום סריגה או באתר של אלונה ארובס מנהלת הפורום.

ממולדה9

New member
אכן הכובעים צריכים להיות מאקרילן

ולא מצמר.

כנ"ל השמיכות - שמיכות סרוגות ושמיכות פליס לא טובות, גם בגלל הסיבים וגם מפני שהשמיכה צריכה להיות אטומה - המטרה היא בין היתר לתת כיסוי אטום ש"מגן" מהאור החזק בפגייה.

רעיון מקסים ומבורך

הלוואי שאני אצליח לשלב את זה בתוך העומס..
ואני מקווה לרתום חברות..

חייב להיות שמיכת טלאים ?

או שכל שמיכה בגודל הזה למשל שכבת פליז ושכבת כותנה תתאים?

ממולדה9

New member
יכולה להיות גם פשוטה בדוגמא שלה

רק צריך שהצבעים יהיו נעימים/עליזים וייתנו תחושה חמימה (כאן הכוונה להורי הפגים בעיקר).

פליס לא יתאים מהסיבות שכתבתי בהודעה נוספת בשרשור הזה. השמיכה צריכה להיות עם מילוי, ואטומה, חוסמת את האור החזק.

תודה לכולן!

למעלה