תפוחי עץ
מפרישים הרבה נוזלים כשהם באים במגע עם חום. מהסיבה הזו קשה להעניק להם את טעמי הקרמל, אלא פשוט לצפות אותם במעטה חיצוני שכזה. התפוח המסוכר שאת מכירה, משופע במתיקות וחומרי טעם וצבע, כך שאין ולו זכר קטן לטעמי הקרמל. המלצתי היא להכין קרמל פשוט, לצנן אך מעט, ולטבול לתוכו פרוסות תפוחי עץ, בעזרת קיסם, ובתהליך טבילה מהיר- שימנע את שחרור הנוזלים והפרת מרקמו של הקרמל. מצננים על רשת משומנת.עוד דרך היא לפזר עליו סוכר ולהניח תחת גריל שחומם מראש לחום גבוה, או לחילופין להשתמש במבער מקצועי- כמו זה שמשתמשים בו במסעדות לקרם ברולה.